VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Eone

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Markpooler. / Linerbyte maj 2022
« skrivet: maj 18, 2022, 13:56:28:28  »

Tredje linern sedan poolen byggdes 2004. Jag var nervös som sjutton över träramens kondition, men den var helt perfekt. Snustorr.
Salig Lagunpool AB gjorde ett gediget jobb!

2
Vatten och kemi / Vattenexpertis önskas
« skrivet: juni 16, 2019, 18:06:58:58  »

Hej

Finns någon med tips om vart vi kan vända oss för att hitta en vattenexpert som kan hjälpa oss identifiera våra fläckar i vår pool. Den lokale poolhandlaren i stan kan inte, säger bara "du får googla". Det har jag gjort men hittar ingen "vattendoktor", någon/ett företag som verkligen kan sitt ämne, kan komma hit och inspektera och göra de ev. tester/prover som måste göras?

3
Teknik / Pahléns och pumpars livslängd
« skrivet: maj 17, 2014, 16:12:23:23  »
Jag är lite imponerad ändå. Min Pahléns värmepump brummar igång i år igen, 11:e sommaren  i rad. Den ser lite medfaren ut, mossgrön på baksidan...ja den ser helt enkel o-ny ut. Propellern har fått många hårda smällar genom åren då avisningsfunktionen inte hunnit med, isbildning på baksidan som byggts på under dagen inåt, när jag kommit hem från jobbet har propellern stått och slagit i isen så det ekat mellan grannhusen.

Likafullt, gamle Palle brummar igång, och värmer vattnet. O0

Vad har ni andra för erfarenheter? Hur länge har ni haft era pumpar? Problem? Bör man göra nån service på dem? Jag har inte ens behövt fylla på kylmedium. Finns bra och sämre pumpar eller spelar det ingen roll vad man väljer? Jag anar att det kanske är dags snart ändå, Palle drar sin sista suck. Jag vet att det finns billigare märken än Pahlens...Eller kan dom leva i en hel mansålder??

4
Markpooler. / Manometern / filtertryckmätaren
« skrivet: maj 07, 2013, 21:36:33:33  »

Min manometer visar knasigt eller så är det nåt fel i systemet.

Normalt brukar den ligga på ca 12 PSI men nu plötsligt visar den 18, trots backspolning. Det som bryder mig är att den visar 8 PSI i avstängt läge, är det normalt (jag har glömt själv)? Den kan kanske ha frusit sönder, jag plockar ju bort den varje vinter men lägger den i mitt kallgarage, alltid gjort så och trott det är lugnt. Men kanske finns risk att vatten finns kvar inne i den...och frusit sönder innandömet detta år.

Vad tror ni? Ska den stå påp 0-1 PSI i avstängt (och avskruvat) läge?

5
Markpooler. / Byter liner
« skrivet: maj 03, 2013, 00:16:49:49  »
Härligt!

Efter 10 år är det dags, ny liner. Folkpool var här idag och där ligger den nu, klarblå och vacker. Sanslöst så tiden går åt en liner. Det var verkligen hög tid. Kranen dånar av vattnet som fyller den nya baljan. Den får stå på hela natten, vid 48 cm kommer Folkpool hit igen och skär ut för lamporna.

Jag var orolig att trästommen skulle ha murknat eller nåt annat alarmistiskt från Folkpools killar, men ack nej. Salig Lagunpool AB gjorde ett förstklassigt arbete 2003... :)

6
Pooltäckningar / Dagmar
« skrivet: december 27, 2011, 01:29:57:57  »
Kl 0330 i går natt brakade det till, som befarat. Låg med ett öra och öga öppet hela natten...det brakade och knakade i knutarna. SÅ braket, en av poolplåtarna gick i luften och landade med en metallisk duns en bit vid sidan av poolen. Jag gick ut i kalsingar och barfota och baxade den på plats igen. Riktigt varmt och milt faktiskt.


7
Markpooler. / Bieri Rollschutz
« skrivet: april 26, 2011, 16:07:16:16  »

Vet någon om detta poolskyd saluförs i Sverige nu för tiden?

Vi är ju några här som äger ett men jag får intrycket att Bieri lämnat den svenska marknaden.

Jag behöver nya spännband!
Ett har t o m gått av efter 7 års nötning.


8
Övriga frågor! / Utegolv ej pool
« skrivet: januari 18, 2011, 23:09:18:18  »
Hej

Jag har letat runt internet men inte funnit något forum där man kan diskutera gördetsjälvjobb och lägga upp bilder (just det sista är hopplöst att hitta). Nån som vet får gärna tipsa mig om lämpligt forum, annars får den här ligga så länge moderatorerna tillåter...jag vet ju att det finns sakkunskap inom området här.

En utealtan har vi som det funnits ett uterum avdelat på.
Det har gjort att golvbrädorna blivit minst sagt olika. I innerummet är de fina och gulaktiga, nån har sagt att det nog är ekbrädor, men jag vet inte.

I utedelen har golvbrädorna farit illa och blivit grådaskiga.

Vad göra? Uterummet är nu rivet och vi har en stor altan under tak med två helt olika golv - fast de en gång var helt likadana.

Frugan har föreslagit att vi målar hela golvet i nån grå färg. Men jag skulle helst vilja locka fram originalgolvet i den grådaskiga delen?

Det är ju så snyggt från början, kan man locka fram den ursprungliga lystern?

Som sagt, jag vet att detta ämne inte hör hemma klockrent här, men det finns ju många med trädeck runt poolen...

Så här ser de olika golven ut (före rivning av uterummet).


9
Uppvärmning / Jordvärme
« skrivet: juli 23, 2010, 00:39:49:49  »

Finns nån här som eldar sin pool med enbart jordvärme?

Min syster har köpt hus med pool (för att härma mig) och poolen på tomten sägs vara uppvärmd med enbart jordvärme (bergvärme).

Duger det?
Hur mycket temp klämmer man upp en normalstor pool med den vägen??

10
Uppvärmning / Skimmerläckage
« skrivet: maj 05, 2010, 19:15:47:47  »

Jag har fortfarande luft i systemet (sockerdricka in) trots att Folkpool var här idag och bytte kranventil och ca 30 cm inloppsslang till pumpen. Det måste vara under marken eller i skimmern, trodde han.

Jag satsar på skimmern (finns det luft i marken? dessutom såg jag att det stod vatten i slangen som är kopplad till skimmern vid avtäckningen i våras...min teori är att vatten spräckt något, men vad?).

Vad är det som kan läcka luft på skimmern, var ska jag leta efter läckaget på den?
Nån med idéer och/eller erfarenhet?


Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag