Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - J&P

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Shit, har jag tabbat mig med saltet?
« skrivet: maj 24, 2012, 21:02:13:13  »
For runt som en dåre idag för att få tag på salt (slut tamejfan överallt), tillslut hittade jag ett litet foderställe som hade fodersalt hemma (vilket Granngården sagt att man kan använda), men nu när jag hällt det i poolen läser jag att det är 98,5% NaCl och att det är klumpförebyggande medel i... Vad kan hända nu???  <help>

2
Ovanmarkspooler / Intex rörpool - poolduken hänger "snett"?
« skrivet: maj 21, 2012, 11:28:37:37  »
Har en pool från Intex av denna modell: http://www.intexnordic.com/Files/Billeder/MediaDB/Thumbs/12/56946_photo_jpg.jpg Och nu när vi börjat fylla den så inser vi att duken hänger "snett" på varje balk. Duken hänger alltså inte centrerat på de 15 balkarna, utan 5cm åt höger på varenda en (slarv helt enkelt). Är det väldigt obra eller fungerar det ändå? Har inte direkt lust att tömma det vatten vi fyllt i och i eftermiddag kommer tankbil med vatten....

3
Vi var och köpte Intex sandfilterpump nyss och nu skulle vi koppla in den och läser då i instruktionsboken: "OBS: BÖR INTE ANVÄNDAS MED ETT AUTOMATISKT SALTVATTENSYSTEM MED LÅG SALTHALT (MODELL 6110/6220). På Toys r us sa de att amn kan använda ihop med saltvattenklorinatorn ju! Någon som vet hur det ligger till?

4
Vatten och kemi / Sandfilter: Intex, J&F eller Primastar?
« skrivet: juli 04, 2011, 23:34:46:46  »
Nu funderar vi på att köpa sandfilterpump, men då är frågan om Intex egen duger eller ska man satsa på någon annan? Smidigast att köpa är Intex, för då är det bara att åka till affären imorgon...  8)

Vi har Intex rörpool på ca 16kbm.

5
Jag ger snart upp och klipper hål i poolskrället! Alkaliniteten och pH:t är sky högt... Visserligen tycker jag teststickorna är svåra att läsa av (har använt både Intex och Nitors) men jag får fram typ detta:

Cl: 0,5
Alk: 150 (tror jag, den gröna färgen är skitsvår att tolka) :-\
pH: 8,5 (eller högre, stickorna säger ju som mest 8,5)

Detta efter 3kg pH-minus. Nu har jag nyss haft i 1,5kg till.

Vattenfärgen var från början gulbrun eller rödbrun (kan detta ha haft med att vi fick slut på vatten i grävda brunnen och pumpen sög ur "skit" ur rören? För vi fick upp rödbrunt vatten i kranarna hemma i flera dygn efter det.) Det var denna färg innan vi ens startade saltklorinatorn.

Nu är vattnet ljusljusgult enligt min åsikt, gubben tycker att det är mest "mjölkigt". Syns inget om man tar upp ett dricksglas med vatten ur poolen, då ser det fint ut. Filtret är redan totalt nedsolkat (rödbrunt) och jag bytte för ca 14 timmar sedan.

HJÄÄÄÄÄLP MIG annars går jag bärsärkagång på poolskrället!  :D

Vi har filterpump och saltklorinator. Poolen rymmer ca 16kbm.

// Johanna

6
Vatten och kemi / Driftstid Intex saltklorinator??
« skrivet: juni 30, 2011, 15:56:23:23  »
Jag blir helsnurrig! Fick inte med någon instruktionsbok på svenska, så jag har använt den engelska. I den tabellen står det att klorinatorn ska gå 2h per dygn. Nu sitter jag och läser en PDF på svenska på Intex hemsida och där fattar jag det som att den ska gå 3h? Har en 457*122 metallrörspool.

Och sen: Hur mycket ska filterpumpen gå, det fattar jag inte heller? (just nu går den dygnet runt för att vi hoppas på att det gulaktiga vattnet ska klarna)

Här är PDFen:
http://www.intexnordic.com/Files//Filer/132IO_SE.pdf

7
Pooltäckningar / Värmebevarande skydd från Intex, klippa i?
« skrivet: juni 27, 2011, 23:40:53:53  »
Vi har Intex värmebevarande skydd (bubbelplast) till vår pool. Nu vill mina föräldrar också ha sådant, men till deras 465cm breda pool finns inget. Ska jag köpa Intex 549cm och klippa till så att det blir mindre eller ska jag köpa Intex 457cm som får glipa lite?

8
Vatten och kemi / Fylla pool från grävd brunn?
« skrivet: juni 21, 2011, 17:00:08:08  »
Jag har verkligen inte en aning om hur mycket vatten man kan ta ur vår brunn utan att det blir något knas och undrar om någon kan ge mig en hint om detta? Självklart förstår jag att det skiljer mycket åt mellan brunnar, men jag vill bara veta mellan tummen och pekfingret. Ska fylla poolen med 17 kbm och vill inte göra slut på vatten i brunnen, hur lång tid bör man sprida ut fyllningen över?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag