Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kaostronaut

Sidor: [1]
1
SpaForum / Vad är det vanligaste som går sönder på en motor/pump?
« skrivet: juli 09, 2019, 22:19:02:02  »
Ena pumpen/motorn låter lite högre än normalt. Svårt att avgöra exakt vad/var på ljudet.

Ljudet är dock ett lite mer högfrekvent, kanske lite orent, ljud.

Fattar att ingen kan veta vad problemet är, undrar bara om det är vanligare att pumpar i sig börjar leva om eller om det är vanligare att det är själva motorn?  En bästa gissning på vad som brukar skita sig, någon?

Har renoverat ett 10 år gammalt lyxbad på 1800L, TV och allt bling som fanns på den tiden. Nya motorer med pumpar och allt kostar kanske 8000 så det är nog klokast bäst att byta båda när man ändå håller på, men budgeten blir snyggare om man kunde komma undan i vart fall initialt med kullager, impeller/tätningar eller en komplett pumpenhet på den ena maskinen :-)

2
SpaForum / Bygga om/förbättra för bättre rening?
« skrivet: juli 07, 2019, 12:41:11:11  »
Hej. Har precis lyckats renovera ett gammalt lyxigt 7-sits spa från 2008, med TV och stereo och allt. Var bara styrenheten, en spricka i plaströrsstumpen precis vid värmaren och två jetmunstycken som var sönder, så det blev ett riktigt bra och billigt projekt. :-)

Det har 2 st 35 Sq.ft skimmer filter, 235mm långa och 54mm invändig, utan gänga etc.

Vad jag förstår har stora moderna spabad av klass mycket mer filteryta än så numera. Skimmer filter är väl alla vad som kallas Suction-side filtration? Är det någon vits med att mecka in fler sådana filter? Vill inte trixa så mycket med själva baljan, men tänkte att det borde gå att komplettera med extra suction-side in-line filter i systemet?

Eller kan man på något vettigt sätt komplettera med preassure-side in-line filter, dvs utan att behöva borra nya hål i botten på baljan?

Någon som har gjort något liknande innan, eller iallafall VET om/hur/vad man ska tänka på?

3
Bor på Åland så vi har inget (!) utbud av 2-tums PVC rör. Lättare att få tag på en bit SS316 rör i rätt dimension.

Någon som VET om det är ok att limma ett rostfritt eller syrafast rör mellan de gängade PVC rörböjarna mellan pump och värmare? Tänkte vanlig Tangit och att det inte borde vara så stora skillnader utvidgningar etc i SS rör vid dessa typer av temperaturer.

Annars är det väl bara att beställa på nätet, men sånt tar tid jag inte riktigt har just nu. :-)

4
SpaForum / Måste en Balboa styrenhet och värmare vara helt vågrät?
« skrivet: maj 28, 2019, 20:04:35:35  »
Hej,

Jag renoverar ett gammalt stort och fint spabad. Visade sig att det bara var styrenhet och värmare som lagt av, en bottenbräda som var vattenskadad och bara 3 jets som behöver byta diffusorer.

Passade på att byta till nya BP6013 med WiFi och en ny ozonator när jag ändå skulle byta.

Nu visar det sig att nya kontrollenheten har ett 5cm högre hus än den gamla. Om jag tillåter rören från pumpen att luta lite neråt genom värmaren så slipper jag massor med problem. Jag uppskattar lutningen till kanske 5 graders nedåtlut i vattenriktningen. 

Måste verkligen själva värmaren vara helt vågrät? Jag tycker det inte borde spela någon roll, men är ju dumt att chansa utan att iallfall ställa en fråga här.

5
SpaForum / Bygga in spabad i isolerad låda
« skrivet: maj 26, 2019, 21:17:30:30  »
Hej,

Jag har ett halvskummat spa med väldigt fula ytterpaneler så jag tänkte bygga in alltihop i terrassen.

Antog att det är läge att isolera när man väl håller på så jag tänkte ställa det på 10cm XPS och använda samma isolering runt om.

Är det kanske en dålig idé?  Elmotorerna har ju fläktar bak, är det risk att de går för varma om hela badet står i en isolerad låda? Någon annan som byggt in med isolering och vet om det är bra eller dåligt?

6
SpaForum / Kan man lyfta ett stort spabad med pallyft?
« skrivet: maj 18, 2019, 22:59:56:56  »
Hej.

Jag kommer att ha en kran att lyfta in ett stort 450kg spabad till en terrass med trall, men sedan måste det manuellt flyttas ett par meter in i ett sorts hörn (!), och upp på en 20cm hög sarg. Det betyder t.ex. att det blir svårt att stå runt om för att lyfta sista biten.

För att senare, vid behov, alls kunna komma åt att reparera runt om funderade jag på hur man ska kunna rulla ut det c:a 1,5 meter. Jag funderar på att bara göra en öppning i sargen för en pallyft.

Badet har en stabil ram runt nertill, och en plan yta under hela, men en normal pallyft räcker bara halvvägs in under, och lyfter då bara i ena sidans ram och resten vilar på "bottenplattan". Är det ens möjligt/rekommendabelt att försöka lyfta ett spabad så, med t.ex. en pallyft?

Bättre idéer/förslag?


7
SpaForum / Balboa BP601 för tre-fas?
« skrivet: maj 17, 2019, 12:30:13:13  »
Hej,

Ska precis beställa en ny Balboa Spa controller för 230V/3x16A/50Hz, och när jag kollat runt på nätet heter dessa;

BP6013
BP6013G1
BP601G3

Det konstiga är att BP2100 för 3-fas heter BP2100G0, så jag fattar inte namnsättningarna.

Någon som VET om det faktiskt är olika fysiska produkter, eller om det bara är olika hur man konfigurerar strömkablage och dipswitchar etc?


8
SpaForum / Förslag på effektiv Ozonator till Spabad
« skrivet: maj 17, 2019, 12:13:06:06  »
Hej.

Renoverar ett stort spa och ska beställa ny Ozonator. Av vad jag sett verkar de flesta generera samma mängd ozon, kring 5-600mg/hr. Om det är så är första frågan vilken som ger bäst kvalitet för pengarna?

Jag är lite känslig för klor så jag vill minska det så mycket jag kan och tänkte försöka hitta en bra ozonator och kanske även en bra UV-lösning.

Om det finns ozonatorer som ger lite mer per timme, vilka ska jag då leta efter?

Eller är hela frågan kass och XXXMg/hr kanske inte spelar någon praktisk roll? 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag