VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - x man

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Led RGB Par56
« skrivet: april 08, 2019, 15:19:47:47  »
Hej på er,

Jag har några funderingar gällande pooolbelysning som jag hoppas kunna få hjälp med.
Jag har en belysnings-nisch från Astral Pool och min 300watts halogenlampa ska bytas ut mot en RGB Led.

Jag har hittat två tänkbara alternativ med fjärr från Wish:

Alt.1
Dimension:175mm*175mm*110 mm
Material: Stainless Steel+PC
LED Qty: 18 pcs x 3w leds
Rated power: 54 w(18pcs x 3w )
View Angle of LEDs : 120 degree
Frequency: 50-60Hz
Power Supply: AC12-16V/DC12-24V
Lumens: 4350-4550LM
Working Temperature: -20 - +40 degree centigrade
Lifespan: 50000-100000 hours
Emitting Color: RGB

Alt.2
36W Par56 RGB Underwater Swimming Pool Lights
Dimension:175mm*175mm*110 mm
Material: Stainless Steel+PC
LED Qty: 510ledLED
Rated power: 36W
View Angle of LEDs: 120 degree
Frequency: 50-60Hz
Waterproof: IP68
Lumens: 2520-2700lm
Power Supply: AC12-16V/DC12-24V
Working Temperature: -20 - +40 degree centigrade
Lifespan: 50000-100000 hours
Emitting Color: RGB

Alt.1 har klart högre lumen men det som gör mig lite tveksam är formen på just den starkare alternativet, baksidan av  lampan har inte samma form som en halogen par56. Alt. 2 har däremot formen som liknar min nuvarande halogenlampa. Någon som vet med sig om dennna kommer passa i min Astral-nisch?

I vilket fall, någon med erfarenhet som vet om 36watts alternativet ger ett tillräckligt ljus?

//Janne

2
Teknik / Nya delar ändå sand i poolen....
« skrivet: maj 31, 2017, 08:29:44:44  »
Problemet med sand i poolen har tagits upp tidigare men i mitt fall är det lite lurigt.
Jag hade problem i slutet av förra säsongen med att sand kom ut i poolen. Det var ändå dags att byta sanden i filtret så jag passade på nu innan uppstart att byta ut följande i sandfiltret; sanden (samma mängd som innan och 0,6-0,8 mm), alla dysor, stamröret inkl. dyshållaren & ny centralventil. Jag kan garantera att dysorna/stamröret etc. är korrekt monterade och hela och att ingen sand hamnade i stamröret när jag fyllde på.
Problemet är nu att sen jag drog igång i söndags fortfarande får ut sand i poolen :( Är det normalt i början vid sandbyte eller vad kan det bero på? Mycket tacksam för tips/hjälp.

//Janne

3
Teknik / Sand i poolen.
« skrivet: juni 03, 2016, 11:59:45:45  »
När jag drog av poolskyddet igår så upptäckte jag att det var ovanligt mycket smuts på botten. Efter att ha dammsugit botten kollade jag dammsugarens filterpåse och kände att smutsen var sand. Uppstarten för några veckor sedan gick galant och ingen sand har synts i poolen innan upptäckten i går.

Nu undrar jag om det är vanligast att det är packningen i centralventilen eller dysorna i filtret som är boven? Filtret är ca.7 år och jag har inte bytt sand ännu då jag har alltid har haft fint vatten och kör alltid med netskim i silen till skimmern = jag backspolar inte så många gånger på en sommar.

//Janne

4
Uppvärmning / Timer till luftvärmepump
« skrivet: juni 15, 2015, 17:46:58:58  »
Jag har lite funderingar vilket av dessa alternativ som är bäst. Jag kör idag med alt. 2 och det funkar utan problem men vill för säkerhetsskull dubbelkolla med er vad ni rekommenderar för att luftvärmepumpen inte ska ta någon skada. Har fått tips att alt. 2 är att föredra för bästa livslängd på luftvärmepumpen, eller vad säger ni  <hmm>?

1. Köra utan extern timer helt & hållet, dvs. att lv-pumpen är påslagen med spänning dygnet runt så att den går igång/stoppar när flödesvakten bestämmer?
2. Med extern timer som drar igång lv-pumpen lite innan c-pumpen startar och att lv-pumpen går en liten stund efter att c-pumpen stannat på kvällen?
3. Med extern timer fast att den drar igång lv-pumpen lite efter att c-pumpen startat och att lv-pumpen stänger av sig lite innan c-pumpen stannar på kvällen?

-Eller någon annan variant?

//Janne

5
Teknik / Byta ut poolbelysningen.
« skrivet: februari 23, 2015, 17:03:51:51  »
Jag har sedan poolen byggdes en 75watts infälld belysningsarmatur. Är inte riktigt nöjd med ljusstyrkan och vill ha något starkare alternativ. Om jag ska montera en ny armatur för PAR56/300watt så behöver jag ta upp ett större hål i poolväggen (trädäckad ovanmarkare med plåtvägg & liner). Är detta genomförbart utan att behöva plocka bort linern? Tänkte i så fall sänka vattennivån och montera bort bef. belysning för att sedan klippa upp ett större hål med plåtsaxen för den nya nischen. Måste sedan borra ett antal hål för infästningen med hjälp av dammsugaren för att samla upp metallspånet.

Tror ni detta är genomförbart med ett bra resultat eller ska jag helt enkelt låta bli  <hmm>.


//Janne

6
Teknik / Torrlagd pump
« skrivet: augusti 09, 2014, 23:20:54:54  »
Sedan några dagar tillbaka har jag upptäckt att cirkulationspumpen är tom på vatten när den startar upp via timer på morgonen. Det tar däremot inte lång stund efter att den startat upp att bli vattenfylld igen. Pumpen står över vattennivån och är placerad i maskinrummet (förådet) ca.15m från poolen. Jag har en backventil direkt efter skimmern. Jag har kollat efter läckage men hittar inget. Jag har aldrig haft några liknande problem utan det har alltid varit vatten i pumpen. Är det någon här som har någon ide' vad som orsakar detta  <hmm> ?

//Janne

7
Vatten och kemi / Avvakta med uppstart?
« skrivet: maj 05, 2013, 12:16:14:14  »
Jag hade för avsikt att dra i gång poolen idag men men av olika anledningar hinns inte det med. Nästa tillfälle är inte förrens den 18/5. Nu är man ju orolig för att vattnet hinner bli grönt tills dess. Jag lyfte på pooltäcket & en plåt för att kolla vattnet och det ser fint ut. Temp 7 grader, sänkte vattennivån och chockade inför stängningen men värdet ligger nu på ca.0,5.

Om tempen stannar under 10 grader så borde det väl inte vara någon fara, eller? Plåtarna isolerar ju från solen.

Nu har jag inte så mycket att välja på, men vad tror ni mina vänner  <hmm>?

//Janne

8
Vatten och kemi / Högt klor.
« skrivet: augusti 12, 2011, 11:22:10:10  »
Min klorhalt har börjat öka drastiskt.

Hade igår enl. följande:

Vatten temp ca.25grader
Klor 8
Ph. 7,2
Alk.100

Vattnet ser bra ut. Känner ingen överdriven klorlukt (bundet klor). Har visserligen haft täcket på då det inte har badats på ett par dagar. Har sänkt klorinatorn till minimum igår kväll samt "cabbade av ett tag.

Vad tror ni detta beror på? För lite bad/sol samt täckt pool eller?

Är det bara att låta klorinatorn gå på minimum tills klorvärdet är ok eller ska jag skicka i en dos antiklor?

//Janne

9
Teknik / Ibland har man bråttom....
« skrivet: juli 08, 2011, 11:12:16:16  »
Igår kväll skulle jag kolla så att det fanns tillräckligt med puckar i min klorinator. Slår av pumpen och stänger ventilen som sitter precis innan klorinatorn. Skruvar av locket och konstaterar att det finns puckar så det räcker. På med locket igen och sen.... slår på pumen utan att öppna ventilen igen  <help>. Det tar bara bråkdelen av en sekund så sprutar det vatten mellan dom två halvorna av kläm-ringen som tätar mellan flervägsventilen och sandfiltret. Fort som f.. stänger jag av pumpen och det slutar att spruta. Öppnar ventilen och startar pumpen igen med samma resultat, två strålar mellan kläm-ringen.

Klantskalle (milt uttryckt) tänkte jag om mig själv. Nåväl, plockar isär ventilen från filtret, kollar packningen, ser inget konstigt utan monterar ihop det hela igen. Håller tummarna och döm av min förvåning när allt är lustätt igen  <antman>.

Ingen är gladare än jag att det löste sig så smidigt men nu undrar jag vad som igentligen hände?
Att vattnet tog sig ut vid den svagaste punkten som tydligen var vid flervägsventilen är tydligt men det jag undra är hur jag kunde avhjälpa felet utan att behöva byta eller reparera något? Jag tog ju bara isär det och återmonterade igen.

Lite nyfiken på om någon har en teori?


//Janne


10
Teknik / Filter till dammsugaruttag?
« skrivet: april 24, 2011, 20:28:40:40  »
Ni som har ett separat uttag för dammsugaren, (i stället för att köra via skimmern). Har ni någon anordning för att ta hand om den grövsta smutsen, typ löv mm? När man kör via skimmern så finns ju korgen där för att ta hand om de största partiklarna.

Kan tänka mig att filterkorgen i pumpen lätt blir proppad om man kör med ett dammsugaruttag utan något för-filter.

Finns det någon lösning på detta som ni känner till?

//Janne

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag