VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - wola

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Varför är klorvärdet lågt?
« skrivet: augusti 13, 2021, 22:44:11:11  »
Jag fick vårt SPA bad installerat igår. Vi fyllde det med tappvatten och sedan kontrollerade vi pH värdet som var 8.0. Då hällde vi i 24 teskedar av pH-minus (6 teskedar per 0,2) för att få ner det till 7,2. Sedan sa installatören att vi skulle vänta 20 minuter för att pH värdet skulle regleras sedan kunde jag och min sambo bada hela dagen och i slutet av dagen när vi var klara skulle vi hälla i 6 teskedar av Delphin SPA klor för att framöver avsluta baddagarna med 1 tesked klor per person som har badat. Men det var viktigt att vi körde i 6 teskedar första kvällen.

Problemet är att jag misstolkade och hällde i de 6 teskedarna (utspädda i vatten såklart) direkt efter vi hade hällt i pH minus lösningen. Eftersom jag insåg mitt misstag så badade vi inte de efterföljande 6 timmarna men jag tog ett dopp på kvällen sen och lade i en tesked klor efteråt. Imorse när jag läste av kloret med hjälp av en "Scuba 2" fick jag klorvärde 0,2 (ska vara mellan 0,5-1,5). Jag badade flera gånger idag och läste nu av klorvärdet som var 0,1...? Hur kan klorvärdet vara så lågt trots att jag hällde i 6 teskedar igår förmiddag samt 1 på kvällen? Nu hällde jag i ytterligare en tesked eftersom jag badat idag och endast jag som badade (installatören sa en tesked per person som badar är en tumregel). Ska jag fylla på ännu mer med klor tills värdet visar mellan 0,5-1,5? Var det ett stort misstag att jag klarade med 6 teskedar i helt rent tappvatten eller gör det ingenting?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag