Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jpzon

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Dålig effekt på värmepump Brilix XHP 60
« skrivet: maj 16, 2015, 10:23:02:02  »
Hej,
jag har en Brilix XHP 60 som jag tycker värmer väldigt dåligt. Om jag reducerar flödet genom den kan jag få en temperaturökning på 1 grad. Har för mig att jag kunde få 2 - 3 grader förra året...
När jag läser av temperaturerna i displayen ser jag att värde E - Temperature of returned gas alltid visar 25 grader oavsett om pumpen är i drift eller ej (utetemp 15 grader). Har jag fel på någon givare? Ni som har samma pump vad läser ni på värde E?

/Janne

2
Markpooler. / Montera belysning i oval pool
« skrivet: maj 28, 2010, 20:29:32:32  »
Har en oval pool och tänkte monter belysningen på kortsidan, alltså där plåten är böjd. Finns det speciella lamphus för detta eller någon specialpackning till ett vanligt lamphus. För det går väl inte att få tätt med en vanlig plant lamphus?

3
Markpooler. / Fästa cellplast mot poolplåt
« skrivet: maj 23, 2010, 12:43:22:22  »
Hej,
hur fäster ni cellplasten mot poolplåten innan återfyllnad? Tänker speciellt på de böjda partierna. Poolplåten är 1,5m hög och "diket" är 20-30cm så jag når inte ner med vävtejp. Är det bara att försöka trycka cellplasten mot plåten och försiktigt återfylla med betongblandningen?

4
Markpooler. / Liner når inte ut i kanten
« skrivet: maj 23, 2010, 11:59:03:03  »
Hej,
håller på och fyller vatten i min ovala markpool 6*3. Igår var det soligt och linern gick fint att lägga. Fyllde på med ett par cm vatten och fick bort alla veck på botten. Jag har nu ca 1dm vatten i och märker att linern inte når ända ut i kanterna. Den hänger 1 dm ifrån på sina ställen . Vågar jag fortsätta fylla på med vatten och räkna med att den sträcker sig?

5
Markpooler. / Hinner inte få poolen klar innan vintern - problem?
« skrivet: september 29, 2009, 08:13:50:50  »
Inser nu att jag inte kommer hinna få poolen färdig i år (Oval markpool 3*6). Är klar med gropen , dränering och stödmurar. Frågan är om jag ska fortsätt så långt jag kan nu i höst, dvs lägga isolering (Jackoform) och resa ramen eller om det är bättre att vänta till i vår? Tänkte att det kanske är risk för att råttor förstör isoleringen, lerkanterna i gropen fryser sönder och ramlar ner i gropen eller något annat  strul. Har ett bra skydd över gropen så snö och regn tror jag att jag kan hålla undan. Är det någon som har erfarenhet av att övervintra ett poolprojekt?

6
Markpooler. / Frågor om stödmur, botten och värmepump
« skrivet: augusti 30, 2009, 18:18:50:50  »
Efter mycket velande hit och dit har vi bestämt oss för att bygga en oval pool från Rubinpool. Den kräver en stödmur. Kan man bygga en sådan av lecablock? Hur armerar man den isåfall vertikalt? Eller blir det stadigare med hålsten?

Jag tänkte också (efter att ha läst en massa inlägg här om hälavtryck) isolera botten under makadam och stenmjöl istället för att ha isoleringen överst. Kan man då lägga en betongtäckmatta ovanpå stenmjölet eller bör det vara sk. bottenduk?

Kommer att köpa en värmepump också. Är det någon som har erfarenhet av de billigare värmepumparna typ Shott 50 (10000:-)? Saknar den någon viktig funktion som de dyrare för 20-30 tusen har?

/Janne

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag