Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - leonard

Sidor: [1] 2 ... 41
1
Vatten och kemi / SV: pH kalibrering minimaster
« skrivet: augusti 16, 2022, 19:42:24:24  »
Hej!
Jag kan tänka mig tre olika svar på frågan:

1. Din Mätutrustning visar fel, dubbelkolla med ex Biltemas teststickor för att validiera resultatet.
2. Referensvätskan är inte alls pH7,3 utan något annat, Kollat bäst före datum?
3. Din pH-sensor mäter fel och borde bytas ut eller så ökar du inställt värde för att hamna på rätt nivå

Jag skulle utesluta felkällor genom att testa i nämnd ordning.

2
Ovanmarkspooler / SV: Renovering 5,5 rund
« skrivet: augusti 16, 2022, 13:50:17:17  »
Hej,

1 skulle tro att det är ett standardmått på liner som du har. Du bör kunna köpa en ny från valfri välsorterad poolbutik.

2 kan vara lätt eller svårt. Det beror väldigt mycket på hur altanen är byggd och givetvis poolens konstruktion. Jag skulle rekommendera att ta hand om eventuella rostangrepp och måla på med extra rostskyddsfärg innan ny liner kommer på plats.

3 finns också i poolaffären.

4&5 sandfilter är helt rätt, pumpen ska dimensioneras efter filtret. Den ska orka lyfta sandbädden vid backspolning. Troligen klarar inte din befintliga pump att göra det på ett sandfilter.

6 inga stora pengar, finns i affären.

7 också billiga grejer. Solfångare har ofta en stor nackdel de värmer när det är varmt men när det är kallare ute ex på natten. Då hjälper de att kyla poolen med.

8 jag skulle passa på att isolera väggarna utvändigt. EPS från byggmax och limma med Biltemas fogskum. Se till att få det så tätt som möjligt. Då minskar behovet av uppvärmning avsevärt. Se över täckning också, gärna så isolerande som möjligt.

3
Synpunkter och förslag på forumen. / SV: Isolera betongpool invändigt
« skrivet: augusti 14, 2022, 20:47:55:55  »
Jag har en thermopool, konstruktionen påminner om vad du försöker åstadkomma. Det är ihåliga byggblock av cellplast som sedan fylls med betong. Man bygger poolen precis som man bygger Lego sedan fyller man väggarna med betong. När man bygger limmas blocken med fogskum. Jag använde Biltemas vinterskum med deras pistol och limmade med, rekommenderas varmt. Duskulle kunna använda det som klostermur väggen men lägg en tunn sträng mellan skivorna för att täta.
När du sedan fyller linern med vatten kommer allt hållas på plats av vattentrycket garanterat.
För att inte linern ska ramla ner i vattnet används en sk snap-in-list, finns hos alla välsorterade poolbutiker. De flesta inklusive mig brukar även limma en textilduk på väggen innan linern, typ markduk modell rejäl, den limmas med vanligt spraylim.

4
Ovanmarkspooler / SV: Tips på isolering av ovanmark glasfiberpool.
« skrivet: augusti 14, 2022, 15:59:37:37  »
Mindre bitar innebär mer jobb och skräpigt blir det. Använd så stor bitar du kan och täta mellan dem. Skummet i sig har också isolerande funktion, det är inte bara ett utmärkt lim. Det flesta spabaden är isolerade med just fogskum.

5
Ovanmarkspooler / SV: Tips på isolering av ovanmark glasfiberpool.
« skrivet: augusti 14, 2022, 15:31:30:30  »
Biltemas fogskum för vinter funkar kanon, använd gärna deras pistol för ändamålet, inte flaskan med inbyggd pip. Pistolen är mycket lättare att hantera. Isoleringen behöver inte heller sitta dikt an mot poolen, de skadar inte med en liten luftspalt men det blir bättre om det är tätt som sagt.

6
Synpunkter och förslag på forumen. / SV: Isolera betongpool invändigt
« skrivet: augusti 12, 2022, 17:33:43:43  »
Precis som TommyC menar, det går åt väldigt lite tillsatsvärme om poolen är välisolerad.
Jag värmer vid uppstart i maj och ytterst sporadiskt under säsong men skulle klara mig gott utan. När man vill bada är det ofta fint väder ute, med ett bra tak och god isolering ligger vattnet runt 30 grader. Jag menar att hela grejen är att inte tappa värme de dagar vi har sämre väder. Många lägger mycket pengar på pumpar och dyra elräkningar för att de har snålat på konstruktionen. Men de får betala flera gånger om i slutändan, är man miljövän så förbrukas energi i onödan. Det skapas trådar i detta forum hela tiden då de vill byta VP till något bättre och energisnålare, som om det skulle betala sig och jag blir glad att du startar en tråd med ett annat tänk som enligt mig är helt rätt.
Men en förutsättning är att poolen är i solen dock..

7
Synpunkter och förslag på forumen. / SV: Isolera betongpool invändigt
« skrivet: augusti 11, 2022, 21:09:14:14  »
Hej,
Det där låter väl tilltaget. I princip bygger du en thermopool av din betongpool. Jag skulle rekommendera att du väljer isolering av hårdare modell, typ XPS, för att inte skapa märken såsom fotavtryck eller liknande.
Det vore bra om du hade tillgång till en värmekamera. Det är ett ypperligt verktyg att identifiera var konstruktionen läcker energi. Jag ser ingen anledning att skaffa en folie om du har tak f.ö.
Vänta med pumpen, denna konstruktion kommer inte behöva särskilt mycket tillskott så tillvida poolen inte ligger på en skuggig plats och eller du vill ha galet varmt.

8
Uppvärmning / SV: Vilken värmepump ska jag köpa?
« skrivet: augusti 10, 2022, 17:43:22:22  »
Hej,
Som jag förstår det så är målet att spara pengar på uppvärmningen av poolen. Det behöver inte nödvändigtvis innebära att man köper en annan värmepump.
Nu vet ju inte jag var du bor och vilka förutsättningar du har men jag skulle börja med att se över ditt slöseri med energi. Du nämner tex oisolerade slangar. Att åtgärda detta bör vara en låg kostnad och troligen snabb återbetalning, har du mer exempel på hur din anläggning läcker värme? Jag kan tycka att du verkar ha ett förvånansvärt högt energibehov för att värma till 28, som inte är speciellt varmt om du frågar mig. Täcker du vattnet när du inte badar? Hur då isf tex? Vilken typ av pool har du? En ovanmarkare kan man isolera utvändigt mm.
Isolering kostar lite och behåller värmen.

För att dra en liknelse kan man jämföra med en kaffekanna. Du vill ställa den på en spisplatta för att hålla den varm, men det blir för dyrt så du vill köpa en bättre spisplatta för ändamålet. Det jag föreslår är en termos istället.

9
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac EI2 blir bara halvfull
« skrivet: augusti 09, 2022, 20:23:39:39  »
Kan det vara så att rören är dragna på något sätt så du har en luftficka eller är det otätt innan pumpen så den suger lite luft. Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att det ska krävas en pump på 1 hk. Din pump är specad med riktigt hög effekt redan. För visst sitter klorinatorn efter pump och filter?
Om du dessutom har haft den fylld så kommer ju luften någonstans ifrån, är pumpen klen och allt är tätt skulle det betyda att luft på något sätt orkade vandra mot vattentrycket och lägga sig där.

10
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac EI2 blir bara halvfull
« skrivet: augusti 09, 2022, 19:01:30:30  »
Jag tror knappast att det har med en klen pump att göra. Din nuvarande ska räcka gott och väl, pumpens jobbigaste uppgift i systemet är att orka lyfta sandbädden vid backspolning, det är absolut inte att avlyfta en saltklorinator. Av bilden att döma sitter din klorinator väldigt högt upp, är den ovanför vattenytan månne? Du bör kunna fylla cellen utan cirkulation mha naturligt vattentryck från poolen alternativt mha trädgårdsslang via inloppen.

Den där pumpen drar väl 30% mer el också.

Sidor: [1] 2 ... 41
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd