VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mikael Österlund

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / SV: Läckande anslutning till värmepumpen
« skrivet: maj 13, 2017, 08:28:55:55  »
Så, kan konstatera att det efter några veckor inte gick att skrämma fram några o-ringar varken från Gullberg Jansson eller från Biltema eller liknande med rätt dimension. (och jo, jag har letat runt halva trädgården och i hela garaget efter dem också - räknar med att de dyker upp när jag ska vinterstänga  :o )

Bad poolbyggaren komma hit och han bytte helt sonika till mer standard-unionskopplingar på värmepumpen vilket tog 20 minuter. Så nu är allt igång och jag hoppas på en varm helg!

Tack för alla tankar och förslag!

2
Övriga frågor! / SV: Läckande anslutning till värmepumpen
« skrivet: maj 01, 2017, 21:16:28:28  »
Tack för kompletterande bilder - och ja, då kan jag konstatera att båda o-ringarna lyser med sin frånvaro och jag har inget minne av att jag plockade bort dem i höstas men det måste jag rimligtvis gjort. Blir en sväng till poolbutiken i morgon för att förhoppningsvis få tag på nya!

Tack igen alla!

3
Övriga frågor! / SV: Läckande anslutning till värmepumpen
« skrivet: maj 01, 2017, 12:41:14:14  »
Ok, så två saker alltså: dels hitta (eller köpa nya) packningar som ska till, dels stötta slangen från och till poolen!

Offtopic svar: Ute så har giljotinen inte gett ett skit och nu är den bara kvarglömd där! Inomhus har jag däremot tagit både råttor och möss när vi hade sådana problem för ett par år sedan!

Tack för alla svar!

/Micke

4
Övriga frågor! / Läckande anslutning till värmepumpen
« skrivet: maj 01, 2017, 11:50:41:41  »
Inser att det här kanske är en nybörjarfråga och ja, jag har googlat mig tokig. Vid uppstart i år så lyckas jag inte få anslutningen till värmepumpen att bli tät utan det läcker oroväckande mycket. Kan inte för mitt liv minnas att jag haft någon packning eller dyligt. Vad gör jag för fel? Se bifogad bild för bättre tydlighet om var det läcker!

5
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: augusti 03, 2015, 09:30:14:14  »
Jag hann stryka på lite olja innan kvällen och så här ser det ut då....den ska dock strykas 3 gånger till.  :-X

Fantastiskt fint! Nu blev jag lite nyfiken dock: Vad oljar du cedarn med. Vi försökte hitta vettiga behandlingar för vår cedarfasad men har gått bet!

6
Teknik / SV: Säkerhetsavstånd el?
« skrivet: mars 31, 2015, 22:05:41:41  »
Nu kanske det här är en dum fråga, men hur tusan fungerar det då för alla som bygger maskinrum under mark i direkt anslutning till Thermopooler? Missar jag något? Räknas det som fast anslutning och därmed ok?

7
Markpooler. / SV: Gaveltrappa i liten (3x6) Pool och lite frågor om avstånd
« skrivet: februari 01, 2015, 13:49:23:23  »
Stort tack för input - då ska jag ut och mäta 4 meter och fundera på om det är vettigt att "liva" poolen med en av ytterväggarna på huset istället.

Vad gäller avståndet 70 cm så var det egentligen en gissning, men tanken är att ha 50-100 cm mellan poolkant och en "mur" som kommer ligga bakom poolen på en eller två sidor.

Ut i snön och stega upp pool nu med andra ord!

8
Markpooler. / Gaveltrappa i liten (3x6) Pool och lite frågor om avstånd
« skrivet: januari 28, 2015, 09:47:32:32  »
Hej!

Vi projekterar en 3x6 meter stor thermopool som ev kommer hamna lite trångt. Frågan är om det går att ha en invändig trappa i en så relativt liten pool eller om det blir dåligt? Tänker nog främst på en hörntrappa.

Sedan är frågan hur man ska tänka gällande avstånd och bredd på trädäck runt poolen? Är det tillräckligt med 70 cm på tre sidor och stort trädäck på fjärde sidan, eller ska man ta till mer däckyta runt om?

Tacksam för synpunkter och egna erfarenheter! 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag