Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - poolintheusa

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Alger Sandfilterpump Saltvattensystem
« skrivet: juli 05, 2012, 15:11:57:57  »
Hej,
Har köpt Intex stora rörpool 732*132. 47 kubik ca. Har nu fått grönt vatten pga alger.
Har hällt i startdosen med ca 150 kg salt. Pumpen har gått några dagar. Backspolar var 5e timme (grönt vatten väller ur pumpen). Dock är vattnet i poolen fortfarande grönt av alger (man ser ej botten). Jag har även tillfört flockningsmedel - dubbel dos. Inget resultat. Vad göra?

Ska jag fortsätta köra pumpen och backspola då och då som vanligt?
Ska jag tillsätta chockklor? (verkar ju inte helt smart, då det är saltsystem, men det försvinner väl sen?)
Ska jag tillsätta mer salt?
Ska jag dra igång saltvattensystemet? (vad jag förstår så ser den bara till att saltnnivån är korrekt i poolen... Eller hjälper nån elektrolyt i saltvattensystemet - blabla- till att bekämpa algerna oxo? ( Har som sagt ej satt igång saltvattensystemet ännu)
Något annat?

Har varit alger i 2-3 dagar nu och pumpen kört mer eller mindre dygnet runt.

Stort tack på förhand!

/Niklas

 

2
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: september 02, 2011, 13:47:28:28  »
Grattis till ännu en lyckad import. Tänker du switcha till ny stickkontakt, eller kör du med adapter?

Jo, precis, det var så jag menade. T-skarven är högre än en 1,22-poolerna.

Hade en 549*122 tidigare och den kunde man sänka till nånstans 95-100 cm om det var viktigt att pumpens "utflöde" ligger under ytan. Det viktiga är naturligtvis att inflödet till pumpen ligger under ytan, men skulle man behöva sänka ytterligare är det ju bara lossa på skimmern, fästa en tyngd i den så den faller mot botten, så kommer det ned ytterligare.

Funderar också på en städrobot, ser du nåt billigt o bra - säg till. Kanske går det att splitta upp frakten också. Jag åker till Skåne då och då.
Funderar även på att köpa basketbollkorgar/vattenpolomål att fästa på varsin sida. Finns massor av kul grejer på nån amerikansk site såg jag.

3
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: september 02, 2011, 12:04:13:13  »
Precis. En av nackdelarna med att bo på vischan - inte alltid bra kvalitet på vattnet i den egenborrade brunnen. Vi har samma trubbel
Kloret gör tydligen att järnet "rostar", därav den bruna färgen. Har kört upp många pappersfilter den här sommaren, trots att jag flockat och dammsugit några gånger.

Har läst en del om hur man ska ta hand om poolen vintertid i forumet (givet att man har den vattenfylld året om). Det jag oroar mig för är så klart när det börjar bildas is på vattenytan. En stor pool som denna (Yta: 42 kvm) pressar ju på en del när det fryser. Läste om nån som ställt ner sandfyllda hinkar i poolen för att ta emot isens expansionskraft. Hur tusan gör man med detta? (Obs, vv hänvisa inte till annan tråd  - har läst alla redan)

4
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: september 01, 2011, 21:21:53:53  »
Kul att det gick bra och hoppas leveransen går planenligt.

Samma här.  Ungarna går o kikar på lastpallen titt som tätt. Blev förvånad att föpackningen inte var längre, men gissar att man skarvar de vertikala pinnarna.

Då vi har järnrikt vatten ska det bli skönt med sandfilterpumpen så man slipper krånglet med att byta filter hela tiden. 50 kubik ska i. Kommer ta lite tid. Får nog beställa nån vattenleverans oxo... Denna pool blir det tillå ha vattenfylld året runt.

Ofattbart att inte Intex NOrdic har med den i sitt svenska sortiment, men med den begränsade kontakt jag haft med dem och flera av dess återförsäljare är jag inte förvånad. Totalt kundfrånvänd organisation.

5
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: augusti 23, 2011, 21:44:19:19  »
Köpte den på madpools.co.uk. 535 pund med sandfilterpump osv, men utan "saltvattensystem". Jag köpte den med saltvatten (men den verkar vara slut nu). Tala med Sarah Hewitt. Riktigt bra service. Hälsa gärna fr undertecknad (Niklas).
Fick den levererad idag. Allt har gått utmärkt.
Betalade runt 2800 för frakten, vilket kanske kunde gått att få ned i pris något eftersom jag inte orkade ringa runt o pressa pris.

6
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: augusti 09, 2011, 18:20:04:04  »
Tack för alla bra svar. Jag har hittat samma pool från en engelsk leverantör, vars pump är avsedd för 230 V. Dessutom bättre pris. Nu gäller det bara hitta en bra shipper/fraktfirma. Hela paketet går på 180 kg.

7
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: augusti 09, 2011, 11:25:38:38  »
@erica. Ok, jag har talat med en del Intex-återfsg man kan hitta på deras svenska hemsida, men tyvärr inte lyckats få tag på någon firma som orkar anstränga sig kolla upp det. Tänkte om du visste någon bra.

@awasen. Tack för svar/tips. Ja, det är ju inte rocket-science direkt. Bara en motor som skall driva en pump som kör runt vatten i en bassäng. Man får väl snacka med nån elektriker o be dem göra jobbet.

8
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: augusti 08, 2011, 23:10:34:34  »
Tack för svar. Tror inte de säljer poolen separat, men man kan ju höra.
Vår pump till nuvarande poolen (25 kubik) e på typ 125 W. Men ev är sandfilterpumparna mer kraftfulla. Ska kolla med säljaren. Vet du själv någon bra Intex återförsäljare i Sverige som kan ta hem denna som en engångsbeställning?

9
Ovanmarkspooler / SV: importera pool
« skrivet: augusti 08, 2011, 22:26:17:17  »
Tack för svar. Problemet är att den inte finns att köpa i Sverige längre. Har ringt runt till ett gäng återförsäljare, men möts av samma svar; "det finns inte", "det går inte", "jag ringer tillbaka, hejdå" osv. Men, är det någon som vet någon serviceminded bra firma man kan anlita för att köpa in den kontakta mig gärna. Det är formatet jag gillar. 50 kubik rund pool ger mkt volym per krona.

Vad gäller transformatorn. Kan man inte bara köpa denna? 169 kr.
http://www.elektronikgruvan.se/product.php?id_product=915

10
Ovanmarkspooler / importera pool
« skrivet: augusti 08, 2011, 19:28:17:17  »
Hej,
Förmodligen klassisk fråga. Jag tänker importera en INTEX-pool från USA (den stora runda 732*132, som tyvärr utgått ur sortimentet i Sverige).
Pumpen går dock på 110 V, med det är ju bara skaffa en omvandlare för ett par hundralappar antar jag. Något annat man skall tänka på innan man lägger beställningen? Tack på förhand!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag