Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: mjogbg skrivet december 21, 2020, 20:46:14:14

Titel: Glasfiber trapp
Skrivet av: mjogbg skrivet december 21, 2020, 20:46:14:14
Hej,

Jag vet inte om detta redan varit uppe i forumet men jag skulle vilja veta om det är fler än jag som har problem med glasfiber trappen från en känd tillverkare av pooler.

Jag är inne på min andra glasfiber trappa från... eftersom dom båda har fått böldpest. Första gången jag tog kontakt med... om detta så tog det två år innan jag fick en ny monterad.
Nu har samma problem upptäckts på den nya trappen dom satte dit.

Jag har ringt och mail ett antal gånger men ingen som vill ta ett beslut hur man ska åtgärda problemet, får till svars att dom ska återkomma och dom känner till problemet så därför har dom slutet sälja dom.




Titel: SV: Glasfiber trapp
Skrivet av: Ores skrivet december 23, 2020, 00:29:53:53
Hmm... Jag trodde att man hade kommit till rätta med detta hos de ledande leverantörerna.

Det finns en del inlägg här på forumet om plastpest/böldpest i trappor, men bara ett fåtal är skrivna av folk som drabbats. Jag har själv precis skaffat en pool med glasfibertrappa från Folkpool så där verkar man tydligen fortfarande lita på att de inte ska drabbas. Men lite orolig blir jag.

Att du fått problem med två trappor och att det tog lång tid innan du fick den första utbytt är ju väldig otur, eller kanske har det något med leverantören att göra...

Tycker också att det skulle vara väldigt intressant att få veta hur många som råkat ut för detta, när och hur gammal trappan var när det det upptäcktes och förstås leverantör och hur problemet åtgärdades. Hoppas fler svarar.
/Johan

Titel: SV: Glasfiber trapp
Skrivet av: Rickard skrivet december 23, 2020, 08:15:24:24
@mjogbg: Det är OK att skriva ut namnet på köpstället, de verkar ju ha åtgärdat problemet en gång, och slutat sälja en dålig produkt.
Nu är det bara hoppas att de kan hjälpa dig med de kvarvarande problemen.
Titel: SV: Glasfiber trapp
Skrivet av: MORGANP skrivet december 23, 2020, 18:59:10:10
Hej

Har exakt samma problem och det låter som att vi pratar om samma leverantör.

Ny pool sommaren 2015, fick problem med trappan sommaren 2016. Leverantören gjorde flera försök att reparera.....det funkade inte. Sommaren 2019 monterades en helt ny trappa, sommaren 2020 kom det blåsor på den med.

Ständigt nya handläggare/ säljare på poolföretaget. Fördelen har varit att det har kostat mig 0:- (ja dom har tagit bra ansvar även om det har varit seeegt)

VD:n tog över mitt ärende i september i år. Har lovat att höra av sig. Jag har mailat, ring och SMS:at x flera. Nu helt tyst. Ska stöta på efter helgerna igen


Titel: SV: Glasfiber trapp
Skrivet av: mjogbg skrivet januari 11, 2021, 12:59:40:40
Vår poolleverantör vägrar göra något åt det dom säger att man redan bytt ut trappen en gång och nu kommer dom inte stå för kostnaden fast samma problem har uppstått igen.

Den firman som gör glasfiber trapporna har gått i konkurs och poolfirman som ni säkert vet vilken det är har slutat sälja glasfiber trappor.

Jag kommer dra ärendet vidare till ARN inte för att det tyvärr kanske hjälper mig men......

Dom sa samma sak till mig @morganp att dom skulle återkomma och att vd:n skulle ta över ärendet och ringa mig men han hörde aldrig av sig.
Jag har ringt och mailat ett antal gånger och till sist kom det ett mail där man förklarar att man inte kommer ersätta mig.

Jag tror att det ärt många fler än vi som har samma problem med glasfiber trapporna skulle vara intressant att få reda på hur många här i forumet.
Titel: SV: Glasfiber trapp
Skrivet av: Rickard skrivet januari 11, 2021, 13:18:51:51
Hmm, de är nog i en svår situation, inte ens säkert det finns en trapp de kan ersätta er med som passar utan att bygga om hela poolen?
Kanske en ekonomisk uppgörelse som kompenserar er för omaket att reparera trappen själva?
Titel: SV: Glasfiber trapp
Skrivet av: TommyC skrivet januari 16, 2021, 09:06:19:19
Kräv ersättning för skadorna. Använd pengarna till att investera i en Festool Rotex 150 med tillhörande dammsugare. Använd slippapper Saphir P24. Köp vit gelcoat och härdare hos Seasea, Erlandssons Brygga eller motsvarande butik för båttillbehör. Du behöver även en bra andningsmask med både gasfilter och partikelfilter samt handskar som tål aceton. Handskar ska helst vara av butylgummi men de är svåra att hitta. Båttillbehörsbutiken brukar ha några mindre bra som håller för ca en dags arbete.

Slipmaskinen är dyr men har man ett hus så finns det massor av användningsområden för en riktigt bra slipmaskin. Plast är svårt att slipa så billiga slipmaskiner fungerar dåligt. Kanske kan gå om det bara är små ytor  <dontkn>

Härdaren är explosiv och måste förvaras svalt, glöm den inte i solen! Sök på nätet efter MEK-peroxid som härdaren heter.