Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ik_gr

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Problem med vatten i nystartat SPAbad
« skrivet: juni 14, 2016, 08:15:21:21  »
Håller med!

Så länge ingen i familjen är överkänslig mot klor skulle jag rekommendera alla att börja med det. Helst i granulatform och givetvis avsett för spabad. Sen kan man gärna pröva andra preparat när man har haft badet i minst ett halvår eller så och vet mer hur det funkar och vilka kemikalier man behöver tillsätta för att hålla värdena stabila.

Många gillar exempelvis att använda brom och vissa satsar på helt klorfritt (med blandade resultat, oftast negativa). Men gör det enkelt för dig och börja med klor är mitt tips.

Hej, jag har ingen aning om detta medel som vi använder, mer än att det är jävligt dyrt... Om man ska använda klorbaserat, är det något mer än klor man använder, (typ algmedel?)

mvh

2
SpaForum / SV: Problem med vatten i nystartat SPAbad
« skrivet: juni 13, 2016, 19:58:50:50  »
Det var bara som jag antog men nu läste jag på lite om just det medlet och det verkar ju så som du skriver att det inte skall behövas något mer.
Då kan jag tyvärr inte hjälpa dig :( Själv kör jag med vanligt klor.

Jag såg att man kan köpa någon "oxidizer" som komplement för att få bukt med missfärgat/illaluktande vatten. Får prova det

mvh

Fredrik

3
SpaForum / SV: Problem med vatten i nystartat SPAbad
« skrivet: juni 13, 2016, 19:44:24:24  »
Verkar onekligen som ditt vatten är just "surt". Eftersom det är klorfritt så bör du väl tillsätta någon form av algmedel?! Sa inte din poolfirma något om det?

Hej, jaså algmedel separat? Nej det sa dom inget om? Jag trodde det var en komponent i medlet jag använder?

4
SpaForum / Problem med vatten i nystartat SPAbad
« skrivet: juni 13, 2016, 19:12:50:50  »
Hej, har haft vårt nybyggda spabad igång i en dryg vecka och vi fick nästan direkt problem med grumligt vatten och senaste dagarna även lukt (luktar lite sur disktrasa när man lyfter locket)

Badet är alltid varmt (ca 37 grader) och reningsverket går 6  timmar/dag. PH ligger rätt enligt teststickorna och jag använder (på rekommendation av poolfirman) ett medel som heter science water guardian (klorfritt).

Är det någon som kan hjälpa en nybörjare hur man ska bete sig för att få bukt med problemet? Om jag tvingas byta vatten, hur ska man då göra för att inte få samma problem igen?

mvh

Fredrik

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd