VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bada

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: DenForm Spa från Bauhaus
« skrivet: oktober 29, 2010, 09:42:25:25  »
Hej,

Jag kör två filtercyklar per dygn som är 2 timmar vardera. Det går givetvis att ändra så att man kör fler cyklar per dygn, men varje cykel är enbart 2 timmar. Vi badar ungefär 1 gång per vecka och har hittills inga problem med vattenkvaliteten.

Marcus

2
SpaForum / SV: DenForm Spa från Bauhaus
« skrivet: oktober 11, 2010, 11:57:52:52  »
Hej,

Vår elinstallation kostade 6000 kronor. 4 timmars jobb för elektrikern. Merparten av kostnaden var materialkostnad (jordfelsbrytare, arbetsbrytare, elkabel 29 m osv.). Installationen var det inga kostigheter med utan elektrikern visste precis hur det skulle kopplas.

I övrigt har spabadet fungerat bra och skötseln av badet är väl likadan för alla spabad (justera klorhalt, ph osv).

Elförbrukningen vet jag ännu inte, men min gissning är ca 3000-4000 kwh per år.

Jag har även varit i kontakt med Denform i Danmark för frågor angående extrafilter och de har svarat via mail. Problemet med att köpa spabad från tex bauhaus är att de inte är experter på produkterna. De har inga reservdelar (filter osv) på lager utan beställer vid förfrågan från Denform.

Marcus



3
SpaForum / Elförbrukning och vattentemperatur
« skrivet: september 16, 2010, 10:14:26:26  »
Hej,

Jag är ny ägare till ett spabad och undrar lite om vattentemperatur under vintern kontra elförbrukning:

Vi kommer troligtvis att bada 1 gång per vecka och frågan är då om det är bättre att låta spabadet ligga i sleep mode med en temp på ca 16 grader för att sedan ställa om temperaturen till ca 37 grader på morgonen när vi ska bada på kvällen. Det andra alternativet är att låta badet stå på 26 grader i economy mode för att sedan ställa om temperaturen till 37 grader dagen som vi ska bada. Det tredje alternativet är att låta badet stå på 37 grader konstant i economy mode.

Frågan är vilket alterantivt som ger den lägsta elförbrukningen. Är det någon som har erfarenhet om detta?

Marcus

4
SpaForum / SV: DenForm Spa från Bauhaus
« skrivet: september 16, 2010, 10:05:57:57  »
Hej,

Vi har köpt just denna modell på bauhaus och har precis fått det installerat. Vi tyckte att man fick ganska mycket spabad för pengarna och var inte intresserade av att betala så mycket mer. I Danmark verkar denna modell kosta betydligt mer än vad Bauhaus i Sverige säljer det för. Troligtvis är Denform ny leverantör till Bauhaus och vill komma in på den svenska marknaden därav det lägre priset i Sverige.

Hittills har allt fungerat mycket bra och vi blev positivt överaskade av badet. Alla komponenter i badet är amerikanska så jag antar att kvaliteten är likartad med många andra dyrare spabad.

Badet verkar även vara välisolerat och det värms upp från 26 grader till 37 grader på ca 4 timmar vid en utetemperatur på ca 15 grader.

Hör av dig om du har några frågor om vårt spabad.

Marcus


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag