CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - c-man

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Brunt flockat vatten passerar filtret
« skrivet: juni 16, 2014, 14:15:27:27  »
Jag ser i skimmern att flödet har minskat och när jag öppnar pumpen har filtret deformerats något. Vet inte hur mycket motstånd pumpen gillar/tål. Därav byte/rengöring ca 2 ggr/dygn.
Vad vinna på hög klorhalt?
Få utfällning av så mycket som möjligt av det mangan/järn som finns i vattnet eller...?
Vid morgonens "hävert-dammsugning" var det bara ca hälften så mycket "ludd" på botten som för ett dygn sedan. Vattnet ser i a f bättre (klarare) ut nu än det kommunala vatten jag fyllde med förra året. Det vattnet var dock klart efter ett par dagars filtrering utan flockning eller "specialfilter".
Någon som vet om man kan flocka för mycket?

2
Vatten och kemi / SV: Brunt flockat vatten passerar filtret
« skrivet: juni 16, 2014, 00:34:24:24  »
Det är många filter som hunnit användas under de 12 dagar som jag fightats med det bruna vattnet. Ph har under tiden legat mellan 7,2 - 7,8, Dagens mätning (med Scuba II) gav Ph 7,3, Fritt klor 2,4 och tot klor 2,7. Brunt "ludd" lägger sig på olika delar av botten beroende på hur jag riktar strålen av inkommande vatten. Detta "ludd" förpassades till avloppet med hjälp av sughävert nu på morgonen. 12 tim senare är det ungefär lika mycket "ludd" igen. Vattnet har möjligen en svagt grönaktig ton när man tittar mot "luddfria" områden på botten. Har i a f kommit så långt så att man nu klart ser botten. Nytt filter inkl Aqua Cure-filter + en flocktablett i skimmern nu i kväll. Jag har inte gett upp än.

3
Vatten och kemi / SV: Brunt flockat vatten passerar filtret
« skrivet: juni 15, 2014, 13:31:59:59  »
Så har då filter Aqua Cure 5 pack inhandlats. Skaffat Poolklubbens Antiflocktabletter som läggs i ytskimmern. Provade med att dammsuga efter att filtret monterats. Samma bruna stråle från inloppet och när jag kollade filtret så var det obetydligt missfärgat. Orginalfiltret från Intex under Aqua Cure var ungefär lika missfärgat. Under de fyra dygn som gått har jag rengjort/bytt filtren 2 ggr/dygn. Dom har då varit helt bruna. Aqua Cure mest men även Intexfiltret har varit ordentligt brunt. Chockklorerat ett par ggr. Ph 7,3 - 7,6. Dammsugit någon gång, med samma nedslående resultat. Flocktabletter upp till 2 ggr/dygn.
Kan man "överflocka"?
Även provat med att virvla upp det bruna som lägger sig på botten för att det skall passera flocket i skimmern. Visst blir det bättre men det går otroligt långsamt. Aqua Cure får inga applåder från mig.
Idag (4:de Aqua Cure-dagen) dammsög jag bort det bruna på botten utan att använda pumpen utan använde mig av hävert. Det fungerade utmärkt och det försvann inte så mycket vatten som om pumpen använts. Skulle jag ha gjort för länge sen.
Aqua Cure säger sig rena en 12 kbm pool på 3 - 6 dagar. Vår är 17 kbm = 9 dagar. Frågan om det skiljer så mycket med eller utan detta "superfilter". Jag har i a f provat och redovisar resultatet här.

4
Vatten och kemi / SV: Brunt flockat vatten passerar filtret
« skrivet: juni 09, 2014, 12:53:21:21  »
Flocka i skimmern? Flockmedel? Rickard nämner "sticks" och Frida skriver om "påsar". Var finns dessa varianter? Själv hittar jag bara flytande och granulat. Bättre filter - jag får väl prova med Aqua Cure - som någon berömde. Tar tacksamt emot förslag på "bättre filter". Bottenstäda med waste känns inte bra och sedan återfylla med "egna vattnet" = tillbaka på ruta ett. Transparenta slangen från poolen är ljusbrun och den från saltklorinatorn till poolen är nästan blåsvart.

5
Vatten och kemi / Brunt flockat vatten passerar filtret
« skrivet: juni 08, 2014, 16:31:09:09  »
Andra året med Intex 457 rörpool, pump m pappersfilter, saltklorinator. Fyllde i år m vatten från egen brunn. Frid o fröjd tills saltklorinatorn gått på boost i ca 16 tim = kraftig brunfärgat vatten. Sänkte Ph fr 7,6 till 7,2. Chockklorerade och väntade ngt dygn. Flockade m vattenkanna och lät allt vara avstängt i 2 dygn. Ett brunfärgat lager låg snyggt o prydligt på botten. Kopplade poolborsten till pumpinloppet och började "dammsuga" poolbotten. Från pumpen (med filter) in i poolen sprutade en brun stråle. Kollade filtret - obetydligt nedsmutsat. Bytte till nytt filter - ingen skillnad. Värden fn Ph 7,3, Fritt clor 1,2, Tot clor 1,7, Alkanitet 150.
Det låter ju bra frånsett att det ser ut som en gödselbrunn. Vad gör jag nu?

6
Uppvärmning / Bubbelplast på eller av
« skrivet: juli 12, 2013, 00:47:55:55  »
Intex 4,57 med standard bubbelplast. Att den skall vara på under nätter samt otjänlig väderlek är jag klar över. Men hur är det när solen lyser? Är plasten till fördel eller nackdel när det gäller uppvärmningen av poolvattnet?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag