CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Helene

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Tillsätta alka +.. något att tänka på?
« skrivet: juli 11, 2012, 16:32:14:14  »
Har nu testat vattnet med stickor som mäter även alkaliniteten i vattnet och det var som jag anade (efter att läst en annan tråd) att alkan var för låg. Nu har jag köpt alka + och ska tillsätta i poolen.
Nu undrar jag om det är något särskilt att tänka på?
Det enda som står i bruksanvisningen (förutom dosering) är att medlet ska spridas över största möjliga yta för att undvika att linern bleks.

2
Uppvärmning / Regn, regn, regn.... ska vp:n gå eller inte?
« skrivet: juli 11, 2012, 09:48:13:13  »

Det har varit enstaka baddagar med varmt och skönt i poolen men nu ser prognosen dyster ut för en tid framöver. Man funderar om man ska stänga vp:n eller inte, men då sjunker förmodligen temperaturen ännu mer och det tar ännu längre tid att värma upp igen när solen förhoppningsvis kommer tillbaka.

Hur gör ni andra i detta avlånga land?

3
Teknik / Ändra inställningar på Brilix Thp 55
« skrivet: juni 15, 2012, 21:08:54:54  »
Har nu fått den trasiga displayen utbytt och skulle prova att köra igång men har lite problem att få till inställningarna och behöver lite tips. Tycker att manualen är lite svår att förstå sig på (är nog inte så teknisk som jag trodde  ;D)

I standbyläget ska man kunna ändra inställningarna av de olika parametrarna men förstår inte riktigt hur man kommer vidare. Det går bra att komma till den första parametern (A) som visar temperaturen i returvattnet. När man då ska trycka på de båda pilknapparna för att aktivera det inställda värdet låses tangenterna så det går inte att göra något mer.

Hur ska man göra för att aktivera ett inställt värde för att sedan på vidare till nästa parameter och kunna ändra de inställningar som är gjorda?

Vilket läge kör ni andra i Auto, Heat eller Cool?




4
Teknik / Problem direkt - displayen trasig?
« skrivet: juni 10, 2012, 16:11:16:16  »
 Vet inte om vi fått ett måndagsexemplar eller inte gjort rätt? Allt kopplat och klart och ska köra igång för att äntligen få lite badvänlig temperatur... vad händer? Jo, displayen på nyinköpta värmepumpen verkar inte fungera. Det går inte att se vad det står och därför kan vi inte ställa in de önskade värdena som vi vill ha.  Idag är företaget som vi köpt den av stängt så där kan vi inte få hjälp förrän i morgon.

Någon som har några tips?

5
Vatten och kemi / Flockningsmedel
« skrivet: juni 08, 2012, 06:42:28:28  »
Jag brukar använda sunflock flockningsmedel i rullar. Nu undrar jag hur det flytande flockningsmedlet är i förhållande till rullarna. Är det någon skillnad vilket av medlen man köper? Vad använder ni andra?

6
Vatten och kemi / Automatisk pooldammsugare
« skrivet: april 27, 2012, 06:43:43:43  »
Har funderingar på att köpa en automatisk pooldammsugare  (börjar bli lite smålat  :) ) och undrar om någon har erfarenhet av Kontiki 2 Pooldammsugare i Baracuda serien från Zodiac. 

7
Uppvärmning / Stänga av solfångare eller inte?
« skrivet: juli 14, 2011, 08:27:09:09  »
Hade för tre dagar sedan + 30 grader i poolen  <sol> men efter två dagars regn och mulet väder har det sjunkit till 23-24 grader. Vi kör vattnet genom solfångarna hela tiden och har solfolien på hela tiden. Min fundering är om man ska koppla från solfångaren eller inte när vädret blir sämre några dagar  <help> Hur gör ni andra som har solfångare?

/Helene

8
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Utedusch
« skrivet: juni 07, 2011, 18:04:16:16  »
Då var den soluppvärmda uteduschen beställd. Har en liten fundering kring bygget av duschplatsen. Den kommer att byggas ihop med golvet runt poolen, vi bygger ut det.  Vi tänker gräva bort gräset, lägga en markduk och fylla på med stenmjöl och sedan trädäcket ovanpå.

Är det en bra lösning eller rekommenderar ni som har utedusch att göra på något annat sätt?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag