Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Stroker

Sidor: 1 [2] 3 4
12
Övriga frågor! / Salvatten och rost Erfarenhet eller bara påläst
« skrivet: maj 26, 2015, 06:11:37:37  »
Hej.
Ämnet saltvatten och rostfritt mm kommer titt som tätt och jag vet inte hur många gånger jag svarat och då enbart ur egen erfarenhetsvinkel.

Jag hade inte tillgång eller hade kanske inte hittat detta forumet när jag byggde min pool utan byggde helt efter eget huvud. Hade jag visst vad jag vet idag hade jag agerat annorlunda i en del frågor men som med alla andra forum jag är med i och lärt ur så finns det ett stort mörkertal på rätt och fel. Många gånger har jag kommit fam till att somligt folk vet saker som jag konstaterat med facit i hand är helt fel och detta skapar problem.

Skriver detta framför allt för att jag tänkte fråga hur många där ute som har personlig erfarenhet av saltvatten, rostfritt och pool. Egen dyrköpt kanske erfarenhet och inte kompisens kompis.
Jag har själv nu kört saltvatten ocg ganska salt sådant i 14 år och kan konstatera att mycket av det som skrivs inte stämmer överens med min bild.
Skulle inte vilja vara utan saltvatten av flera anledningar. Den främsta var att barnens ögon (mina med för den delen) mår bra med -men kass utan - men även att det är skönare att bada i salt än utan men det är en personlig (iofs säger "alla" det som badat här) reflektion men även att det med klorgeneratorn är praktiskt taget underhållsfritt. Som sagt syrafast rostfritt will do...men framför allt..snälla-- när du forumbesökare/berikare säger något så var säker på att de verkligen vet vad du säger och har belägg för detta. Tror man bara, inte bara bör man utan ska man säga detta..  Saltvatten och utomhuspool är ett utmärkt val enligt mina 14 år med det..

13
Markpooler. / Ny poolliner fortsättningen
« skrivet: mars 04, 2015, 12:04:14:14  »
I en annan tråd undrade jag om var man skulle köpa liner.. detta är klart nu..... MEN som vanligt uppenbarar sig nya frågeställningar.
Det blev i alla fall en en Alkorplan 3000 persia blue MED fiberduk. Just min "fina" styrofoam 500 (som ju var avsedd för att ligga under järnvägar men ändå visar diverse hälavtryck efter 14 år) är orsaken till att jag behöver byta den i övrigt jättefina kvalitetslinern då den tydligen interagerar med innehållet i linern och förstör denna.

Frågan om att bygga en invändig hörntrappa dyker då upp.. framför allt för att kanske kunna sitta och dricka paraplydrinkar på :D Är det värt detta extrajobb? Hörntrappa vill jag i så fall ha då tanken på ha en hel 3.6 meters trapp förstör det roliga i att tävla undervattensimningen som är den populäraste badgrenen bland ungdomarna - de fyra över 16 år i alla fall och deras försök att slå farsans 6 längder. En gäst (fd tävlingssimmare) tillfälliga besök och 8 längder räknar vi inte.

Nu behåller jag trots allt isoleringen då den är bra för just detta med  närheten till havsvattnet men lägger 500 g duk mellan för att förhindra detta igen Poolen bör då hålla tills jag är 85-90 kanske 100  <antman> i alla fall  :o. Är ju 60 idag och barnaskaran från 5 till 25 behöver farsan Baloo ett tag till.... tror jag?..

Min undran om bara fiberduken tar den tar de där sura 3-5mm mellanrummen mellan isoleringen i botten och de små hälavtrycken som blivit med åren ska åtgärdas löstes just genom givande telefonsamtal.... Inte ta ta bort all tejp och trycka och ihop isoleringen i botten bättre (för just i de spåren samlades ju smutsen som är så irriterande) nänä utan jag tar lite betong eller heller något utomhushärdigt spackel .. måste kolla marknaden) och fyller i ojämnheterna sen tar 500 grams fibermattan resten. Just den linern är ju enligt hörsägen rätt förlåtande mot ojämnheter.

Har för övrigt två stycken Leister maskiner som min fd numera döde svärfar lämnade efter sig och sin golvläggningsfirma. Sist använda 1991 då 160 kvadrat SL buss/tunnelbanevagnsmatta svetsades ihop i garage och källare..de sista 60 kvadraten blev för övrigt riktigt bra haha.. men då de inte varit igång på 23 år så lät de lite si så där igår vid provstarten..Kanske skulle behöva en genomgång samt absolut ett nytt munstycke för linersvetsning  ::) då det endast finns för mattsvetsning med tråd idag...

14
Markpooler. / Köpa liner i metervara... var?
« skrivet: februari 27, 2015, 17:53:26:26  »
Efter 14 år har linern gett upp. Har en del olika alternativ i sinnet. Enklast vore att köpa liner helst då tjock sådan på 4 meters rulle.. Svetssakerna har jag ärvt av min gamle FD svärfar som var matteläggare. Tips mottages tacksamt.

15
Har idag budat hem en ny Par56 RGB 54watts led-lampa till poolbelysningen och har då i förarbetet till detta kollat många aningen häftiga led-lamp varianter.
Står i valet och kvalet att beställa hem 5 stycken 5 meters RGB och löda samman samt dra detta in en klar plastslang som tätas i ändarna och siliconas i en fräst ränna under den utstickande poolsargen. Vet att detta kommer att funka då svågern gjort så i sitt lilla hembyggda spa men hittar då två sorter. En "3528" som lyser med 400-450 lm/meter och en "5050" som lyser 540-600 lm/meter. Någon som testat? syns eller syns inte eller syns för mycket?? Filmen på youtube visar en ny typ av styrning som skulle kan va rätt "bling blingad" men kanske rätt läcker oxå.. speciellt varianten där den då knuffar fram ljus i en bana runt poolen :)
 

16
Säljes / Tubolite isolering samt 50 slang
« skrivet: maj 01, 2014, 17:11:33:33  »
Fick 5 stycken 2m tubolit 54 rörisolering samt 6 meter 50mm grå poolslang över.

17
Säkerhet / Elsäkerhet för olagliga hempulare
« skrivet: april 19, 2014, 11:29:39:39  »
Oavsett vad fabror blå tycker och tänker så är det många som olovandes drar och pular med sin el.
Kunde det inte varit lämpligt på ett sådant här forum där det finns en uppsjö hempulare att ha en tråd bara för sådant livsviktigt som elsäkerhet.
Att blunda för att det finns räddar inga liv så enkla (för branschens råd är minst av allt enkla och ska bara vända sig till fackmän) tips på hur man kan lösa saker och ting istället för att säga "NEJ Så får du inte göra" och avråda från rena vansinnigheter hade väl varit behjärtansvärt och kanske kan det räddas liv i förlängningen. Det har alltid pulats och kommer alltd att göras så hjälp istället för stjälp på ett begripligt "ickefackmannamässigt" vis efterlyses. Att få folk att tänka efter är bättre än att blunda.
Jag själv har reviderat mina egna lösningar när jag förstått och är övertygad om att det i de flesta fall aldrig kommer till någons kännedom då det "otänkbara" helt enkelt inte händer. OM det skulle hända så finns det i alla fall en chans att någon slipper uppleva "el ände". Kanhända det är olagligt med en sådan tråd men det måste väl ändå vara bättre att stämma i bäcken.

18
Vatten och kemi / Hur länge räcker era saltceller
« skrivet: april 09, 2014, 16:26:28:28  »
Köpte en Zodiac Clearwater LM3-15 2007 i april och den funkade iaf när jag stängde polen ifjor. Den har alltså servat bra nu i sex hela säsonger och ser helt frisk ut, Sköljer bara av den vid poolstängning. Nu har jag iaf köpt en reserv då denna modell inte säljs längre men när jag tittar på nätet om att rengöra saltceller så ser folks celler hemska ut.Min har aldrig sett annorlunda ut eller haft en massa goja i sig som de jag såg på youtube? och undrar då. Hur ser Era ut?

19
Vatten och kemi / Erfarenheter efterfrågas från poolrobot ägare
« skrivet: april 04, 2014, 17:35:24:24  »
Ni som köpt poolrobotar- eran erfarenhet vore värdefull inför mitt köp.
Jag har svårt att tro att en som klättrar verkligen är värd sin merkostnad. Jag har aldrig under mina 13 år som poolare dammsugit väggarna?? Vattenlinjen däremot ser ofta bedrövlig ut men den får jag skrubba .. och då menar jag skrubba.  Har svårt att tro att en poolrobot gör den linjen (och smutsen ovanför) ren?? vad säger ni. Satsar nog på en Sharkvac för under sju från lokala poolaffären men med som jag förstår enkla filter att rensa. vad säger Ni?

20
Uppvärmning / minmimått för värmepumpsinstallation
« skrivet: april 03, 2014, 16:36:07:07  »
Nära förestående pumpköp gör att frågan om placeringen blivit viktig.
Har bara 210cm mellan plank och vägg. Sades idag att med en horisontell pump kyler den ner väggen framför samt kan återkasta kylan och försämra verkningsgraden?????   Om jag har 20 cm bakom och pumpen är 35cm så är det en o en halv meter till garageväggen???? blir det så kallt framför pumpen+

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd