Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Irre

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Klorvärdet går inte ner
« skrivet: maj 29, 2011, 20:53:37:37  »
Hjälp!
Jag har just flyttat till en villa med pool och är glad nybörjare  :)

För två veckor sedan hjälpte den förra ägaren oss att sommarställa polen. Chockkolorerade och testade sedan efter 4 dagar. Klorvärdet låg då på 9.4, bh på 8.0 och alk på 145. Hade då i ph-sänkande. Ca tre dagar senare (alltså en vecka efter chockklorering) har klorvärdet har gått upp, det borde väl gå ner? Värdena då var klor 11, ph 7.2, alk 126. Slog på värmen och polen har gått upp till ca 22 grader och har också haft täcket av de dagar man vart hemma för att få ner klorvärdet.

Nu efter ytterligare en vecka är klorvärdet 11, bh 7.0, alk 170. Kan det vara möjligt att klorvärdet inte går ner eller blir allt helt galet för att alkaliniteten är så hög? Har läst mig till att för att sänka alkaliniteten kan man ha i ph-sänkande men nu är bh redan lågt (7.0). Vad tusan ska jag göra?

Mycket tacksam för tips.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag