CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Josefine

Sidor: [1]
1
Man måste ingenting men det är skönt att vara garderad. Om det regnar väldigt mycket är det risk att vattnet inte hinner rinna undan. Gräv en testgrop i leran och fyll den med vatten så får du se hur fort det rinner undan.

Så sant. Dumt att inte gardera sig kanske...

2
Tack för svaren och länken!

Men är det ett måste alltså? Trodde att gruset räckte...

3
Tack snälla för svaren! Vi har inte planerat för någon dräneringspump, trodde att gruset räckte. Har inte problem med grundvatten men ganska lerig jord... Hur gör man med dräneringspump etc? Nån med info/tips?

4
Okej, efter evinnerligt googlande har jag kommit fram till följande, funkar det?

MITT FÖRSLAG underifrån
markduk
150 mm makadam 8/16 + paddat
markduk
isolering cellplast EPS S80- 30 mm, tejpa skarvarna m silvertejp
stenmjöl 100 mm + paddat
medföljande matta

5
Hej!

Har besökt detta forum hela våren som gäst och fått massor av smarta tips och idéer inför vårt poolbygge.  O0 ;D

Vi har beställt en 3m rund pool med 1,5 m djup från Poolkungen och hade tänkt att gräva ner den 50 cm. Påbörjade grävandet...men! Plötsligt väcks tanken kring bygglov och vi kontaktar kommunen bara för att få bekräftat att bygglov inte behövs. Men jodå, det kan vara så att det behövs bygglov, i min kommun finns inga tydliga regler. Det "KAN" vara så att poolväggen räknas som mur eller staket... Suck!

Så i väntan på besked gräver vi (med planen att gräva ner poolen helt - för då behövs i a f inte bygglov och vi kan ägna oss åt grävandet under tiden).

Nu skulle vi emellertid behöva er eminenta hjälp. Vi fattar inte riktigt hur vi ska göra med stenmjölsbädd, isolering och liknande. I beskrivningen står bara att man ska grunda med lämpligt dräneringsmaterial och därefter geotextilduk och sedan lägga 200 mm packat stenmjöl 0-2 mm samt isolering.

MEN min fråga är: Hur tjockt lager dräneringsgrus behöver vi och vilken grovhet ska det ha?? (Vi har packad lerjord och lågt grundvatten).

Vore jättetacksam för svar!!

/Josefine

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag