VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - fredsan

Sidor: [1] 2 ... 8
1
Uppvärmning / Energianvändning för uppvärmning av pool
« skrivet: maj 28, 2021, 10:16:41:41  »
Jag har, utan framgång, sökt efter schablonsiffror på hur mycket energi som används för att värma upp och varmhålla en pool som har pooltak.
Jag inser såklart att det beror på en massa olika saker men om jag kan hitta någon ungefärlig siffra så skulle det duga.

I mitt fall så har jag en 8x4 m thermopool som jag värmer till ca 28 grader. Poolen finns i Stockholm och hålls varm mellan juni - september.
Kanske är det någon som har räknat på detta själv som vill dela med sig av siffror/slutsatser.
Tack

2
Övriga frågor! / Död råtta i poolen
« skrivet: februari 19, 2020, 14:39:13:13  »
Hej
Upptäckte att det låg en stackars råtta på botten av min pool idag  :'(. Jag fiskade upp den med hoven och grävde ner den i trädgården.
Vattnet chockklorerades i höstas när jag stängde ner poolen för vintern så tror ni att vattnet är ok eller bör jag göra något för att minska ev risker för bakterier?

3
Markpooler. / Poolbelysningen slocknade
« skrivet: maj 27, 2017, 23:32:47:47  »
Båda poollamporna slocknade idag efter att ha varit tända i ca 30 minuter. De har suttit i poolen sedan dag ett vilket är för ca två år sedan. Har dock inte varit tända i mer än några timmar totalt.

Det är två såna här lampor:
https://www.poolkungenkundbutik.se/pool/reservdelar-pool/belysning/glodlampa-300-w-12v.html

... som matas av varsin sådan här mojäng:
https://www.poolkungenkundbutik.se/pool/reservdelar-pool/belysning/transformator-300w-12v.html

Jag slår av och på en "dimmerbrytare".
Båda slocknade på samma gång.

Idéer på vad som kan ha hänt?

4
Säljes / PVC-slang - 50 mm, 25 meter
« skrivet: maj 13, 2017, 06:23:46:46  »
Säljer 25 meter oanvänd armerad PVC-slang. Inköpt på Poolkungen för två år sedan. Aldrig använd.
1000 kronor eller bud. Finns i Huddinge.

5
Markpooler. / Göra rent linern, under vattenytan
« skrivet: juni 01, 2016, 15:07:21:21  »
Hej hopp
Linern har liksom blivit knottrig (som ett finkorningt sandpapper) under vattnet. Antar att det är smuts som satt sig helt enkelt. Inget som syns men det känns. Hur gör man rent detta på ett effektivt sätt? Rengöringsmedel, verktyg - vad rekommenderar ni?

6
Pooltäckningar / Fästa gummilist på pooltak
« skrivet: maj 10, 2016, 07:30:30:30  »
Hej
Mitt pooltak består av fyra sektioner som skjuts in under varandra och varje sektion har en gummilst som gör att det ska sluta "tätt" mellan sektionerna. En av dessa lister halkar ur sitt spår när sektionerna glider in under varandra så jag behöver fästa den med något lim eller silikon eller... ja, just det - vad ska jag använda? Någon som har ett förslag på en bra produkt?

Ha en bra dag!

7
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Inspiration till poolmiljön
« skrivet: april 02, 2016, 09:25:58:58  »
Ok, så nu är själva poolbyggandet klart så nu vill jag lixom piffa till det lite så att det inte ser så sterilt och trist ut runt poolen. Vore superkul att se hur ni har gjort för att få det fint runt poolen. Posta gärna lite bilder om ni vill dela med er av lite inspiration.
Så här ser det ut hos mig just nu
Trevlig helg!
/Fredric

8
Hej hopp
Har en massa stolpar runt pooldäcket och jag undrar om jag måste såga av toppen så att de lutar en aning så att regnvatten inte ligger kvar och förstör ändträet. Stolparna är 70x70 mm NTR/A.

9
Markpooler. / Dränera pump, värmepump och sandfilter
« skrivet: oktober 31, 2015, 12:51:19:19  »
Hej
Har kopplat loss slangarna som ansluter VPn och då rann det ut en hel del vatten, såklart. Räcker det så eller måste tilta hela VPn för att det ska bli tillräckligt dränerat?

Min pump kommer behöva stå ute i en bod över vintern. Visst går väl det bra så länge jag har tömt den? Har sett att många förvara den i ett varmt utrymme.

Sandfiltret - gräver ni ur sanden när ni tömt den på vatten eller låter ni den stå med blöt sand som sedan fryser under vintern? Har läst om vissa som tar bort sanden och vissa som inte gör det...


10
Markpooler. / Chockklorera inför vintern oavsett vattenvärden?
« skrivet: oktober 25, 2015, 15:44:23:23  »
Läser någonstans att man ska chockklorera i samband med vinterstängning, vid behov. Läser på annat håll att vissa chockklorerar oavsett befintliga vattenvärden. Hur gör ni? Finns det något att tänka på om det blir überhöga klorvärden sedan i vår?

Sidor: [1] 2 ... 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan