CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Axl

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Pooltäcke blåser av titt som tätt!
« skrivet: november 01, 2009, 23:33:55:55  »
Hej!

Bor i blåsiga Skåne, och mitt pooltäcke blåser av titt som tätt. Har en enklare rund, nedgrävd pool. Täcket som jag fick med är mest som en pressännig.

Någon som har några tips kring hur man skall förhindra av blåsning?

2
Markpooler. / SV: Magerbetong eller Sand närmast poolen
« skrivet: oktober 08, 2009, 14:14:24:24  »
Lägg magerbetong runt om, men vid skimmern kan du ju lägga sand, så kan du enkelt gräva upp och byta om du behöver.  O0

3
Markpooler. / Vinter stängning av pool?
« skrivet: oktober 04, 2009, 21:16:54:54  »
Vinter stängning av pool?

Fakta/bakgrund: Jag är nybliven ägare till en Azuro pool, nedgrävd rund pool med 5,5 m i diameter, 1,20 , djup nedsänkt ca 1,05 meter. Har klorerat vatten idag. Har byggt ett lite isolerat pumphus som har en frostvakt moterat. Jag bor utanför Malmö. Har hört lite olika tips om detta med vinter stängning men har tänkt göra följande:

1.   Schoc klorera vattnet samt tillsätta alg medel.
2.   Stänga av backspola, stänga av sandfiltret, dränare med de   två dränirings pluggarna.
3.   Sänka vatten nivån, precis under skimmer.
4.   Lägga 10 st 5 liters plastdunkar i poolen som har lite sand isig, för att skydda mot isens sprängkraft.
5.   Ta bort lösa delar på skimmer, sedan stoppa en petflaska ner i den som också har lite sand i sig.
6.   Placera ut en luftkudde i mitten som poolduken kan stödja sig på.
7.   Täcka över med mitt pooltäcke.

Min fråga är, tror Ni min pool klarar vintern? Mest orlig är jag för skimern, vad om man häller i lite T-röd i den  så att den vid rör ytan är fylld med detta, reagerar det med kloret?

Vad om man tillsätter lite salt i vattnet, då sänker man ju fryspunkten något?

4
Vatten och kemi / SV: Competition test 4-in-1
« skrivet: september 09, 2009, 13:50:10:10  »
Tack Jan! Det var jätte bra svar  O0 En sak mindre att bekymra sig kring, glimrande  <sol>

5
Det är nog inte riktigt sten mjöl, utan lite grövre korn. Vet inte vad de kallas. Det finns en dränering runt poolen i botten. Hoppas det håller  :-\

6
Vatten och kemi / Competition test 4-in-1
« skrivet: september 08, 2009, 22:03:26:26  »
Hej, har en 28 000 liters rund pool som jag precis köpt. Har nu börjat att fixa med vattnet. Körde initalt en chockloring och rena vattnet i ca 2 veckor. Gjorde mitt första test med ovan stickor och fann att PH var skyhögt (bor i Malmö). Så jag har nu sänkt PH med PH- från Biltema, tog 4 st burkar totalt 4 kg. Så nu tror jag mitt PH är in range på ca 7,4-7,6. Initialt var även min alkaalinitet på 240, men har fallit till ca 80-120 enligt testet. Jag höjde sedan kloret lite direkt efter att jag fått lite bättre PH värde. Dock är min indikation på "Total Bromine" helt off fortfarande. De är brun, vilket inte ens finns på skalan.

Mina frågor till ovan bakgrund är följande:
1. Hur skall man använda stickan, skall man snabbt doppa den i pool vattnet direkt dra upp den låta det gå ca 1 minut & jämföra med skalan på burken, eller?

2. "Total Bromine", vad är det och hur regleras det?

3. Varför är min "Total Bromine" brun som inte ens fins på skalan. Den skall enligt burken hest vara lite ljus grön till svagt ljus grön. Hel skumt?

Tack för all support  :)

7
De la stenmjöl på sidorna :-) Hoppas att det funkar.

8
Hej Fia! Tack för feedback. Har nu startat för två dagarsedan. Grävskopa & lastbil var här och grävde ut & schakta bort totalt 6 fyllda bilar med jord/lera etc. I botten la de stenmjöl, och paka hårt. Sedan la de frigolit, sedan en pool matta. Sedan montera de poolen och la frigolit runt. Nu håller poolen på att fyllas & de har sakta börjat återfylla.  O0

Tror faktiskt det blir bra. Mycke pool för inte allt för mycke pengar. Publicerar bild senare när poolen är helt fixad <sol>.

9
Har nu beslutat mig för att köra på en Azuro. Den är ju inte så dyr, dvs en minde grundinvestering. Sedan tar jag en entreprenör som fixar allt, så blir det bra gjort. O0

10
Jag går i tankarna kring att skaffa en pool till familjen <love>. Vill gräva ner den. Jag funderar lite kring ovan nämda pooler. De skall tydligen gå att gräva ner & vara ganska enkla och praktiska.

Har tänkt följande: Gräva ut ner ca 1,5 meter, fylla med 1 dm bärlag, sedan ca 2 decimeter vanlig sand. Spelar det någon roll om man använder stenmjöl eller vanlig sand i botten?

På detta tänkte jag lägga någon form av cellplast i botten, vilken skall man lämpligen använda?

Tänkte tejpa en Fuktisolermatta utan på hela poolkanten & sedan försöka lägga lite cellplast runt (låter det vettigt)?

Det som gör mig mest förvirrad är när man läser på JF Fritids hemsida( http://www.jf-fritid.se/html/faq.php ) ”Sedan fyller man försiktigt mot poolen med ett material som stelnar förslagsvis sand med en iblandning av cement. (sk lösblandad cement). Cementen och sanden skall självfallet blötas så att det sintrar ihop till en stel massa. Detta för att inte poolväggen skall kunna tryckas in vid t ex linerbyten mm.” Måste man göra detta? Vad är definitionen lösblandad cement? Hur tjock skall denna lossas vägg vara?

Jag trodde man kunde fylla direkt på, tänkte ha ca 4 decimeter vanlig sand sedan runt polen & lägga en ring med grå mursten runt poolen, synpunkter?

Tacksam för all feedback, tips kring de båda polerna etc? Eller förslag på alternativ O0.

Ps, jag tog in en liten offert på detta monteringsjobb och fick priset 40 000 + moms för att bara ordna med utgräving i vanlig jord & bort forsling, isolering & montering av poolen och återfyllnad samt inkoppling av Azuro. Grävskopa & lastbil kan köra direkt in till min tänkta pool plats. Pool killen skulle ej ordna med lösblandad cement, det tyckte han inte behövdes. Personligen tyckte jag detta var lite dyrt :'(?


Relaterade länkar:
Pooler
http://www.rubinpool.se/produktinfo.php?id=264
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8448&art=1459800
http://www.jf-fritid.se/html/storpool.htm

Stenblock runt poolen
http://www.byggmax.com/se-sv/Prod/PID-02640.aspx

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag