Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: the_7th_soul skrivet augusti 23, 2007, 22:29:54:54

Titel: Läckage
Skrivet av: the_7th_soul skrivet augusti 23, 2007, 22:29:54:54
Har nyligen införskaffat en glasfiberpool och skulle starta upp anläggningen nu i veckan. Har följt alla instruktioner med lim och kopplingar men har inte lyckats få två kopplingar täta, den ena är på trycksidan vid filterhuset mot jetsen i poolen, och den andra är den nedgrävda (som jag fick gräva upp igen) T-kopplingen mellan de båda jetsen, alltså också på trycksidan. Jag försökte först göra kopplingarna rena och limma om med nya slangbitar, det gick inte, sen försökte jag täta med en av de dyraste silikonen för svåra förhållanden (marin teknik) som t.o.m. skulle härda under vatten. Detta funkade inte heller, nu har jag slut på original-limmet och provade med enbart silikon vilket inte heller höll tätt. Har slut på idéer och är lite trött på att göra om och göra om och vänta halva dygn mellan varje test-körning för att låta lim och silikon genomhärda, bara för att upptäcka att det inte håller tätt. Finns det någon vänlig själ med lite tips vore jag oerhört tacksam. Mvh, Morgan
Titel: SV: Läckage
Skrivet av: nippon skrivet augusti 27, 2007, 22:25:37:37
Glöm allt som börjar eller slutar på silicon! Det funkar aldrig. Är det PVC-kopplingar och du inte kan byta yt dem mot nya är nog det bästa du kan göra att köpa tangitlim och dito rengöring.
Glöm inte skyddshandskar och helst också andningsmask. Det är inte så nyttigt med tangit men det funkar där annat inte gör det. Se till att ytorna är torra! De kan trycksättas nästan direkt men vänta typ 2 timmar för säkerhetskull (lustigt ord att skriva, hur stavas det)