CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Helene

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Ovanmarkspooler / SV: Vintern....
« skrivet: september 21, 2014, 08:39:32:32  »
Hej
Är ny poolare från i somras och funderar nu över vintern...... Har i princip tömt poolen (Bestway på ca 6500 liter), men hur förvarar jag den över vintern för att inte förstöra den?

Vi hade en Bestway förut och vi förvarade den utomhus. Vi gjorde precis som vi gör nu, tömde poolen under in-/utlopp, hade flaskor fyllda med sand, chockklorerade och lade på en presenning som skydd. Det fungerade bra för oss.

2
Vatten och kemi / SV: Automatisk pooldammsugare
« skrivet: maj 01, 2013, 10:31:21:21  »
Talar vi inte lite on äpplen och pöron nu?

Kontiki 2 är en automatiskdamsugare, medans Vortex 4 iaf är en Poolrobot.

Är också intresserad av en automatisk pooldamsugare(alltså inte en robot). Har dock lite veck i min liner och undrar om dessa klarar sånt(köpte hus med pool, inte jag som lagt linern).
Okej det är skillnaden, jag bara svarade utan att kolla upp vad det var. Jag är också intresserad av dammsugare inte en robot

3
Vatten och kemi / SV: Automatisk pooldammsugare
« skrivet: april 28, 2013, 08:05:22:22  »
Jeg har hatt Zodiac Indigo i 2011 sesongen og den sugde veldig dårlig. Fikk byttet denne inn til Zodiac Vortex 4 i 2012 og denne fungerer meget bra!
Tack för svaret! Något att tänka på vid ett eventuellt köp

4
Vatten och kemi / SV: Automatisk pooldammsugare
« skrivet: mars 05, 2013, 09:41:01:01  »
Vet ingenting om dessa förutom att de är tokdyra i Sverige jämfört med USA. Kan skilja flera tusen. Ska läsa på lite om hur bra de är.

Låter bra. Skriv gärna lite om dem så man får lite tips

5
Vatten och kemi / SV: Automatisk pooldammsugare
« skrivet: mars 03, 2013, 09:44:40:40  »
Har samma fundering. Vad köpte du till slut?
Har inte köpt någon än, får se hur vi gör denna säsong men nog skulle det vara bekvämt med en automatisk. Fast jag vill inte lägga ner någon stor summa och vet inte om de billigare varianterna är något att ha.
Vet du något om de billigare, hur de är?

6
Pooltäckningar / SV: Hur ska klorhalten vara inför vintertäckning?
« skrivet: oktober 14, 2012, 20:47:27:27  »
ok, så då är det inga probs att stänga av reningen och tömma ur och låta den stå för vintern nu då, fast klorhalten är galet hög för tillfället?

Och vågar man tömma ur klorvattnet på gräsmattan trots dess höga halt??Vi har inget annat val nämligen...
Vi har heller ingen annan möjlighet än att tömma klorvattnet på gräsmattan. Den har inte tagit någon skada än i alla fall.

7
Vatten och kemi / SV: Tillsätta alka +.. något att tänka på?
« skrivet: juli 14, 2012, 10:41:55:55  »
Läste en gång till på bruksanvisningen och det står klart och tydligt att man inte ska blanda ut medlet utan sprida ut över vattnet. Så då kommer jag att göra som det står och vänta på önskat resultat  :)

8
Uppvärmning / SV: Regn, regn, regn.... ska vp:n gå eller inte?
« skrivet: juli 13, 2012, 10:21:34:34  »
Somrar som denna är jag glad att vi ändrade oss i sista minuten och byggde en lite mindre inomhuspool i stället för den större utomhusvariant vi först tänkt oss. Inga problem att hålla 30 grader oberoende av vädret...

Ja det måste kännas skönt. För oss med utomhuspool är det inte kul nu när det bara regnar och är grått och trist väder  :(

9
Varför inte köpa en billig doseringsflottör som flyter på vattnet, finns på t ex Rusta eller andra ställen som säljer pooler. Med en sådan kan du reglera klormängden.

10
Uppvärmning / SV: Regn, regn, regn.... ska vp:n gå eller inte?
« skrivet: juli 12, 2012, 19:36:11:11  »
Om du vill spara energi är det viktigaste att du inte låter det ligga vatten ovanpå pooltäckningen, det formligen SUGER energi ur poolen när det avdunstar.
Så, när det regnat färdigt, töm bort allt vatten från pooltäckningen - och låt värmepumpen gå.

Speciellt somrar som dessa när det är långt mellan de soliga och varma dagarna vill man ju ha varmt i vattnet när det väl blir vackert väder.
Just lyxen att ha varmt vatten alltid, är ju fördelen med värmepump, kan du vänta 2-3 dagar efter att det blivit vackert väder kan du lika gärna köra med solfångare.
Detta med avdunstningen har jag inte tänkt på. Tack för tipset!
Ja vi köpte ju värmepumpen för att ha varmt vatten och kunna bada när vädret tillåtet. Vid sol så kompletterar ju även vår solfångare så det värms ju upp snabbt.

Jag har fått många tips i denna tråd och ser att ni alla gör på flera olika sätt. Nu får vi bara hålla tummarna och hoppas prognoserna stämmer  :) enligt smhi ska vi få sol imorgon och det ser jag framemot efter en veckas dåligt väder.

Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag