CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Electric heater Aqua HL  (läst 863 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Angeria

Electric heater Aqua HL
« skrivet: augusti 26, 2023, 15:04:25:25 »
Vi har Electric heater Aqua HL från Pahlens till vår Modúlpool exclusive.

En säkring löser ut då vi försöker värma poolen.

Den är kopplad till tre egna faser, 10A. Det är alltid samma säkring som löser ut, och det händer ganska direkt. Vad kan vara fel? Kan man använda 16A säkringar? Eller finns där möjlighet att "strypa" värmaren till 6kW?

I nuläget är det kopplat enligt schemat för att ge 3-15kw .. Men visst borde man kunna styra effekten?

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Electric heater Aqua HL
« Svar #1 skrivet: augusti 26, 2023, 18:33:11:11 »
Man behöver mera information om hur den är kopplad för att kunna ge ett svar. Effekten skall kunna variera mellan 3 och 15 kW står det, men 15 kW kan du omöjligen få att fungera med 3x10 A säkringar - 15 kW kräver 25 A. Om du verkligen skall köra så hög effekt får du ju kolla på både ledningar, säkringar och även dina huvudsäkringar om det kan fungera. Anslutningskabeln behöver ha en ledararea på 6 mm2 och alla komponenter (t.ex. strömbrytare) måste vara godkända för 25 A- Men det måste väl ha följt med en bruksanvisning och ett inkopplingsschema när ni köpte den ? Varje normal elektriker borde kunna klara den uppgiften.. 16 kW är en rejäl effekt och installationen måste vara korrekt gjord, annars blir det en brandrisk. Om någon verkligen anslutit en 15 kW värmare till 3x10 A verkar personen så verkar personen inte ha de kunskaper som krävs. Om du har fått ett elschema så kanske du kan lägga in detta så är det lättare att se vad som kan vara fel. Det faktum att en viss säkring går hela tiden kan tyda på olika slags fel.

Utloggad TommyC

SV: Electric heater Aqua HL
« Svar #2 skrivet: augusti 27, 2023, 16:20:02:02 »
Enligt produktbladet som finns här: https://www.pahlen.com/our-products/pool-heating/electric-heaters/aqua-hl/
så finns det 6 olika produkter med fast effekt från 3kW till 18kW i steg om 3kW.
Man väljer den största som man klarar av att strömförsörja. Den kör med sin fasta effekt tills den inställda temperaturen stänger av kontaktorerna.
Att värma många kubikmeter vatten tar lång tid så det finns inget behov av variabel effekt i den tillämpningen.
I manualen framgår att det är två seriekopplade kontaktorer som matar fram ström till värmaren. Dubbleringen av kontaktorerna beror på att de har felmoden kortslutning när de blir gamla och slitna. När den ena har bränt ihop sina kontakter så kan den andra fortfarande bryta strömmen.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Erica

SV: Electric heater Aqua HL
« Svar #3 skrivet: september 02, 2023, 21:42:25:25 »
Om det är så så måste ju den aktuella värmaren vara på antingen 3 eller 6 kW eftersom den kopplats med 3x10 A säkringar - större effekt skulle inte fungera.. Konstruktionen med dubbla kontaktorer är vanlig just p.g.a. risken att en kontaktor kan fastna i tillslaget läge - antingen genom ren kärvning eller att kontakterna svetsat ihop sig, eller genom att kontaktorn överhettas så kraftigt att materialet i den skadas. Tänk t.ex. på en manöverutrustning till t.ex. en lyftkran. Skulle kontaktorn till "upp" eller "ned" fastna så måste nödstoppet påverka en ytterligare kontaktor som då bryter strömmen. Den senare är då ofta gemensam för flera funktioner och bryter all ström till utrustningen. Eftersom den kontaktorn endast bryter ström vid något enstaka nödläge blir den knappast uttjänt varför risken för att bägge kontaktorerna skulle fastna blir väldigt liten.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag