CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Victoria

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / SV: Uppvärmning av pool
« skrivet: augusti 23, 2011, 01:18:35:35  »
Jag är så tacksam för era svar! Ni är ju helt fantastiska när man är okunnig och kastas in i det!  O0

2
Inomhuspooler / SV: Uppvärmning av pool
« skrivet: augusti 22, 2011, 17:47:41:41  »
Problemet är ju att vi vet ingenting om hur det är byggt eller isolerat. Det finns inte en lucka nånstans i eller runt hela huset så man kan inspektera, inte en ritning och pappas gissningar kan aldrig bli så kvalificerade. :) Eftersom det är ett dödsbo finns det heller ingen att gå igenom allt med.

Jag ska ta lite bilder i veckan när jag åker dit och lägga upp här.

3
Inomhuspooler / SV: Uppvärmning av pool
« skrivet: augusti 18, 2011, 14:44:11:11  »
Tack för svaret Anders!

Poolen är 3,5x7,5 och 160 djup.

Som sagt så var gubben en hemmafixare och ingen som varit där förstår dig på termostaten. Det finns två relä som man kan reglera. Det ena står på 30 och det andra på 3. 30 gissar jag är graderna, men vad 3 står för har jag ingen aning om.

Ska kolla in sidan. Tack för tipset.

4
Inomhuspooler / Uppvärmning av pool
« skrivet: augusti 18, 2011, 13:19:41:41  »
Hej igen!

Jag har tidigare ställt frågor om rengöring av pool och nu kommer frågor om uppvärmning av pool.

Vi börjar som bäst lära oss hur allt fungerar runt poolen i vår nyinköpta sommarstuga.

Gubben som byggde pool och poolhus har låtit dra upp slangar på taket (i mängder) där vattnet pumpas upp när det själv känner för det. Det sitter nån slags termostat och kännare, men vi blir inte riktigt kloka på hur den fungerar. <hmm> Han var en riktig hemmafixare och det är inte mycket som stämmer.

Igår hade vi en poolfirma på besök som hjälpte oss med klagomål på dåligt sug i bräddavlopp och vid dammsugning.

De menar att de där slangarna är skit och att det enda som duger att värma poolen med är värmepump. Det kan ju stämma, men det kan också vara ett trick från deras sida för att få sälja och installera en sådan.

Vad säger ni experter? Vad ska man isf tänka på om man installerar en värmepump? Pappa hittade en billigare variant på Jula, duger en sån?

Många frågor och funderingar, det är inte lätt att bli poolägare över en natt utan ritningar eller information om installationer eller annat.  ???

5
Inomhuspooler / SV: Koppla dammsugare till pumpen?
« skrivet: juli 17, 2011, 11:30:42:42  »
Hej

Jag har inomhus pool och dammsuger den i princip 2 ggr per år. Så lägg pengarna på annat.
MVH
Tony

Du menar alltså att man inte behöver någon dammsugare alls? Räcker det med att skrubba botten med en borste då och då för att få bort eventuella beläggningar?

6
Inomhuspooler / SV: Koppla dammsugare till pumpen?
« skrivet: juli 17, 2011, 10:03:48:48  »
Nu har jag kollat runt lite och förstår att man kan köpa ett särskilt lock till bräddavloppet, koppla slang till detta hålet och sen dammsuga manuellt. Den stora smutsen sätter sig då i silkorgen och kan kastas efter avslutad städning.

Är det detta som är att föredra för en inomhuspool? Finns det någon anledning att köpa en robot/automatisk sugare till en inomhuspool som inte blir lika nersmutsad som en utomhuspool?

Vilka ställen rekommenderar ni för inköpen? Kollade i en butik i närheten av stugan, där skulle utrustningen kosta runt 1300kr. Verkar det rimligt?

7
Inomhuspooler / SV: Koppla dammsugare till pumpen?
« skrivet: juli 15, 2011, 17:44:49:49  »
Cirkulationen har inte kommit igång än eftersom vattnet inte når upp till bräddavloppet än. Men, vi har köpt kemikalier så att den ska chockkloreras så fort cirkulationen kommer igång.

8
Inomhuspooler / Koppla dammsugare till pumpen?
« skrivet: juli 15, 2011, 17:33:14:14  »
Hej!

Mina föräldrar har precis köpt en sommarstuga på sydkusten med separat poolhus och kaklad inomhuspool.

Poolen är 3,5x8m och ungefär 1.50/1.60 djup.

Pumpen är en Pahlén med sandfilter som fick ny silversand för 5 år sen.

Då det är ett dödsbo finns det ingen att fråga om poolen och hur man sköter eller har skött denna. Det vi vet är att den tömdes varje år för att gubben var rädd att det skulle frysa!!??

Vi har inte lyckats hitta någon städutrustning alls till poolen och jag undrar därför vad man bör använda sig av och om det finns någon dammsugare som går att koppla direkt till pumpen som ni mer erfarna kan rekommendera!

Håller på att fylla upp den sakta men säkert och har några timmar kvar innan det är dags att börja med rening och annat. Har skrubbat både väggar och golv innan fyllningen påbörjades.

Vad bör man tänka på och vad behöver man för att få poolen så ren och fin som möjligt. Jag har läst lite av era andra trådar och fått många nyttiga tips so far!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag