VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hogge57

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Poolservice kring Gävle
« skrivet: maj 12, 2015, 10:20:54:54  »
Söker någon som kan fixa läckage: vid eller i pumpen(svårt att se var det läker) och från filtret: vid bottenpluggen och från centralventilens packning. Tänkte även byta sanden samtidigt(från 2006). De enda jag känner till är Folkpool-Pool & Spabad / Bad och Värmebutiken men dom kanske inte är intresserade av att jobba med grejor från Miamipool.

2
Uppvärmning / Uppvärmning med NIBE 1115
« skrivet: juli 24, 2006, 22:16:34:34  »
Äntligen har jag startat uppvärmningen. Vilka inställningar på värmepumpen är optimala för att forcera pooluppvärmningen? Jag tycker inte att det blir riktigt varmt på rören till värmeväxlaren. När pumpen värmer tappvattnet bli rören mycket hetare. Ska försöka hitta anliggningstempgivare för att mäta in- resp. ut-tempen på värmeväxlaren.
NIBE fighter 1115, Pahlens 75 kw växlare, 42 kubiks pool-

3
Vatten och kemi / PVC limskarv lossnade
« skrivet: juli 20, 2006, 09:48:11:11  »
Igår e.m körde jag äntligen igång pump/filter. Tänkte låta cirkulationen gå 24 timmar innan jag häller i reningskemet. Kl.23.30 satt jag i gillestugan intill pumprummet och slötittade på TV när jag hörde en smäll och ett vattenskval av modell större. Rusade upp ur soffan och möttes av en mindre tsunami i hallen. En limskarv hade brustit och poolen hade börjat tömmas ut i källaren. Jag hann dock inom ca 20 sek. stänga både ventiler och pump så jag tror jag undvek vattenskador. Så till frågan.........går det limma om dessa kopplingar eller är det bara att köpa alltihop nytt igen? Eftersom EN skarv gått upp törs jag ju inte lita på att de övriga håller. Har hört att det kan gå att värma loss limmet med värmepistol.

4
Vatten och kemi / Sand till poolen
« skrivet: juli 11, 2006, 20:24:49:49  »
Körde igång min nya poolanläggning idag. Följde instrukrionerna:backspola 2-3 min, kör rinse en kort stund och slutligen slå över till filterläget. När jag kör "rinse" spolas en massa sand ut. Körde flera minuter och det avtog inte. Nu har jag stängt av. Vad göra? Ska jag köra rinse en tid till? Kan något annat vara fel?
Tacksam för hjälp!

5
Uppvärmning / NIBE och poolstyrning
« skrivet: maj 15, 2006, 11:31:26:26  »
Har beställt en 4 x 8 från Miamipool. Den ska förhoppningsvis levereras till Kristihimmelsfärdshelgen.  Tänker nyttja min NIBE 1115, 7 Kw tillsammans med Nibes Poolstyrning ”Pool 10” och en värmeväxlare. Men hur ska styrningen användas? Till poolens cirkpump sitter ett tidur som stoppar cirkulationen vissa timmar under dygnet(nattetid). Då måste väl tiduret även styra värmeproduktionen från värmepumpen? Eller är det tvärtom, d.v.s när behov av att värma poolen finns, ska då poolens cirkpump tvångstartas oavsett vad tiduret ”säger”? Detta framgår inte av monteringsanvisningen för Nibe Pool 10 vad jag kan se. Jag biforar denna.     

6
Pooltäckningar / Upprullning på långsidan
« skrivet: maj 02, 2006, 08:34:35:35  »
Är det någon som vet om man kan ha upprullningsanordiningen på poolens långsida, den är rektangulär, 8 x 4 meter. Tänkte i så fall använda Miamipools "Miami Cover 2" med löpskenor på kortsidorna. Förslag till hembygge kanske? 

7
Markpooler. / Glasfiberpool
« skrivet: december 21, 2005, 11:34:08:08  »
Vi har börjat planera för en pool till sommaren. Tänkte nyttja vår bergvärmepump NIBE1115, 7kW med poolvärmetillsats. Förutsättningarna tror jag är gynnsamma: marken består av otroligt lättgrävd finkorning sand, avståndet från poolens kortsida till källarväggen i pannrummet(där pump och reningsverk ska stå intill värmepumpen) är ca 8 meter.
Jag söker nu en glasfiberpool med längden 8 meter, bredd 3-4 meter. En sådan pool måste ju vara väldigt enkel att installera utifrån mina förhållanden: bara "gräva ett hål, sänka ner baljan, isolera runt baljan och återfylla". Anledningen till att vi fastnat för en pool av glasfiber är att min svärmor har en sådan sedan 30 år tillbaka, den är fortfarande i kanonskick och har krävt minimalt med underhåll.
Har ni några synpunkter på min grova planering, ev. fallgropar, eller tips om vilka som säljer glasfiberpooler till vettigt pris i Sverige eller utomlands är jag väldigt tacksam.
 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag