CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - igelkotten

Sidor: [1]
1
Teknik / Liten cirkulationspump för bypass som tål klorvatten
« skrivet: juli 13, 2017, 11:53:56:56  »
Så ser min anläggning ut:
Har en 36 kubikspool med cirkulationspump med variabel hastighet som för det mesta går på lågvarv (8-9 m3/h). Har sandfilter och pump intill poolen och ska koppla poolens värmeväxlare till min ackumulatortank för att kunna använda husets värmepump och överdimensionerade solfångare för att värma poolen.

Värmeväxlaren är placerad bredvid acktanken inne i huset och sammankopplad med poolen via bypasskoppling efter sandfiltret. Mellan bypassen och värmeväxlaren ligger 32 Pem slang på uppskattningsvis 15 meter enkel väg. Mellan acktank och värmeväxlaren placeras en vanlig cirkulationspump.

Min tanke är att även placera en cirkulationspump på slingan med poolvatten för att säkerställa flödet. Jag kan förvisso reglera flödet vid bypassen men tror det blir väl tungt för poolpumpen i låga flödet att trycka igenom tillräckligt med poolvatten i den långa 32 slangen. Men vad för cirkulationspump ska jag välja och vad finns det att välja som tål klorerat vatten?

Jag talade med Grundfos som kunde specialtillverkad en sådan pump genom att delar av pumphuset byts ut mot rostfria delar men skulle uppskattningsvis gå på 10-15 tusen med 6 veckors leveranstid. En vanlig poolpump har för stor effekt även om jag väljer minsta modellen samt lär ha större flöde än min variabla poolpump med minflöde. Googlat på akvariepumpar som verkar vara billiga och finnas i lagom storlek. Är det någon bra idé eller finns det andra lösningar? Och vad skulle hända med en vanlig cirkulationspump om den körs med klorvatten?

2
Teknik / Kan 32 Pem slang räcka till poolpump?
« skrivet: april 09, 2016, 09:53:28:28  »
Håller på och anlägga pool och har sedan tidigare en 32 Pem slang nedgrävd mellan mitt teknikrum i huset och området där poolen placeras. Har även ett 50 gult eltomrör där jag tänkte dra ett 40 jordvärmerör för att ha poolpump och filter placerat inomhus. Detta för att slippa behöva demontera pumpen på vintern och för att kunna ansluta till ackumulatortank som laddas med sol och jordvärmepump. Poolen är 8x3x1,5 meter stor (36 kubik). Slangarnas längd är cirka 8-9 meter.

Planen är att ha en Badu Eco Touch pro pump med variabel hastighet och köra den på lägsta hastigheten dygnet runt (5 kubikmeter i timmen).

Min enkla fråga är om detta kan fungera?
En följdfråga, är det en vits att välja ett mindre sandfilter för att minimera motståndet eftersom rörens klena dimension ändå lär stå för motstånd?
Även om det inte är optimalt, vad är det värsta som kan hända om man installerar det?

Tacksam för alla synpunkter.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag