Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - carjoh

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Renovering sandfilter
« skrivet: maj 19, 2021, 17:44:44:44  »
Hej! Vi har förstått att stoftet vi har på poolbotten kommer från sandfiltret och att det kan ha med innandömet att göra.. Vi tänkte renovera det sandfilter vi har eftersom vi har för avsikt att byta pool nästa säsong. Filtert är köpt på Rubinpool och på 50 kg. Är det en större grej att byta sand och dysa? Svårt? Problem?

Tacksam för svar

/ Carina

2
Vatten och kemi / Grönt längs kanten
« skrivet: maj 08, 2021, 18:09:47:47  »
Hej!  Har haft poolen sedan 2009 men förra året råkade vi ut för en grön kant längs vattenlinjen. Torkade med Rickards poolsvamp men den gröna kanten kom tillbaka igen.
Vi har rätt på klor mm och fattar inte vad detta är. Idag åkte poolplåtarna av och den gröna kanten syns fortfarande/igen. Vad är det och vad gör vi åt det?

Tacksam för lite hjälp 🤗

3
Uppvärmning / Brilix flytta display
« skrivet: maj 11, 2018, 21:34:19:19  »
Hej!
Har fått hjälp här med inställning av bypass till värmepumpen så vi gör nytt försök med nu fråga🤗.
Fick med kabel o plasthölje för att kunna flytta displayen men inte någonstans står hur man ska göra. Har letat på internet men .. är där någon som har en manual för detta?

Tack på förhand

4
Uppvärmning / Bypass ventil
« skrivet: maj 08, 2018, 10:21:33:33  »
Hej!
Har inköpt en bypassventil och poolvärmepump Brilix. Har läst och läst här på forumet om bästa inställning på ventilen men det står olika i olika trådar så snälla kan någon tipsa oss om hur ventilerna ska stå. Någon har alla ventilerna helt öppna, vissa menar att någon ventil ska vara öppen och någon lite stängd...??

Tack på förhand.
mvh

5
Uppvärmning / BRILIX XHP / XHPFD
« skrivet: april 30, 2018, 11:29:04:04  »
Hej!
Har sökt på internet men hittar inte svaret så ställer frågan här.. Vad är skillnaden på XHP och XHPFD??


 :)


6
Pooltäckningar / Skarva solfolie
« skrivet: juni 09, 2012, 20:25:25:25  »
Kan man skarva solfolie? Någon som har tips eller idé ?

7
Teknik / Det porlar- men var kommer luften ifrån!!
« skrivet: maj 24, 2012, 20:22:28:28  »
Har en ovanmarkpool nedgrävd, trädäck runt och ej återfyllt med jord. Från skimmern går det slang till backventilen, sedan vidare in i pumpen. När vi startade upp i år så "sprätter" det luftbubblor när vattnet kommer in i poolen igen när pumpen startar. Spände och kollade alla kopplingar, men det blir inte bättre. Det porlar, "låter" lite vid backventilen och och vi tänkte att det är nog där den drar luft.  Har haft av backventilen och rensat den, spänt slangklämmorna, haft av nedre delen på skimmerna där slangen sitter fast, ny gängtejp spänt igen, men det hjälper inte. Tänker vi rätt? Kan det komma från pumpen även om det är vid backventilen det låter? Vattnet i pumphuset verkar minska något lite om pumpen går länge, inte mcyket men vattnet står inte så högt som det ska = gjorde förra året. Det måste vål vara på sugsidan problemet sitter...eller?? Suck.. trött blir jag iallafall


Lite tips så blir jag glad

Tillägg: Kan backventilen bli sliten/gammal?? Den är 3 år, borde väl hålla, eller?

Hoppas det blev rätt kategori, såg nu att den kanske skulle varit under teknik. Kan ni flytta den då?

8
Pooltäckningar / Pooltäckning typ Rib cover - göra själv
« skrivet: juli 24, 2011, 18:21:10:10  »
Har lite funderingar angående pooltäckning typ Rib- cover, och skulle vilja få lite hjälp. Är innerligt trött på björkarnas fröer bl a... Kan man göra något liknande själv kanske... ::).Vad är det för typ av rör, tjocklek på rören, avstånden mellan rören, och typ av väv.


Mvh Carina

9
Vatten och kemi / Köp av poolrobot/dammsugare
« skrivet: april 27, 2011, 07:43:22:22  »
Hej!

Nu har jag läst mycket här på forumet om poolrobotar och dammsugare, och blir lite sugen  :).
Priserna här hemma är alldeles för dyra för oss. Har sett tråden där det beskivs hur man kan göra import. När jag nu tittar på sidor från kanske framförallt USA så blir jag rent villrådig. Du kan välja på Inground Swimming Pool Cleaners, och Aboveground Swimming Pool Cleaners.

Nu har vi en nedgrävd ovanmarkpool - vad väljer jag då? Vad är skillnaden? Sedan finns det wall climber och wall scrubber.. Någon som kan hjälpa mig att få ordning på detta!

Har förstått att många handlat på ebay, får väl sätta mig in i det också...

Mvh

10
Teknik / Luft i systemet!!
« skrivet: maj 21, 2010, 10:06:13:13  »
Hej!
Är nu klara med pooldäcket..njaa..nästan iallafall. Startade glada upp pumpen. Och då började problemet. I inloppet kommer vatten i kombination med "luftkanon". Dvs ingen jämn ström av småbubblor utan lite större bubblor emellanåt, den spottar liksom. Av med alla kopplingar, ny gängtape, spännt alla slangklämmor - och startade igen. Puh jämn fin ström av vatten i inloppet. I TRE MINUTER sedan började det igen. Kollade, spände mer. Startar igen. Samma sak igen bra i några minuter sedan kommer luften. Har kollat, spänt lindat om flera gånger nu, men det hjälper inte. Kan någon bidra med tips och ideér, för nu vet vi inte vad som kan vara fel.

Allt fungerade jättebra förra året. Vi har flyttat pump filter en b it. Pumpen har stått inne i vinter, filtret ute, tömt med lös tapplugg, och reglaget mellan två lägen, allt enligt vad vi läst oss till. Kan något ha hänt med filtret. Arbetstrycket på filtret ligger på 1 kg- är det lågt? Vi har för oss att det låg något högre förra året, men är inte säkra.

TacK!

Mvh carina

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd