VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - achilleos

Sidor: 1 [2] 3
11
Pooltäckningar / SV: Vilket poolskydd ?
« skrivet: maj 15, 2006, 21:23:03:03  »
Är inne på att investera i ett tätt poolskydd med skenor, manuell "drift". Folkpool har för 17 000:- inklusive frakt.

Nån som har tips om något annat företag som säljer motsvarande skydd för en billigare penning, utan avkall på kvalitet?

12
Vatten och kemi / SV: Gröngrumlig pool
« skrivet: maj 15, 2006, 19:54:39:39  »
På ett modernt filter ja, men min ventil och filterhus är från början av sjuttiotalet så jag får köra Biltema-stuket  ;D

13
Vatten och kemi / SV: Gröngrumlig pool
« skrivet: maj 14, 2006, 13:36:12:12  »
Köpte en sån här;

http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=819&iItemId=89293

och lite slang till det.

Tejpade sedan fast sugslangen på en stång och satte igång att suga upp de högar som bildats under natten, funkade skitbra. Fördelen är att man kommer intill smutsen på ett bra sätt utan att röra upp skiten. Inte mycket vatten går det åt heller eftersom pumpen är rätt klen, men ändå tillräckligt bra för att suga upp skiten. Vet inte om det är så bra för pumphuset att suga upp partiklar, men det funkade utan problem den halvtimme det tog att suga botten ren i alla fall.

Jag har en gammal ventil till filtret som enbart har läge "normal" och "backspolning". Kör man backspolning så går väl vattnet igenom filtret en gång först, fast åt fel håll, innan det körs ut i avloppet, så man får alltså in skiten i den rena sidan av filtret om man dammsuger på det sättet? Sen när man sätter igång normaldrift så slungas all skit direkt ut i utloppet i poolen.

14
Vatten och kemi / SV: Gröngrumlig pool
« skrivet: maj 13, 2006, 10:44:59:59  »
Att det är viktigt med klorering innan stängning har jag förstått nu, men vi köpte huset efter stängning och den har sedan stått öppen under vintern så det har väl kommit i en hel del organismer som sedan exploderade när det blev några plusgrader.

Vi har nu gjort följande;

- Chockklorerat
- Dammsugit
- Backspolat filtret ordentligt
- Flockat
- Dammsugit
- Chockklorerat

Grejen är att partiklarna går igenom sandfiltret och t.ex. efter flockningen så var vattnet klart men en massa skit låg på botten. När vi då dammsög upp detta så stod det som en plym av grönt ut ur utloppet och vattnet blev direkt grumligt igen.

Det känns som att vi för en kamp som ej går att vinna. För varje partikel som vi tar död på eller lyckas spola ut vid backspolning så "föds" en ny i poolen och resultatet blir ett plus minus noll resultat.

Ska det vara så här mycket jobb så känns det som att vi lika gärna kan fylla igen skiten och så potatis istället.

Nu kommer jag nog att inhandla en "trädgårdspump" samt lite slang och dammsuga med ett separat system så att inget kommer tillbaks i poolen igen. Vattnet antar jag att man kan släppa ut i t.ex. en toalett, eftersom det enbart innehåller klor, vilket de ju använder i reningsverken också, så det borde inte vara nån fara.

15
Vatten och kemi / Gröngrumlig pool
« skrivet: maj 06, 2006, 09:32:04:04  »
Hej!

Som nybliven poolägare efter att ha flyttat in i ett hus med pool i höstas har vi nu startat upp poolen för säsongen. Poolen det rör sig om är en 70-tals pool, 4x8 m som inte har haft någon täckning alls under vintern. Efter att isen smält har vattnet blivit alltmer grönt av vad jag förmodar är alger. Även en mängd olika djur har kunnat observeras, t.ex. nån sorts skalbagge som varit stora som femkronor.

Nåväl, var på K-rauta och köpte kemprodukter och har nu hällt i chockklor, och höjt upp pH-värdet samt låtit pumpen gå i sammanlagt ca 10 timmar. Resultatet är hittills inte så imponerande... Först blev vattnet mycket mörkare grumligt, på gränsen till svart för att sedan återgå till en mer grön färg.

Är detta normalt? Jag tycker inte att det verkar hända så mycket mer nu men jag kanske är för otålig?

Det gröna, som jag antar är alger som frodats efter vintern, skall de tas bort av kloret eller skall filtret ta hand om detta?

Sandfiltret kan mycket väl vara dåligt då det som sagt är en gammal anläggning och jag vet inte när det t.ex. byttes sand i det senast. Funderar på att öppna filtret och spana lite...hur skall sanden se ut för att det skall vara ok? Vart köper man billigast ny sand om det skulle behövas?

Vad bör klorhalten vara (ppm) under denna fas, när vi alltså inte skall bada utan bara "rensa upp" lite efter vintern? Kan man öka på klorhalten till MER än det rekommenderade på testsetet för att mer effektivt rena vattnet nu?

Är det nåt annat som jag bör kontrollera/göra såhär i början av säsongen?

Många frågor på en gång, men det är en helt ny värld för oss det här =)

16
Markpooler. / Re:Automatisk dammsugare????
« skrivet: augusti 22, 2005, 20:27:25:25  »
Vad är egentligen detta? Är det en dammsugare som man bara "slänger i" och så sköter den sig själv?

17
Markpooler. / Re:Köpa hus där det finns pool?
« skrivet: augusti 19, 2005, 19:09:39:39  »
Intresse och intresse...vi ser det ju helt klart som något positivt. Jag har aldrig ens funderat på att bygga en egen innan. Det är väl som med all annan "lyx" på ett hus såsom uppvärmt dubbelgarage, centraldammsugare, öppen spis, uterum mm att det är positivt om det finns, men inte alla tar sig tid att bygga det även om man kanske egentligen skulle uppskatta att ha det.

Om man med liner menar "plastmattan" som vattnet ligger emot så är den bytt de senaste åren, vet inte exakt när.

18
Markpooler. / Re:Köpa hus där det finns pool?
« skrivet: augusti 18, 2005, 12:13:18:18  »
Budgivning pågår för fullt! Det vi funderar lite på är hur mycket man egentligen skall värdera upp huset pga poolen. Mäklaren och de annonser som varit på huset framhåller ju gärna poolen och man utnyttjar verkligen den som ett försäljningsargument för att trissa upp priset. Frågan jag försöker ställa mig är hur mycket huset utan pool skulle kosta och sedan plussa på poolen. Själva huset har jag hyffsad koll på men ni poolproffs får gärna hjälpa till med den sista siffran. Poolen i fråga är byggd på 70-talet och är en ordinär rektangulär pool. Tror inte den är 10x3 som jag skrev innan utan den är något mindre. Är inte 8x3 ett vanligt mått?

19
Uppvärmning / Re:Värmare till fjärrvärme
« skrivet: augusti 15, 2005, 18:07:52:52  »
Precis som du har jag inte en aning.  ??? Jag har inte ens köpt huset än i mitt fall, men det lutar åt att vi är med i budgivningen på ett seriöst sätt i alla fall.

20
Uppvärmning / Re:Värmare till fjärrvärme
« skrivet: augusti 15, 2005, 14:40:06:06  »
Pratade med fjärrvärmeblaget idag och enligt honom var det inga konstigheter alls att koppla på poolen på fjärrvärmen. En rörmokare kan säkert fixa det på lite olika sätt beroende på hur man vill ha det. 6-7 timmars jobb trodde han att det var i alla fall, att koppla in det.

Sidor: 1 [2] 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag