Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - achilleos

Sidor: [1] 2 3
1
Teknik / SV: Ta isär Pahléns pump
« skrivet: november 20, 2012, 18:02:45:45  »
Tackar! Visade sig dock (naturligtvis) att tätningen var för liten...

2
Teknik / Ta isär Pahléns pump
« skrivet: november 18, 2012, 17:02:25:25  »
Har en gammal Pahléns bronspump som börjat läcka i axeltätningen. Har skaffat ny tätning men nu får jag inte isär pumpen. Sitter ju fyra bultar lätt åtkomliga ytterst och sedan 4 muttrar inne, närmare axeln. Har lossat alla 8 och det går att vicka eländet fram och tillbaka en aning men det ramlar inte isär. Har jag glömt nåt? Sitter det nån ytterligare låsning någonstans?

3
Uppvärmning / SV: Bygga solfångare
« skrivet: juni 28, 2006, 22:24:19:19  »

... glasen kommer att stoppa en del instrålning (speciellt om de blir skitiga). Det är solens strålar som ger det stora värmetillskottet. Den varma luften som du får av växthuseffekten ger inte speciellt mycket. Därför är det kanske väl så bra att köra utan glas mitt på sommaren. Höst och vår, när luften är svalare, kan du få nytta av glasen. Likaså om solfångaren placeras i blåsigt läge.

Ahh...det var intressant. Ska ju bli soligt i helgen så jag får väl testa mig fram till den bästa lösningen =)


4
Uppvärmning / SV: Bygga solfångare
« skrivet: juni 28, 2006, 09:35:19:19  »
Hur ska du göra för att se till så all slang får direkt sol på sig ?

Jag har som sagt ett dubbelt överskåp, med glasdörrar på bägge sidorna. Inledningsvis tänkte jag ta ur hyllorna, såga av skåpet på längden så att jag får två grunda skåp. Därefter sätter jag hyllorna och lite annat jag har liggande på baksidan så jag får en botten i den nu grunda lådan och målar allt svart. Därefter borrar jag ett hål i ena hörnet där jag trär in slangen och lindar den sedan i en allt mindre cirkel/oval på botten i skåpet. Fäster slangen med montageband så att den inte bara ramlar ihop i en hög längst ner. Sedan gör jag ett hål till i motsatt hörn och fortsätter in i nästa skåpshalva där jag gör samma sak. Därefter sätter jag dit de gamla skåpsdörrarna med glas på framsidan för att skapa växthuseffekten i skåpen. Slutligen monterar jag två slangkopplingar så att man lätt kan koppla på fram och retur-slang till och från poolen. Sen är det väl bara att luta upp skåpen mot söder, koppla på en pump (som jag också redan har) och invänta solen.

Som sagt...jag har inga förhoppningar om att detta skall bli nån lösning på världens energiproblem, det är mest en kul grej. Gillar att experimentera med sånt här  ::)

5
Uppvärmning / SV: Bygga solfångare
« skrivet: juni 27, 2006, 16:10:43:43  »
Jo...det finns många sätt... Nu har jag ju skåpen, som är skrot, och slang, och färg så allt som krävs är ett par timmars jobb. Får se om jag hinner till slutet av veckan när det vankas sol. Har haft fullt upp med att jaga delar till ett läckande element idag.

6
Uppvärmning / SV: Bygga solfångare
« skrivet: juni 27, 2006, 11:47:01:01  »
Jo, precis, detta med skåpen är ju bara en "prototyp" eller vad man ska kalla det. Funkar det bra så finns ju alla möjligheter att utveckla konceptet.

7
Uppvärmning / Bygga solfångare
« skrivet: juni 26, 2006, 14:55:06:06  »
Jag har precis rivit ner ett överskåp i köket med glasluckor. Fick då en idé om att bygga en egen solfångare genom att helt enkelt måla skåpet svart och dra en massa trädgårdsslang genom det. Sedan skickar man igenom vatten mha en enkel trädgårdspump. Är det nån som testat detta? Är det värt mödan?

8
Uppvärmning / Skydd, på eller av?
« skrivet: juni 19, 2006, 20:59:35:35  »
Har precis monterat vårt poolskydd. Det blev ett Miami cover II, som är ett tätt skydd i blå PVC.

Har en fråga angående solens uppvärmning och skyddet. Vilket är bäst, att ha skyddet på eller av om det t.ex. är 25-26 grader och solsken och temperaturen i vattnet är något lägre?

Om man har skyddet på så kanske det bildas nån sorts växthuseffekt, men å andra sidan, om man har skyddet av, så kommer ju solstrålarna ner i vattnet och kan då frigöra sin energi där... Vad säger ni som har haft skydd ett tag?

(Det är alltså bara naturlig, direkt, solstrålning, inte via solpaneler eller nåt sånt)

9
Vatten och kemi / SV: Nytt sandfilter
« skrivet: maj 29, 2006, 09:41:54:54  »
Jo, jag såg din annons...kanske kan vara intressant. Du kan väl PM:a lite mer info?

10
Vatten och kemi / Nytt sandfilter
« skrivet: maj 28, 2006, 15:33:07:07  »
Efter mycket svärande och meckande med mitt antika filter+filterventil har jag nu gett upp och kommer att investera i ett nytt filter. Frågan är då om det finns nåt speciellt att se upp med eller spelar det kvitta vilket man köper?

Den enda egentliga skillnad som går att läsa sig till mellan olika typer och fabrikat verkar ju vara vilken kornstorlek man skall ha. 0,4-0,6 eller 0,6-0,8. Frågan är om det spelar någon roll vilken sand man har eller om det inte blir någon skillnad i praktiken?

Några tips och "att tänka på" i denna fråga?

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd