Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kwastor

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Poolen tappar vatten (hjälp!)
« skrivet: oktober 24, 2021, 22:16:18:18  »
Tjena.

Jag köpte ett hus för några månader sedan som har en markpool (i glasfiber tror jag) från Ellips Pool (Bild på manualen: https://ibb.co/fkx6Wrc).
Poolen rymmer ca. 23 kubikmeter vatten och vid vinterstängningen tömde vi den till 2/3, så att vattenlinjen låg strax under bräddavloppet.
Jag märker idag att poolen bara är fylld till 1/3, vilket måste innebära att den tappar vatten. Det finns idag två större sprickor (Bild 1: https://ibb.co/XxdwQM3 En extremt suddig bild 2:https://ibb.co/BGL6F9B), som jag misstänker kan vara en bidragande orsak till att poolen töms på vatten.

Jag har lite frågor till er kunniga:

1. Vad händer om allt vatten försvinner och poolen förblir tom hela vintern. Kan poolen skadas då?
2. Tror ni att detta går på villaförsäkringen (jag vet att jag kan fråga dem, men jag tror ni ger ett mer objektivt svar)?
3. Hur lagar man dessa hål/sprickor? Och vad skulle det kunna kosta?
4. Jag fattar ärligt talat inte om glasfiberpooler har liners. Har min pool en liner, och räcker det i så fall att byta ut den?

Det var alles:)

2
Vatten och kemi / Kan jag chockklorera efter vinterstängning?
« skrivet: september 28, 2021, 14:45:04:04  »
Tjena, dagen innan jag skulle chockklorera poolen lossnade en slang som medförde att jag var tvungen att rycka ur alla sladdar till poolreningen då aggregatet gick torrt på tidiga morgonen.
VVS-killen vinterstängde poolen dagen efter, och tog med sig den trasiga delen (en plastdetalj) och ska efter detta komma tillbaka med den lagad och fin till våröppningen.

Till saken. Jag fick aldrig möjlighet att chockklorera poolen, kan jag lösa det i efterhand utan cirkulation eller skadar det glasfiberduken?

Dagens värden


Klor: 0,7 ppm
PH: 7,4

Köpte huset med pool för cirka 2 månader sedan så jag är riktigt grön. All hjälp uppskattas dock:)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd