VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Taber

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Montera pooltak, krav på underlagets planhet för skenorna?
« skrivet: april 26, 2022, 08:13:32:32  »
En liten uppdatering! Pooltaket är på plats men är inte helt klart ännu. Jag kan bekräfta att trots avvikelser i regelhöjd så glider det väldigt jämnt och fint  :)
Skenorna vilar på Minerit-skivor som ger ett stumt underlag och gör att skenan kommer ligga i nivå med trallen. För att inte skruven genom skenan skall skjuvas av vid regelrörelser så kommer jag borra ett överdimensionerat hål i Mineriten.


2
Markpooler. / SV: Byte av poolmedel.
« skrivet: april 11, 2022, 10:39:37:37  »
Jag har tyvärr inget svar på din fråga men blev nyfiken på skälen till att byta. Jag håller nu på att bygga pool och har sneglat på Baquasil som poolkemi. Har förstått att det är dyrare men mindre korrosivt och badvänligare(?) än klor. Tycker du att det fungerar sämre än klor överlag, utöver att det är dyrt? Jag har hört att det skall ge en mer lättskött pool än klor, men det kanske du inte håller med om då?
Jag har ingen erfarenhet av varken klor eller Baquasil sedan tidigare, så jag har inget att jämföra med.

3
Markpooler. / SV: Montera pooltak, krav på underlagets planhet för skenorna?
« skrivet: april 11, 2022, 10:31:20:20  »
Tack för tips TommyC! Jag håller som bäst på med reglarna under och hoppas få på taket om ett par veckor.

4
Markpooler. / SV: Montera pooltak, krav på underlagets planhet för skenorna?
« skrivet: mars 30, 2022, 10:11:57:57  »
Det ger mig hopp. Om jag bara får bra planhet i fiberskivan som skenorna vilar på så skall det nog gå vägen!

5
Markpooler. / SV: Montera pooltak, krav på underlagets planhet för skenorna?
« skrivet: mars 30, 2022, 08:14:39:39  »
Tack för svar! Det är ungefär som jag trodde då. Det står inte +/- 0 i manualen utan det fick jag muntligt av en kontakt. Jag tolkade det som att "var så noggrann du kan".
Återkommer med lite bilder på hur jag gör! Skall också lägga en stensarg, men taket kommer att ligga precis utanför stenarna.

6
Markpooler. / Montera pooltak, krav på underlagets planhet för skenorna?
« skrivet: mars 29, 2022, 09:49:09:09  »
Snart dags att montera pooltak på vår thermopool! Kul såklart men jag är lite nervös för det här med toleranserna. Enligt leverantören är det +/- 0mm som gäller för höjdskillnad utmed skenans längd. Det är inte lätt att uppnå det som glad amatör och reglar som inte är helt spikraka.. Tanken är att antingen lägga 8mm Minerit/motsv eller fräsa ur en trallbräda som underlag för skenan ovanpå reglarna. Allt för att få skenan i nivå med omgivande trall. Som det ser ut nu måste jag slipa/fräsa ut reglarna lite får att få det helt spikrakt :/

Tar tacksamt emot tips och synpunkter på det här med toleranserna och monteringen, hur noga är det egentligen? Tänker att alu-skenorna måste kunna ta upp några få mm skillnader iaf?
Hur har ni andra gjort för att få en bra gång på pooltaket?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag