Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Charlotte i Linköping skrivet augusti 13, 2012, 11:36:53:53

Titel: Nu är vi på gång, men då kommer också frågorna!
Skrivet av: Charlotte i Linköping skrivet augusti 13, 2012, 11:36:53:53
Har haft grävare här som grävt ur en grop till vår åtta 7,7x5x1,5 från Rubinpool.
Har lagt i fiberduk, singel, styrolit och stenmjöl.
Men det är ett helsike att få det exakt plant! Hur noga ska man vara? Dessutom känns små stenar genom markduken när vi la på den.  Är det så det är? ;)

Återfyllning ska vara med torrblandad cement och sand enligt Rubinpool, men alla vi pratar med detta om (grävare, snickare) skrattar åt oss. Detta existerar tydligen inte i deras värld. Vi ringde Rubinpool och de säger att det ska vara torrblandat och vattnas varsamt. Vem ska man lita på?

Räcker det om man fyller upp med torrblandad cement till hälften? Den skulle ju kunna vara till hälften över mark så man borde ju kunna återfylla resten med singel?

Jag trodde vi skulle kunna bada till helgen men det blir bara mer och mer hela tiden :(

Dessutom berättade grannen (som är på sin andra pool) att man var tvungen att ha avlopp för backspolning av pumpen... det hade vi ingen aning om. Nu måste vi planera om det också...

Behöver lite tips, råd och pepp!!!
Titel: SV: Nu är vi på gång, men då kommer också frågorna!
Skrivet av: awasen skrivet augusti 13, 2012, 12:50:04:04
Hej,
ursäkta nu men jag måste småflina lite när jag läste ditt inlägg... jag känner så väl igen det där...  <help>
Kämpa på ni kommer inte att ångra er!

Stenmjölet, ni lade 0/4, va?
Mina gubbar hade hällt i 0/8 och det blir för grovt så stenarna kommer genom!

För att få stenmjölet plant och bra måste du nästn ha en laser, alternativt spänn upp snören i kors med hjälp av vattenpass ovanför gropen och fixa en mätsticka och markera rätt höjd på den med ett streck eller tejp. Gå sedan runt i gropen och mäta av mot lasern eller snöret.
Jag tog en ganska stor putsplatta och skrapade/slätade med för att flytta grus jämnt.

Hade ni i 0/8 stenmjöl så kan ni göra som jag, köp några säckar sättsand och padda stenmjölet rejält. Häll ut sättsand och vattna den mellan varven och plana ut den ordentligt. Jag paddade min sättsand igen men jag tror egentligen inte det behövs om man bara vattnar ordentligt. Stryk med putsplattan när sanden är blöt för att packa ihop den ordentligt.

Torrblandad cement är 1/4 med sand. Köp billigaste cementen (typ 20kr/säck) och blanda i en tombola (hyr en om ni inte har) med tre delar sand. Tippa den torra blandningen i en skottkärra och tippa runt diket. När ni har 20-30 cm så vattnar ni med duschstråle till den är rejält fuktig men INTE blöt. Det ska alltså inte rinna vatten!

Samtidigt måste ni fylla upp vatten. Vatten nivån får inte vara mer än ca. 50 cm ovanför torrcementen.

Du kan fylla på med singel istället men det blir då två problem: Garantin kommer inte att gälla samt att om ni behöver tömma poolen i framtiden kan väggarna tryckas in när gruset rasar ner när vattentrycket försvinner.
Jag skulle definitivt köra på cementen!

Jag körde cement upp till ca. 50-60 cm från övrekanten och satt sen sand resten.

Vad det gäller backspolning så har jag en "brandslang" som jag fäst med slangklämma på utloppet. När jag ska backspola rullar jag ut slangen över diket och blåser på... Inget avlopp behövs för det!
Det är så klart bra med avlopp men jag har bara borrat ett 50mm hål i väggen från pumprummet som går ner i dräneringsröret. Jag har pumprummet brevid poolen.

Mvh,
Anders
Titel: SV: Nu är vi på gång, men då kommer också frågorna!
Skrivet av: Charlotte i Linköping skrivet augusti 13, 2012, 17:22:38:38
TACK! Ska kolla upp vad det var för stenmjöl. Vet att jag läst din byggtråd MÅNGA gånger :)

Det kommer säkert fler frågor...
Titel: SV: Nu är vi på gång, men då kommer också frågorna!
Skrivet av: Charlotte i Linköping skrivet augusti 13, 2012, 19:46:19:19
bilder finns här om ni vill se

http://lottebloggar.wordpress.com/2012/08/13/nu-hander-det-saker/ (http://lottebloggar.wordpress.com/2012/08/13/nu-hander-det-saker/)