VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Conny737

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Poolplåtar fals upp eller ner?
« skrivet: oktober 17, 2015, 19:40:42:42  »
Ibland tänker man kanske för mycket. .eller inte alls....när mina poolplåtar levererades så låg dom med falsen uppåt. Funderade inte så mycket på det utan la ut plåtarna som dom levererades. Så skulle jag i år köpa tätningsband till plåtarna och fick då frågan om jag lagt falsen upp eller ner, eftersom måtten på tätningsbanden skiljer om man har fals upp eller ner. Ganska självklart när man väl kollar plåten.... Min fråga är om det har någon betydelse om man har falsen upp eller ner. Det enda jag kan tänka mig är att vindfånget i ändarna blir högre vid fals upp.

2
Vatten och kemi / Höja cyanursyrehalt?
« skrivet: augusti 05, 2013, 21:02:19:19  »
Har kört min pool med Zodiac saltklorinator i ca en månad nu. Vattnet är kristallklart, temperaturen är på 27 grader. Men undrar en del angående klorhalten. När jag kollar kloret på morgonen innan poolskyddet tas av har jag en klorhalt på 0,5 till 1,0 vilket verkar vara ganska idealiskt. Men på eftermiddagen får jag inget utslag när jag mäter fritt klor, får också varning på klorinatorn om för låg klornivå. Har provat med stickor, tabletter och Aquacheck, samma resultat.
Jag vet att kloret förbrukas när solen (uv ljus) ligger på. Men trodde inte att det skulle göra så stor skillnad, dessutom så går ju klorinatorn hela tiden.
Mätte cyanursyrahalten och fick resultat 1. Så då tänkte jag att om jag lägger i klorpuckar med cyanursyra (t.ex Biltemas) så  ökar cyanursyrehalten och därmed också "solskyddsfaktorn" för kloret. Med en stabilare klorhalt som följd. Men blev i dag avrådd att försöka öka cyanursyrehalten eftersom det kan orsaka klorblockering.
Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske bäst att inte göra något alls?
...."Don´t fix it if isn´t broken"

3
Teknik / Filterpump enfas eller trefas?
« skrivet: juli 14, 2013, 18:49:55:55  »
Fick med en 1KW pump i mitt poolpaket. Har den för närvarande kopplad för trefas. Monterade i dag min saltklorinator (Zodiac Tri) som har ett enfasuttag för pump så denna kan styras via klorinatorns timer. Verkar smart tycker jag. Så då är det bara att ringa elektrikern och be han koppla om pumpen och montera den medleverade (till saltklorinatorn) stickkontakten? Pumpen är köpt i Sverige så det borde ju bestämmelsemässigt vara ok räknar jag med. Eller finns det några nackdelar med att köra pumpen på enfas?

4
Byggtrådar / C`s Thermopool 8x4 2013
« skrivet: januari 11, 2013, 19:17:46:46  »
Hej!
Var lite osäker på om jag skulle lägga upp en byggtråd eftersom det tyngsta arbetet var lagt ut på entreprenad. Men nu när stommen står på plats så kommer jag att göra det mesta kvarstående arbetet själv, utom (kanske)trapp och liner. Så det kvalificerar kanske för en byggtråd?

Får se hur det går, lyckades ha av en sena i axeln, så nu är jag opererad och läkaren hotar med upp till 6 månaders konvalesens innan jag kan använda armen fullt ut. Så kanske jag måste ta in någon till de tyngre arbetsuppgifterna. Vill gärna ha poolen badklar tilll 1 juni.
Lägger upp lite bilder av varierande kvalitet, glad för råd om det är något som ser tokigt ut. Eller andra förslag.

Lite fakta:
12 cm betongplatta på 10 cm isolering. Thermoblockpool 8x4 m invändigt
Invändig hörntrapp, platssvetsad liner
Värmepump G&J PACW1V-30  12,8 kW
Zodiac Pro saltvattensgenerator (automatisk reglering av Klor och pH)
Walu Lux Starlight poolskydd
Dolphin M5 poolrobot
Plus lite annat smått och gott

Före grävningen såg det ut så här. Det är nästan så man ångrar sig som det ser ut på tomten nu. Lera överallt….




Hade hoppats att buskarna skulle kunna flyttas, men dom hamnade under massorna..




Så stötte vi på berg. Kalkylen sprack alltså på en gång…






Borrat...




..sprängt...



...färdigt!


5
Vatten och kemi / Saltklorinator enkel eller helaut?
« skrivet: november 27, 2012, 16:22:36:36  »
Är på gång att inhandla en saltklorinator till poolbygget. Har fastnat för Zodiac TRi. Men den finns i olika varianter så jag har lite beslutsångest.

TRi är iof påbyggbar så det verkar inte som man låst sig om man tar den enklaste varianten. Dvs helt manuell med endast timerfunktion och möjlighet att koppla en brytare till poolöverdraget som sänker klorproduktionen när "locket" är på.

Men det är onekligen lockande att köpa till helautomatiken som justerar både klor och pH.

Så nu är frågan om vad man skall satsa på... Jag är typen som gillar elektroniska prylar, men det är kanske att be om problem med helautomatik?

Priset hemma är som vanligt hutlöst, men man kan få den för 60% av priset från Australien inkl moms och frakt (bara frakten går på 2000...). Problemet är att man inte får någon garanti på grejorna. Dessutom levererar dom bara grundmodellen. Zodiac som tillverkar grejorna har tydligen policyn att pH och klorautomatik bara levereras till installatörer. I alla fall i Australien.
Men pH/klor delen kan köpas i Europa.

6
Markpooler. / Medlevererad slang eller PEM?
« skrivet: november 21, 2012, 18:21:17:17  »
I poolpaketet till min Thermopool var det med en rulle med 50 mm slang. Har cirka 10 meter mellan poolen och teknikrummet så slangen skall läggas under mark (och isoleras). Är lite osäker på om jag kan använda den medleverade slangen eller om jag ska satsa på PEM slang och nya kopplingar. PEM tål ju att frysa vattenfylld, men det borde väl orginalslangen också klara, den är ju ganska mjuk.
Någon som har synpunkter på detta?

7
Markpooler. / Ojämn platta, är det ett problem?
« skrivet: oktober 31, 2012, 08:53:05:05  »
Har fått min platta gjuten och thermoblock uppsatta. Nu har det regnat en del och det står nu ca 3 cm vatten i poolen. Utom längs en "rygg" ca 1 m från ena kortsidan. Ryggen sträcker sig nästan längs hela kortsidan. Ryggen är torr, så det är alltså 3 cm nivåskillnad på ytan.

För övrigt så verkar plattan vara ok, men lite ojämn. Det går väl att slipa antar jag, men är kanske inte så viktigt eftersom det skall på underlagsmatta innan linern sätts på. Men när jag läser instruktionen till poolen står det att ytan skall vara spegelblank. Det är knappast fallet hos mig.

Ett problem jag anar är att om jag beställer fabrikssvetsad liner kommer denna att bli 3 cm för lång på stället över "ryggen". Med platssvetsad dito kanske inte problemet är lika uttalat. Ska jag klaga på arbetet? Vad kan dom göra för att fixa det?

8
Markpooler. / Trappa längs hela kortsidan?
« skrivet: september 26, 2012, 23:24:48:48  »
Hade just bestämt mig för hörntrapp med GT hylla när frugan kom med en bild på en pool med trapp längs hela kortsidan. Så nu är diskussionerna igång...är poolens huvudsyfte att slappa med en öl eller leka med barnbarnen...

Skämt åsido så undrar jag om det är en bra lösning, det ser onekligen fint ut men  att hoppa från kanten är kanske ingen bra ide.

Dessutom undrar jag var man sätter inloppen någonstans? På långsidorna? Eller ska dom sitta i trappan, men då får man ju blås i ryggen om man råkar sitta framför ett?

Är det andra problem med den typen av trapp?
 
Är också osäker på djup/höjd på stegen, jag vill ju inte ta för mycket längd från poolen. Har hört att trappan bör vara ca 150 cm lång. Det första steget bör vara lite längre än de andra, men varför förstår jag inte.

Börjar bli bråttom att bestämma sig, grävaren kommer i morgon, blocken nästa vecka...

mvh
Conny


9
Markpooler. / Dolda poolöverdrag?
« skrivet: september 17, 2012, 16:36:46:46  »
Håller på med planering av pool och har kommit en god bit på väg.
Men så var det ju det där med poolöverdrag <hmm>

Jag vill inte ha en "rulle" som skymmer sjöutsikten från poolen. Jag kan inte heller ha överdraget på motsatt sida eftersom det är där man måste gå ner i poolen (poolen kommer att ligga på ett berg).

Poolen kommer att stå ovan mark med gaveln mot sjön, kanske det skulle gå att hänga överdraget utanför så rullen försvinner? Bara en tanke.

Det finns ju lamellöverdrag som är nedsänkta i poolen, men det är kanske inte så snyggt heller att se på när man sitter på motsatt sida i solstolarna. Dessutom åker ju allt skräp ner i poolen.

Såg att Poolguard hade ett dolt överdrag, men då var man tydligen tvungen att sänka vattenivån (men jag kan ha fattat fel). Skulle vara tacksam om någon som har dolt överdrag och som är nöjd med detta kunde tipsa mig.

mvh
Conny

10
Markpooler. / Pool med överinning, nackdelar
« skrivet: augusti 14, 2012, 12:36:45:45  »
Hej,
Skall bygga pool nu i höst men har lite svårt att bestämma mig om jag skall ha en "vanlig" pool eller en med överrinning. Men en riktig överrinning verkar väldigt komplicerad med bufferttank etc. samt att det blir väldigt dyrt.
Jag såg en lösning som Covrex har (jag har tänkt mig ett Covrexöverdrag nedsänkt i poolen), de marknadsför två typer, en vanlig och en överrinningsmodell. Det är kanske ingen riktig överrinning, eftersom avrinningen bara sker på ena kortsidan. Men det verkar vara en ganska smart lösning tycker jag. Då får man vattenytan bara 3 cm under poolens överkant, verkar stiligt jämfört med 10-15 cm under kanten. Inte heller var det skrämmande dyrt tycker jag.
Men funderar lite hur det går när ungarna hoppar från kanten, borde väl bli mycket att fylla på? Det är väl inte så bra om man missar att hålla koll på nivån och därmed torrkör pumpen räknar jag med. Andra nackdelar som jag inte tänkt på? Någon som har erfarenheter från en sådan typ av överrinning?

mvh
Conny


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag