CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - stea

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / Brom i spabad
« skrivet: oktober 07, 2021, 17:39:18:18  »
Hej,
Har kört med Brom i mitt spabad och har fungerat utmärkt. Nu blev det så att badet tvingades stå oanvänt under hela sommaren med brom tabletter i flottör. När jag nu skall köra igång så har det blivit tokhöga bromnivåer. Har letat efter info både här och på internet, dels hur kan man få ner nivån snabbt? Men viktigast är när är det farligt att bada? låga nivåer är ju solklart men vid vilka nivåer är det farligt att bada och vad är det som är farligt? (Hittar info för klar men inte för brom)
/Stefan

2
SpaForum / SV: Nybörjare kemi - ph och klor
« skrivet: september 01, 2019, 09:08:03:03  »
Jag är också ganska ny på detta.  Vi klorerar före varje bad men inte något där emellan. Har det varit många som badat gör vi det även efter. Ett problem är att man klorerar för mycket stiger Cyanusyra nivån och är den för hög så blir det så kallad klorblockering och kloret gör ingen nytta utan man måste byta vatten. Detta är ett problem som Spa bad försäljare aldrig verkar prata om. Vad det gäller grumligheten så har vi haft samma med försvann efter ett par dagar. Skum kan komma från antingen kvarvarande tvål från dusch t.ex. speciellt när man har jet med luftinblanding. inget att oroa sig för tror jag.

3
SpaForum / SV: Jordfelsbrytare löser ut i Viskan Spa
« skrivet: september 01, 2019, 08:55:21:21  »
Har samma fel tekniker trodde på värmaren med det var UV-C lampan här också verkar vara ett konstruktionsfel?
Teknikern skulle vidare till ett annan kund med liknande problem att jordfelsbrytare löste ut!

4
SpaForum / SV: Någon mer som har problem med servicen från Viskan spa?
« skrivet: augusti 23, 2019, 09:50:08:08  »
Tänkte lägga till mina erfarenheter på denna "gamla" tråd.
vi har Viskan Asperö och har fungerat bra sen vi köpte i oktober. nu i Augusti så löste jordfelsbrytare ut och konstaterade att det var när cirkulationspumpen startade. Ringde Viskan då det var ett garantiärende. De meddelade att en tekniker skulle höra av sig. Men har ännu inte hört av sig efter 2 veckor. Varje gång jag ringde Viskan och det ända de säger är att vi skall stöta på tekniker. Men inget händer!
Återkommer med rapport hur det går!

Har nu efter många påstötningar blivit kontaktad av tekniker (Trevlig och kunnig men 15 mil bort) trodde att det var värmaren som var trasig. Skall enligt uppgift komma nästa vecka. Återkommer

Nu har tekniker varit på plats 2 veckor efter felanmälan. Hade med sig värmare men var inte felet var UV-C eller ozon vet ej om det är samma modul. när den kopplades bort funkar allt. var vatten i kopplingsboxen! Sett att fler har haft samma problem, ser ut som konstruktionsfel!? Ny enhet beställt men tar nog någon vecka men badet går att använda då man kopplat ur.

5
Vatten och kemi / Cyanusyra igen....
« skrivet: juli 02, 2019, 10:13:22:22  »
Hej,
Har läst mycket här angående cyanusyra och dess effekt och förstått att det är ett område till problem.
Nu till min fråga bytta vatten för ett tag sedan (sjövatten) och fick fint vatten efter chockklorering 2ggr och byte av filter en gång. Dock var cyanusyran redan då uppe i 50, hur är det möjligt? Använde granulat ca. 20 mg till 1500 l spabad.
Mäter min mätare rätt har en digital med tabletter.
Tacksam för tips.

6
Vatten och kemi / Obemannat spabad
« skrivet: juli 02, 2019, 09:09:37:37  »
Hej,
Har ett Viskan spabad på landet. Och det händer naturligtvis att det står oanvänt vissa tider ibland upp till en månad.
Hur skall man då sköta spakemin? Man kan inte hålla en stabil klornivå t.ex. Jag har valt att chockklorera när vi kommer men har inneburit att cyanusyran stigit och måste byta vatten väldigt ofta. Någon som har erfarenhet eller tips?
/Stefan
 

7
SpaForum / SV: Köpråd SPA bad utomhus, budget 80000-99000
« skrivet: november 24, 2018, 08:57:17:17  »
Ja viskan byggt men svenska krav t.ex. ett av få bad som kör med riktig 3-fas vilket innebär att man kan köra både värmare och pumpar samtidigt.

8
SpaForum / SV: Neptun eller Viskan
« skrivet: november 24, 2018, 08:54:07:07  »
Köpte nyss ett Viskan Spa och det som avgjorde var "svensbyggt" vilket innebar elanslutning mot svenska normer (3-Fas ) samt att de var väldigt djupa man kom ner med hela kroppen. Men som sagts tidigare provsitt och välj det som känns bra och som har de funktioner du önskar.

9
SpaForum / SV: Nybliven spabadsäagre
« skrivet: november 24, 2018, 08:50:33:33  »
Är också ganska ny, fick mitt bad (Viskan Asperö) installerat för en dryg månad sen. Vad jag lärt mig som jag inte vistte när jag köpte var djungeln vad det gäller spakemi. Trodde i min enfald att det var bara att följa ett standard förfarande.  Men det fanns en mängd olika åsikter och sätt att sköta. min första "besvikelse" var att ingen nämnt cyanusyra som finns i det klor man använder och som byggs upp med varje klorering och som gör att kloret till slut inte gör någon effket och man måste byta vatten. Så läs på t.ex. här på forumet och skapa dig en uppfattning.

10
SpaForum / SV: Frågor kring klorering
« skrivet: november 24, 2018, 08:41:24:24  »
Att köra med klor dosering gör väl att cyanusyran stiger kraftigt vilket innebär att effekten av klor till slut blir obefintlig och måste då byta vatten.
Är det någon som har erfarenhet av Clear Water Tech (Spa 100 ) som verkar intressant Vad är det för verksam bakteriedödare i det. Har läst någonstans att klor är den enda som tar hand om legionella bakterier.
Har funderat på att köra en klorchock efter varje längre "obemannde" tidsperiod eller kanske var 14:e dag. och sen använda aktivt syre vid bad. (eller skall man använda Brom?)

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag