Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jarlen

Sidor: 1 ... 23 [24]
231
Byggtrådar / SV: "Svällkorv" ??????????????????????
« skrivet: april 17, 2008, 13:22:15:15  »
Varför inte formsätta och gjuta trappa istället? Lekastenen måste du putsas och det finns alltid risk för att det kommer att uppstå sprickbildningar efter en tid. Har själv en pool i lekasten med liner i. Tyvärr har det uppstått ett flertal sprickor upptill i den synliga putsade sargen. Därför tycker jag inte att leka är någon bra ide.

Om du tycker att du kan tänka dig att gjuta trappan istället, så kan jag ge dig anvisningar på formsättning och armering. I mitt tycke är det mycket enklare att gjuta än att mura och putsa. Du kommer då att få ett säkert och bestående resultat. Man ska inte underskatta det stora vattentrycket som bildas  på två meters djup.
Jag tycker att du ska gå efter Gunnar Strängs modellen Svångrem och hängslen. så råkar du inte ut för några obehagliga överraskningar. Du bör även blanda in sika i betongen så blir den vattentät.

Mvh Jarlen.

232
Finns det någon som kan tala om vad den ungefärliga kostnaden är för att driva en pool med
bergvärmepump under sommarsesongen? Har en Nine 1135-10 samt rund pool 7,4m i diameter ca 2m djup.

Jarlen

233
Byggtrådar / SV: "Svällkorv" ??????????????????????
« skrivet: april 12, 2008, 13:46:47:47  »
Hej Viper Här får du en principskiss på hur jag menar.

Mvh Jarlen

234
Byggtrådar / SV: "Svällkorv" ??????????????????????
« skrivet: april 12, 2008, 01:53:10:10  »
Här kommer lite mer tips!

Jag utgår ifrån att du tänkt dig att armera plattan. Då bör du  borra dig in en liten bit i väggarna med ca 200 mm cc och sticka in armerings järn, i vilka du sedan najar ihop med armeringsmattan. Mattan ska stå på distanser. Du bör också  skära en anvisning i den gamla bottenplattan där den gamla och den nya möts. Detta görs bäst med en stenkap med coromant-skiva. (Går att hyra) Därefter bilar du bort ca 60-80 mm av betongen med 45 graders vinkel mot den nya delen. Därefter borrar du in armeringsjärn i rak vinkel mot anvisningen och najar sedan fast järnen i armerigsnätet på samma vis som mot sidorna. Du får försöka klura ut hur tjock plattan är, men den torde vara minst 100 mm.

På så vis kommer du få en inspänd platta som inte rör sig. Du bör också slå ner distanser av galvaniserade stålrör ( ca 30-35 mm i diam.) i sanden som står på den gamla plattan. Dessa rör ska vara jämt fördelat med ca 1 meters mellanrum. Då gör det inget om sanden sjunker eller komprimeras. Plattan kommer då ändå att ligga helt still.

Om du inte utför plattan på det här viset kommer den med största sannolikhet att  röra på sig när du belastar den med den tänkta trappan. Får du den minsta sättning i sanden finns det stor risk att den kommer att glida på den oförankrade delen mot djupdelen. Eller annars så sjunker den i bakkant och det kommer att öppna sig en spricka mellan den nya och gamla plattan. Om man går ut i intet med plattan som du tänkt dig så blir också den delen en mycket svag punkt som troligtvis kommer att spricka med tiden. Särskilt om plattan sjunker något. Det är stora krafter som kan påverka en sån här platta, särskilt på vintern.

Mvh Jarlen

235
Byggtrådar / SV: "Svällkorv" ??????????????????????
« skrivet: april 12, 2008, 00:34:33:33  »
Det finns en typ av betong som benämns expanderbetong. Det bästa är om du även använder dig av en vinkelslip och slipar bort den befintliga färgen på den del du ska gjuta emot. Så kommer betongen bita sig fast i den befintliga betongen. Det är även bra att använda en liten bilmaskin. Det gör ingenting att det blir lite grovt. Det är bara bra då biter sig betongen fast bättre. Du bör även använda dig av en betongprimer för att erhålla bästa vidhäftning. Expanderbetong finns på säck men du kan också beställa den färdig från fabrik. Tänker du blanda betongen manuellt så behöver du inte gjuta hela plattan med expanderbetong utan endast en halv meter närmast väggarna, så kommer du lite billigare undan.

Mvh Jarlen




236
Byggtrådar / SV: Gjuta om betongpool grundare
« skrivet: april 06, 2008, 21:15:25:25  »
Hej igen Viper!

URSÄKTA: Men jag upptäckte i efterhand att jag läst din fråga lite slarvigt. Jag uppfattade det som om du även skulle korta av poolen men så är ju inte fallet. Hur som helst så är det förträffligt med en gång hylla kring på en djup pool.

237
Byggtrådar / SV: Gjuta om betongpool grundare
« skrivet: april 06, 2008, 20:52:53:53  »
Hej Viper!

Du skriver ingenting om anledningen till att du vill grunda upp polen. Men jag misstänker att familjen tycker att det är jobbigt med en så djup pool. Jag har själv en ganska stor och djup pool fast rund. Diameter 7.70m Djup 2.0m. Men det fiffiga med min pool är att tunt hela poolen löper en 50cm  bred gånghylla. Djupet på den är ca 60cm.

 Man kan med andra ord alltid snabbt komma fram till kanten för att vila. Det känns också alltid tryggt när man har barn. Men även äldre och vuxna upplever en djup pool som ganska jobbig.

Med mitt förslag kan Du behålla den vackra exteriören på poolen. Och dessutom blir arbetet betydligt enklare och billigare att utföra. Du kan rent av bara anlägga gånghyllan på den delen som är 1.7m djup.

Jag tycker att det är näst intill helgerån att göra så stora ingrepp i din vackra pool. Och det kommer att bli mycket svårt för dig att forma om poolen så att Du uppnår ett harmoniskt resultat. Vill Du ha tips på hur Du skall utföra det hela så kan du skicka ett meil eller skriva några rader på forumet, så kan jag handleda dig.

Mvh Jarlen

Sidor: 1 ... 23 [24]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag