VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - CalleG

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Antikt poolguardskydd - byta eller renovera?
« skrivet: juni 03, 2011, 20:45:40:40  »
Vår 30 år gamla pool har ett poolguardskydd av okänd ålder, men duken är torr och har dessutom gått sönder (en reva vid en av hållarna). Dessutom är den i akut behov av renovering, den går trögt och hackar och är allmänt seeeeeg.

Jag har försökt prata med PoolGuard och fått offert men efter ett otroligt dåligt bemötande skulle jag helst slippa ha något med dom att göra igen, någonsin. Men en renovering blir helt klart dyr (20000 och uppåt), särskilt som det behövs ny duk.

Så istället kikar jag på folkpools vanliga standardskydd, som skulle kosta 6500kr. Känns som dom duger och även om det är lite jobbigare att hantera så är det förmodligen ändå enklare än det är nu...

Eller varför inte bara använda solfilm? Barnen är stora nog att inte trilla i och vi har staket runt om, även om det inte finns någon grind.

Jag tar tacksamt emot synpunkter och förslag!

Och så en konkret fråga - om man köper Folkpool Standardöverdrag, vad ska man ha för mått? Vår pool är 4,25 x 8,65 yttermått, så jag antar att överdraget ska vara minst så stort?

2
Pooltäckningar / Pool-guard skydd i behov av fullservice
« skrivet: juli 01, 2009, 13:20:58:58  »
Vår poolguard behöver lite översyn (fullservice, den går hackigt och trögt) och dessutom har själva duken pajat, en 20cm reva utmed ena långsidan. Vi är rätt nyinflyttade och har noll koll på poolens historik, grannarna tror poolguardskyddet är ca 7 år men det kan vara äldre, det ser lite torrt ut här och där.

Är det någon som har erfarenhet av pool-guard-skydd och vem man ska anlita? www.poolguard.se ser ju förtroendeingivande ut, eller ska man anlita folkpool (det är en sån pool)? Eller kan man göra det själv?

Själva poolen finns i Trångsund (Stockholm alltså) :)

3
Markpooler. / Bräddavloppet har spricka och läcker
« skrivet: juli 04, 2008, 08:09:02:02  »
Jag har upptäckt att mitt bräddavlopp har lite små sprickor här och där, det ser ut som det har varit lagat men att det nu börjat släppa lite. Framförallt är det en spricka där det rinner ut en del vatten, inte så jättefarligt ännu men risken är ju att det blir större.

Sprickan är på kanten i höjd med överkanten på renskorgen.

Det är en gammal pool med bräddavlopp i plast. Vad ska jag använda för att laga? Funkar PL400? Clas Ohlson har nåt dom kallar "Formbar termoplast"...

Tips och råd mottages tacksamt ;)

Edit: Kan man tömma poolen under bräddavloppet genom att ha slangen i utsuget även när bräddavloppet är tomt? Jag är lite orolig att den ska glappa och börja suga luft...

4
Uppvärmning / Hur funkar termostaten till solpanelerna?
« skrivet: juni 02, 2008, 15:48:46:46  »
Skratta inte nu.

På termostaten till mina solpaneler (http://www.vkts.se/k/termostat/kt7.htm) finns en temperaturskala och en ratt. När jag vrider ratten medurs (till ökande temperatur) så vips! slår ett relä till och översta gula lysdioden tänds.

Frågan är då om relät öppnar eller stänger vattnet till/från solpanelerna???

Alltså, när dioden lyser, är solpanelerna inkopplade då?

Jag har bara 17-18 grader i poolen men dioden tänds inte förrän uppåt 25 nånstans... jag vill gärna vara säker på att solpanelerna verkligen är inkopplade nu när vädret är så fint ;)

5
Hej,

Jag har precis flyttat till en villa utrustad med en äldre pool på 8x4m samt solpaneler på taket, den enda märkning jag kan se är att det står Folkpool på rören till solfångaren.

Jag fattar nada av hur det är draget i garaget till pumpen, det är tre rör som försvinner in i väggen och sannolikt dyker upp nånstans uppe vid poolguardventilen och solpanelerna. Jag har fått igång allting verkar det som, kört filtrering och backwash och lite sånt. Ena röret upp till panelerna är varmare än det andra när solen ligger på.

Tidigare har det kommit lite vatten från anslutningen till första solpanelen, det sitter en kort stump grovt gummirör precis efter att det lite smalare röret kommer upp nerifrån som ansluter till vad jag misstänker är själva solfångarkonstruktionen. Bara droppar, jag har inte kunnat se nån läcka.

Men idag är det två större hål som det sprutar vatten ur, ett par cm lång tunn stråle men det ser inget vidare ut. När jag kör igång poolguarden för att dra för skyddet blir strålen ett par meter hög istället och det ser absolut inte så betryggande ut. Pumpen är numera avstängd.... :(

Själva rörstumpen är av nåt tjockt gummi och ser stabil ut, dock finns det lite tendenser till nåt som ser ut som självsprickning och det är där det nu börjar bli hål.

Poolkungen har naturligtvis stängt under helgen, finns det något jag kan göra själv? Svärfar är rörmokare men jag tror inte han har så mycket erfarenhet av solpaneler och pooler... men med pumpen avstängd kanske man kan skruva loss slangklämmorna och byta den trasiga rörstumpen?

Jag vill ju ogärna ha poolen avstängd nu när vädret är så fint! Tacksam för alla tips.

Är det nån kunnig individ som råkar finnas i Trångsundsområdet så finns både kaffe och pilsner ;)

  /Calle

6
Inomhuspooler / Besiktning av pool vid husköp
« skrivet: september 18, 2007, 12:52:06:06  »
Hej,
Jag håller på att köpa ett hus som har en befintlig utomhuspool. Jag skulle gärna vilja ha hjälp med besiktning av den då jag inte kan ett skvatt om sånt.

Är det någon som har tips på besiktningsfirma som gör sådant i Stockholmstrakten? Anticimex mfl verkar inte göra det...

Mvh,
  Calle

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag