Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tahoe

Sidor: [1]
1
Teknik / Poolbelysning till halvstor pool 7 X 3 meter.
« skrivet: juli 24, 2013, 22:31:42:42  »
Som rubriken lyder, söker poolbelysning, ej fast montering, utan typ hängandes på kortsida eventuellt i bägge hörnen. Kollade på Folkpool, men de tar ju betalt som om det vore en Ferrari. 3850 spänn, rena rama rånet i mina ögon. Någon som har info om bättre / billigare butiker för en dylik lampa??

2
Markpooler. / SV: Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 24, 2013, 18:59:35:35  »
Jag tackar alla som var med och gav sina råd, kanonhjälp måste jag säga.  O0 O0

3
Markpooler. / SV: Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 24, 2013, 12:40:00:00  »
Så där, då var det klart. Sprickan lagades med TEC 7 som är ett silikonliknande material men fäster på blött underlag. Jag tog till att börja med en spackelspade så att jag kunde trycka in medlet i sprickan / sprickorna. Därefter så la jag på ett litet tjockare lager ovanpå som försegling av det hela. Det fick härda ordentligt till dagen efter. Jag var sedan på SEAS / Glasfiber & Plast. i Segeltorp och köpte just glasfiber och tillhörande plast. Mutade sedan in ett område runt de lagade sprickorna och slipade rent från gammal färg ner till poolmaterialet.  Tvättade grundligt med Aceton. Penslade sedan ut plasten jämntjockt och la på glasfibern, på med mera plast så att g-fibern blev mättad och penslade sedan över med resten av plasten. Härdning ett dygn, lite uppslipning av plasten och tvättning med Aceton, så blev det uppmålning av poolen med TemaPool Lagunblå. Totalkostnad ca:4400kr. Så nu är den i skick som ny, typ...  <sol> Premiärbad idag blir det, just nu 27 grader i vattnet, mums.  8) 8)

4
Markpooler. / SV: Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 07, 2013, 17:04:06:06  »
Tack för filmen Erik N, ska kolla på den strax.  :)
Jag gör nog så här, jag lagar med TEC 7, armerar med glasfiberväv över området, typ 1 X 1 meter. Sedan blir vattenpåfyllning och förhoppningsvis bad av vad som är kvar av sommaren. Pengarna som jag "spar" på att inte Gelcoata, lägger jag på nå´n bra liner till nästa år. Då blir det väl en ny runda för att kolla vem som ger bäst och mest prisvärt jobb som håller ett antal år.  8)

5
Markpooler. / SV: Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 07, 2013, 12:49:28:28  »
Då ska vi se..... Gelcoat är alltså en typ av färg som man rollar på, eller är jag ute på "djupt vatten" där. Ni skriver plasta å då ser jag mig själv med en spackelspade i handen, känner nog mig lite korkad just nu.

6
Markpooler. / SV: Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 07, 2013, 11:38:25:25  »
Tack Kojak, ypperlig idé  ;D
Till TommyC då, kollade på sidan som länken gick till, gick att söka område där, det finns 2 butiker i Huddinge som förmodligen har. Det var Colorama och Dala Trä, ska göra ett besök där och kolla. Om man nu till äventyrs skulle vilja måla om poolen till den där fina blå färgen som den en gång hade, nu är den redigt blek, ca:50 kvadratm. Tips på köpställe som inte rånar kunden, har för mig att det är dyr färg det där. Gärna i närområde typ Huddinge men Storstockhom går bra också.  8)

7
Markpooler. / SV: Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 06, 2013, 17:46:28:28  »
Tack för svar. Att få till en dränering skulle nog vara önskvärt, men det skulle ju vara ett jäkla meck med uppgrävning av hela sk*ten. Sprickan är inte så märkvärdig, smal som om glasfibern har delat på sig. Poolen lagades vid ett liknande fel före vår tid vid huset har jag luskat fram av grannen. Då tog försäkringsbolaget dit en snubbe som lagade med något pyssel som fäste under vatten, killen hade påstått att det var sådant man lagade ubåter med. Borde finnas som medel att laga båtar som ligger kvar i vattnet. Gäller ju bara att hitta var.  <help> Poolen är målad "poolblå" en gång i tiden, men klor å sol har gjort den hyggligt ljus numera. Att plasta om poolen finns inte på kartan, kanske en svetsad blå duk att klä in den med kan vara ett alternativ, vad nu det kan kosta. Att laga sprickan är prio ett.

8
Markpooler. / Spricka i botten på en glasfiberpool från 1975
« skrivet: juli 06, 2013, 13:39:40:40  »
Har kollat på "sök" angående min undran, men hittar inget relevant så nu ställer jag den här. Har som sagt en glasfiberpool på 7 X 3 meter. Nu har jag under vintern fått en spricka i botten på ca:50cm. Upptäckte den p.g.a att det var så grumligt i vattnet när jag drog av skyddet efter vintern. Har nu tömt ut så mycket man kan, men grundvattnet sipprar in hela tiden. Hur lagar man enklast och effektivast en dylik spricka när det är blött hela tiden?? Vem har sådant matrial, känns som en båttillbehörsfirma vore ett hyggligt alternativ. Bor i Huddinge.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag