CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kojak

Sidor: 1 ... 16 [17] 18
161
Ingen annan skriver det så lika bra att jag gör det. Vill egentligen inte förstöra festen, men detta är en av de dummaste idéerna jag någonsin läst. Ta istället och kontakta något SPA-hotell och abonnera det.

162
Markpooler. / SV: Dränering eller ej?
« skrivet: november 25, 2012, 09:44:36:36  »
Som någon skrev ovan så tar det inte lång stund att lägga ned dräneringsrör, jag gjorde det och anslöt dom bara till ett avloppsrör som grävdes ned 0,5m djupare än poolbotten. Detta för att kunna se om jag måste koppla in dräneringsrören ordentligt om det blir vattenfyllt. Dock så har jag kollat under året och inte en droppe vatten trots allt regn. Så jag gör inget mer med det. Dock kostade det mig kanske 1-2 timmar extra och  600:-. Värt pengarna om det hade behövts ansluta dräneringen i efterhand. Det är inget man vill göra i efterhand, inte med en gjuten poolbotten.

163
Markpooler. / SV: Återfylla
« skrivet: november 25, 2012, 09:41:10:10  »
Du skall ha magerbetong från botten till topp på båda sidor, inga jordmassor direkt mot plåten. Magerbetongen ger stabilitet, har du bara jord eller ingenting så kan den ge efter av vattentrycket på plåten. Du får bygga upp någon slags gjutform på den lägre sidan och göra någon slags sluttning med jord mot den på utsidan sen bygga trätrall eller liknande på det.

164
Markpooler. / SV: Grävning, tips!
« skrivet: november 15, 2012, 20:09:40:40  »
Måste jag ha dränering/avrinning?
Andra fällor?

Lutar det mot huset och är nära huset så behövs det inte då du har dränering på huset som tar hand om det. Det har blivit väldigt hysteriskt med dräneringen, satte själv ned dräneringsrör med anslutning till en stenkista. Trots att det regnade vansinnigt mycket så fans det inte en droppe vatten i stenkistan. Följ bara den viktigaste regeln så har du inga problem: "Se alltid till att du bygger poolen på den del av tomten som har lutning mot grannen."



165
Markpooler. / SV: Kostnad markarbete, installation och el.
« skrivet: november 15, 2012, 20:00:58:58  »

1.) Folkpool classic, trästomme med roman end-trappa och ribcover, luftvärmepump, 150.000:-

Vansinnigt dyrt för en pool med trästomme, åk förbi bauhaus och köp tryckat virke och bygg den själv.
Undvik dessutom ribcover, skaffa ett riktigt pooltak direkt. Det är nog den bästa investeringen du kan göra med pool


2) Markarbete enligt Folkpools specifikationer: 69.500:- Bortforsling och tippavgift tillkommer. Tomten är lättåtkomlig.

Ring någon grävare, bör kosta ca 10 000:- absolut max 20 000:-. De flesta tar betalt per timme och det tar inte speciellt lång tid.
Tippavgifter kan du glömma, grävarna har oftast någon kund som bygger hus och behöver schaktmassorna alt. så annonserar du ut schaktmassorna på blocket


3) Montering av pool samt filterhus, 56.250:-

Kan du montera en IKEA möbel så kan du montera Folkpools paket med trästomme själv.

4) El-arbete tillkommer

7000:- betalade jag för egen säkringscentral inne, anslutning av pump/värmepump, anslutning av två 2 lampor samt strömbrytare, 50 meters kabeldragning. Tycker det är dyrt men det tog en hel dag för elektrikern och de tar ca 500 i timmen.

Det är inte svårt att bygga en pool själv, får du dessutom grävarbetet gjort så är det inga problem. Tycker att du betalar åtminstone 70 000:- för mycket även om du låter Folkpool göra allt. Pruta ned priset ordentligt, fick ned mitt pooltak med 20 000:- utan problem, stå på dig bara de har en otrolig marginal på allt. Folkpool är ju ökända för att lura folk som tror att det är svårt med pool.

166
Markpooler. / SV: hur få på linern? (åtta från Rubinpool)
« skrivet: september 10, 2012, 19:45:36:36  »
Så såg även min pool ut tills jag fyllde på tillräckligt med vatten så att inte vecken åker tillbaka. Jag jobbade mig från mitten och utåt, drog duken med en fot bakåt, ungefär som en tjur gör innan den attackerar matadoren. Hänger du med i arbetsmetoden?

167
Markpooler. / SV: hur få på linern? (åtta från Rubinpool)
« skrivet: september 09, 2012, 20:17:01:01  »
Använd fötterna, linern glider lätt mot bottenmattan, så det är enkelt.

168
Markpooler. / SV: hur få på linern? (åtta från Rubinpool)
« skrivet: september 09, 2012, 13:42:00:00  »
Säker på att den är åt rätt håll? Jag hade en svetsad skarv i mitten på linern, på så sätt gick det inte att sätta den fel. Den var som sagt lite mindre, men var inte jobbigt eller hårt att få dit den. Jag arbetade korsvis när jag satte dit den, tog kanske 15-20 min.

169
Har en oval 7x3,5 meter och trädäcket vilar på poolsargen, inga problem. Har nog 8 bitar i de ovala ändarna, hittade ett excel ark på nätet som gjorde beräkningen för längd och vinkel på varje bit. Vi är helnöjda.

170
Markpooler. / SV: hur få på linern? (åtta från Rubinpool)
« skrivet: september 08, 2012, 21:45:06:06  »
Börja som alla säger med 2-3 cm och dra ut så mycket du kan. Du kommer nog att märka att det värsta vecken inte slätar ut sig, så fyll på med lite mer och pröva släta ut dom. Veckar det sig fortfarande fyll på med mera vatten och släta ut på nytt. Varmt vatten var inte nödvändigt för mig, visst det var jävligt kallt om fötterna, men gick problemfritt ändå.

Sidor: 1 ... 16 [17] 18
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag