VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ior_Koppen

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Grävning: Sand i marken ?
« skrivet: juni 16, 2018, 17:16:06:06  »
Nu har vi fått grävt hålan till vår blivande Tjällden pool. Men det visade sig att vi har en meter ren sand under en halv meter jord.
Det blev raka och fina kanter av en duktig grävare.

Men jag börjar fundera på om det kommer att rasa ner när vi paddar först sanden i botten och sen singeln under plattan?
Nån som har erfarenhet av detta? Jag har försökt söka men allt med sand ger bara info om sandpump såklart...

Tänkte att man kanske skall sätta board eller osb skivor runt hela klabbet för att inte riskera ras?

Och sen kanske lägga markduken innanför det. Osb eller board skivan ruttnar ju bort med tiden.

2
Markpooler. / Hjälp med poolbygge
« skrivet: april 27, 2018, 07:30:48:48  »
Nu är det äntligen dags att börja bygga på poolen hela familjen längtat efter i flera år. Vi har lusläst forumet i flera år och vet att här finns många som vet vad dem snackar om.

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi kommit fram till placeringen på bilden. Poolen hamnar i nord-sydlig riktning. Med den här planeringen får vi absolut mest sol på poolen och mest gräsmatta kvar. Dessutom får vi möjligheten att göra teknikrum i garaget som är tillbyggnaden på bilden.

Vi spenderar mycket tid i trädgården, mest dagtid, men kommer troligen att spendera mycket tid vid bordet på uteplatsen på kvällarna och troligen blir det ett uterum där nästa år med.

Så min fråga till er som vet är var man lämpligast placerar lamporna i poolen? Vi har blivit avrådda att ha dem i trappan från firman där vi troligtvis kommer att köpa poolen. Så långsidorna gäller tror jag.
Vi lutar även åt att köpa led RGB för att kunna sänka eller ändra ljuset om det blir irriterande när man sitter poolside. Är det vettigt tänkt? Har någon RGB med blå standard mosaik som kan svara på om det är häftigt eller slöseri med pengar?

Vi har tänkt oss pooltak, men man vet aldrig hur det blir till slut. Vinden kommer från väst (nedre vänstra hörnet). Var är det bäst med 2 breddavlopp och inlopp med eller utan pooltak i vårt fall?

Tacksam för tips och råd!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag