Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: YnottonY skrivet maj 28, 2009, 12:43:36:36

Titel: Pooltak mot träfasad???
Skrivet av: YnottonY skrivet maj 28, 2009, 12:43:36:36
Hej

Jag har en liten tomt där det får plats en pool på ca: 3*5 meter.
Kan jag gräva ner den jämte huset (ca: 1 meter)? Platonmatta finns på grunden som har källare, men ej inredd.
Husväggen är av trä och även tilläggsisolerad.
Är det lämpligt att ha en pool så nära en trävägg?
Vad händer om jag vill ha ett pooltak (som sitter fast i väggen) eller inglasad altan runt hela poolen? Fuktproblem i väggen kanske?
Om man glasar in poolen och har utemöbler i samma rum, luktar det mycket klor då? Kan man sitta där och äta och njuta i flera timmar utan det blir dålig lukt. Som att duka till middag i simmhallen??? Man kanske måste ha en glasvägg mellan "matsal" och poolavdelning om man vill glasa in allt.

Ett annat alternativ jag har är att bygga poolen i 45 graders vinkel 1 meter från huset, med fristående pooltak. Sedan eventuellt ett litet trekantigt tak (typ segelduk) mellan huset och poolen som altan. Detta alternativ blir dyrare och tar mer plats.

Många frågor blev det. Hoppas på svar gör:

/ Tony

ps. Upptäckt den lilla roliga knappen "stavningskontroll". Intressant att ordet pool anses felstavat. Hmmmmmm. Är inte detta ett pool-forum???
Hoppas någon lägger till det ordet i ordlistan.  <hmm>
Titel: SV: Pooltak mot träfasad???
Skrivet av: Pea skrivet maj 28, 2009, 21:25:30:30
du kan lugnt göra som du tänkt, skaffa solfolie som du täcker med när du inte badar så blir avdunstningen minimal och du slipper fuktproblem. givetvis måste du se till att rummet blir bra ventilerat. klordoft är inga problem det heller, kör med baquacil istället.
Titel: SV: Pooltak mot träfasad???
Skrivet av: YnottonY skrivet maj 29, 2009, 16:09:32:32
Tackar för det svaret. Hade hoppats på något ditåt. Har letat info om baquacil hela dagen. Hittar man det i blekinge någonstans?

/ Tony