CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - molander_marcus

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Abisko Spabad ifrån Nordpool (SBI) Frågor och funderingar
« skrivet: juli 30, 2017, 11:11:10:10  »
Varför vänder du dig inte dit du köpte badet?
Dom om någon lär väl kunna hjälpa dig?

Hej Lasse,
Tanken med forumet är att kunna dela med sig utav tips och trix, utan att behöva kontakta återförsäljare så snart en fråga dyker upp.
Men jag lyfter på hatten och tackar för din feedback.

//

2
SpaForum / Abisko Spabad ifrån Nordpool (SBI) Frågor och funderingar
« skrivet: juli 26, 2017, 15:49:28:28  »
Hej på er alla sköna spabadare!

Jag och frugan har efter en längre stund äntligen slagit till och införskaffat oss ett Spabad.
Efter att ha letat runt en stund samt provsuttit diverse bad så fastnade vi för ett bad som heter Abisko, och detta bad kommer ifrån Nordpool som säljs/tas in utav SBI...om jag har förstått hela proceduren korrekt.
Vi är självfallet nöjda med vårat köp, och längtar verkligen till vintern (om man nu kan göra det) då man får krypa ner i ett varmt Spa och kolla på stjärnorna!
Dock så har vi en hel del frågor gällande badet i sig, och funktionerna.
Det enda man fick med i informationsväg var en manual till själva styrenheten, men som nybliven ägare till ett Spabad så har man vare sig kunskap eller erfarenheter kring själva badkaret i sig. Om vad som är rekommenderat att köra med tex en filtercykel (24hrs, 8hrs, 6hrs osv), och vad alla vred är till för etc etc.
Mycket kommer dock att ge sig med tiden, och vi har pluggat på en hel del via denna sidan. Så det känns väl som att man har mer kött på benen nu än vad man hade när man packade upp själva badet.

Men en sak som jag känner att jag behöver lite guidning med är detta med Spakemi. Det sägs att det inte riktigt är så krångligt som det först verkar. Men vi är extra nogranna nu i början, och sen hoppas jag att det går på ren rutin.
Dock så har vi haft vattnet i badet i nästan en vecka nu, och vi tycker att det är lite smått grumligt redan. Men det kan ju också bero på att vi har badat ofantligt mycket i början.
Alla mätningar som vi gör verkar vara som de ska vara, men CyA stiger lite väl snabbt tycker vi. Och när man läser runt på lite diverse forum så verkar enda utgången vara att byta vatten för att bli kvitt den.
Och det känns väl lite skumt att byta vatten redan under en vecka, eller hur gör ni andra? Är detta något som ni har upplevt under eran första vecka så badandet har varit mer intensivt än vanligt.
Har även läst att vattnet inte ska lukta något alls, och hos oss så luktar det lite badhus med tanke på klorhalten. Men jag antar att det är OK? Har liksom ingenting att jämföra med.
Jag bifogar lite bilder som visar om hur det ser ut, och jag är tacksam för alla svar ;)


Tack på förhand kära experter! ;)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag