Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hasssst

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / NOLL klor, får det inte att höjas.
« skrivet: augusti 01, 2022, 15:48:43:43  »
Hej!
Vi har haft bra värden i poolen fram tills nyligen.
Vi slängde i en multipuck i bräddavloppet och drog på semester 1v.
När vi kom hem hade pucken tagit slut, oklart hur länge poolen gått utan, det hade även regnat en hel del(vi har enbart rib-cover) om det gör någon skillnad.
Vi la i en ny puck så fort vi kom hem.

Sedan dess har klorvärdet visat noll. Igår chockklorerade vi för 5:e ggn på väldigt kort tid. Av förklarliga skäl slår klorvärdet i höjden närmaste timmarna. Idag är klorvärdet noll igen >:(

Alka visar 100.
PH visar 7,6.

Nån som har idéer?
Tack!

2
Markpooler. / Byte av liner - återfylld plåtpool
« skrivet: maj 16, 2022, 21:00:38:38  »
Tjena!
Jag är väl medveten om ekvationen om att återfylla runt t.ex en plåtpool eller träpool kräver att vattennivån höjs i jämn takt för att väggarna inte ska rasa in.

Vi har en Eco Premium från Poolkungen på vår tomt. Det är en självbärande plåtpool som dock är återfylld med cirka 110cm singel runt om för att närliggande altan och dylikt ska få bärighet.

OM man skulle behöva byta liner på den nån gång, går det att lösa, och i så fall hur? Någon som har erfarenhet av detta?
Tack!

3
Markpooler. / El - vart har ni reglage/kontakter?
« skrivet: april 14, 2022, 11:42:30:30  »
Tjena!
Vi håller på med bygge av en magnelispool från Poolkungen här hemma.
Kommer ha en maskinlåda av tryckat nedsänkt under trallgolvet, precis bredvid poolen. Värmepumpen står 4-5m från poolområdet.
Allt byggs dikt an altanrummet.

Har kontaktat min elektriker för installation. Skulle behöva veta vad han bör installera och vart. Så jag tänkte ta hjälp av er.
- Vad bör finnas i maskinlådan?
- Vad bör finnas nära värmepumpen?
- Vart har ni andra satt reglage för poollampan?
- Ska man ha brytare eller stickkontakt för reningsverket och värmepumpen? Reningsverket kommer jag vilja kunna ta in på vintern. Då kanske stickkontakt är vettigt?

Bifogar bild på bygget som det ser ut idag.

Om ni har bilder på era installationer mottages de tacksamt!
Tack

4
Markpooler. / Fall på rör/slangar
« skrivet: april 02, 2022, 17:20:33:33  »
Tjena!
Är det någonstans i kopplingarna mellan pool/reningsverk/värmepump som man måste tänka på fall på vattnet förutom mellan poolen och reningsverket(där har jag förstått det som att det ska vara nedförsbacke)?

Tänker t.ex om det gör ngt om vattnet som kommer ut från värmepumpen har liiite uppförsbacke innan det kommer till poolen?

Tack O0

5
Markpooler. / Hur fästa sista trallbrädan vid poolkanten?
« skrivet: oktober 15, 2021, 20:14:53:53  »
Hej!
Sitter och klurar på hur man får den sista trallbrädan att ligga stabilt ovanför poolstommen/linerlisten på poolen.
Vi ska bygga en plåtpool från poolkungen och tänker ha en ram av 120 x 28 trallbräda närmast poolen.

Om man tittar på de bilder jag bifogar i tråden(OBS! Inte mina bilder!) så ser det ut som att en eventuell bräda får ett ordentligt överhäng över poolstomme och linerlist och känns inte alls stabilt. Man vill ju inte belasta stommen eller linerlisten med vikt.

Idéer någon?

6
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Bilder på mindre pooler
« skrivet: september 23, 2021, 22:04:12:12  »
Om detta inlägg hamnat fel är det helt ok för admin att flytta. Tänkte att det mer är en "inspo"-tråd gällande poolmiljö än nåt som rör konstruktion...

Vi försöker bestämma oss för vilken pool vi ska välja. Vi har en väldigt liten trädgård och poolstorleken blir därefter. För att kunna bestämma oss för om det är värt mödan att bygga skulle vi gärna vilja se hur en liten pool ser ut i riktig poolmiljö. Mkt lättare att föreställa sig då än att se på nån reklambild eller animerad bild.

Det vi söker är kring storlekarna 3 x 4m, 2 x 5m eller liknande. Så om nån vill dela med sig av bilder vore det till mkt stor hjälp!

Tack!

7
Markpooler. / Maskinlåda av trä
« skrivet: september 19, 2021, 16:02:50:50  »
Är det någon på detta eminenta forum som byggt en nedgrävd maskinlåda av trä? Jag har bl.a hört talas om att Folkpool ofta bygger det åt sina kunder.

Någon som kan skicka upp några bilder för inspiration? :)
Är intresserad av allt från konstruktion, markarbete och dränering runt lådan.

8
Markpooler. / Maskinlåda i plast/glasfiber
« skrivet: september 14, 2021, 23:09:15:15  »
Jag har förstått att inställningen till att ha en nedgrävd färdig låda med reningsverk under trallen är dålig i allmänhet.
Har läst att vissa använt argumentet att utrymmet måste vara väl ventilerat för att inte pumpen ska överhettas osv.
Men om detta vore ett problem så skulle väl inte t.ex Folkpool sälja liknande lådor till folk? https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/reningsverk/reningsverk-hayward-pro/maskinrumslada-i-glasfiber.html

Så upplys gärna en okunnig. Vad, förutom det ergonomiska i att det kan bli lite trångt, är så dåligt med att köpa en färdig lösning ist för att bygga?

Vi kommer ha en liten pool och således några av de minsta reningsverken som de flesta återförsäljare tillhandahåller.

9
Markpooler. / Återfylla kring plåtpool
« skrivet: september 09, 2021, 16:47:55:55  »
Så. Banklånet är beviljat. Beslutsångesten är djup och frågorna många.

Lite för icke-händig och otålig för att gjuta Thermo och lite för skrajj för att gräva ner Folkpools trä har vi fastnat för plåt.
Vi bor i parhus och har en VÄLDIGT liten tomt. Måtten på poolen kommer därför stanna på 3 x 4,5 m med hörntrappa. Vi har fått offert från Poolkungen på deras ECO Premium.

Med anledning av tidigare nämnda begränsning i liten tomt så har vi inte plats med för stor luftspalt runt poolen. Poolkungen rekommenderar 50cm luftspalt. Det skulle vi få plats med. Däremot rekommenderade grävaren rätt kraftigt sluttande kanter på gropen för att minimera ras. Där uppstår problem då kanterna skulle hamna för nära altanrum osv.

Jag hade svårt att få ordentliga svar från Poolkungen gällande om/hur det funkar med att återfylla kring en plåtpool. De framhävde mest hur bra deras konstruktion är som självbärande.
Någon som har erfarenhet? Jag tar för givet att makadam direkt mot plåt är jättedåligt.

Bilder, erfarenhetsberättelser och pepp-talks mottages tacksamt.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag