Prisfråga Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - CVS

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Zodiac Ei 10
« skrivet: juni 25, 2022, 20:36:22:22  »
Att du blev tvungen att öka saltmängden så mycket för att få den att fungera kan även bero på låg vattentemperatur. Är temperaturen låg har jag läst att dom fungerar dåligt men å andra sidan så blir det ju nästan ingen bakterietillväxt då heller. När du får upp värmen kommer den förmodligen att fungera även med lägre salthalt.

Min visar också inget flöde trots flöde och 29,5 grader i poolen. Helt ny saltklorinator då min andra Zodiac pajade efter 5 år (trots vinterförvaring inomhus)…
Ska jag också testa att tokhöja saltmängden!?

Tips?

2
Markpooler. / SV: Läckage
« skrivet: maj 30, 2022, 19:03:35:35  »
Har du avloppsröret från centralventilen kopplat till någon slags avlopp så kan vatten försvinna omärkligt genom avloppet om centralventilen inte tätar korrekt. Vi har råkat ut för det vid ett par tillfällen - något skräp hade kommit in emellan ventilskivorna i centralventiler och läckaget blev avsevärt, men efter som vattnet försvann ned i avloppsröret så märkte man ju inget av läckan. Men den ena gången varläckaget så kraftigt att poolen nästan tömdes på ganska kort tid. Vi har ett bottenavlopp i vår pool så pumpningen fortsatte även efter att nivån kommit under skimmernivån, har man inget bottenavlopp så avbryts ju pumpningen när man kommit ned till underkanten på skimmern.

Ingen aning, har fått allt monterat av en installatör (som inte imponerade). Ska se om jag kan hitta någon som kan titta på det du beskrev, låter som en rimlig förklaring. Rasslar till i stupröret lite då och då när vatten pumpas ut. Hela röret invid pumpen fylls då och då. Förlorar nog ca 5 cm minst per vecka. Tack!!!

3
Markpooler. / SV: Läckage
« skrivet: maj 30, 2022, 19:00:15:15  »
Det var det jag gjorde, nu måste du gå ut och titta för att förstå vad jag skrev.  ;)
Men för att förtydliga.
Det finns alltså gängor i botten av skimmern där vattnet åker ut.
Och du kan skruva bort plastdelarna på inloppen, och plugga dessa inlopp med pluggar som har samma gängor.
Bygg ihop en övergång från "gardenakoppling" till (normalt) 2" rörgänga, fyll på med trädgårdsslangen tills du ser att trycket i sandfiltret ligger på ca 1.5 kg, stäng sedan av vattnet och se om trycket sjunker, då har du ett läckage i själva cirkulationen.
Du måste vara säker på att det är tätt i gängorna på pluggarna du sätter för inloppen med, och i kopplingen till skimmerutloppet, och att trycket inte kan släppa bakvägen via trädgårdsslangen.
Kanske bäst du tar hjälp av någon med VVS-kunskap? det brukar finnas någon sådan i alla familjer...

Tyvärr finns det bara ett företag som jobbar med pool i Skåne. Hade gärna ringt ett vvs företag för hjälp om jag bara hittat ett.

Ska göra som du skriver, stå med dina råd vid poolen och se om det hjälper. Skimmer är det samna som brädavlopo?

4
Markpooler. / SV: Läckage
« skrivet: maj 03, 2022, 20:24:54:54  »
Sorry Richard hängde inte med. Förklara för en dummy!?

5
Markpooler. / Läckage
« skrivet: maj 03, 2022, 00:00:28:28  »
Hej
Har nästan sedan jag köpte min pool och fick den installerad tyckt att det läcker vatten. De första åren var det väldigt varmt så jag trodde att det kanske avdunstade. Jag har sedan konstaterat att det ”rasslar” till i stupröret lite då och då. Jag har också konstaterat att vattennivån inte sjunker när pumpen är av. Tycker att det läckte mer förra året än tidigare år.

Kontaktade Folkpool som sålt poolen och rekommenderat installatören. Vid 4 tillfällen har en pooltekniker varit hos mig och gått ett varv runt poolen typ och nej det löste inte problemet… Vid ett tillfälle byttes packningen vid brädavloppet vilket inte heller hjälpte.

Har dålig koll på alla rör och tekniska delar vad gäller poolen men är hyfsat händig om någon av er bara kan vägleda mig hur jag kan försöka hitta läckan. Är nästan omöjligt att hitta en pooltekniker i Skåne (utom de som redan varit här).

Tacksam för hjälp 🙏

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan