CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - panterlo

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Overflow eller inte - betongpool
« skrivet: december 09, 2020, 19:10:01:01  »
Ni som har pool med overflow / infinity pooler är ni nöjda eller önskar ni i efterhand att ha valt en "vanlig pool" med bräddavlopp ? Har hört så mycket negativt om overflow pooler och ska just dra igång ett komplicerat poolbygge och funderar om jag ska skippa overflow eller inte.

Vanligaste problemet jag hör om overflow är avkylningen och få rätt värme i poolen.

2
Markpooler. / SV: Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 23, 2020, 19:13:23:23  »
Helst ja, och de är ett helvete att hålla på med och förvara någonstans på sommaren. Lamellerna tål snö men slits.

3
Markpooler. / SV: Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 22, 2020, 10:17:25:25  »
Såg Pooldrömmarens tråd och har visat den för en konstruktör och betongarbetare och de rekommenderar inte att man gjuter så, istället ska man gjuta en full "platta över hela poolen" på lägsta punkten och sedan mura och gjuta ovanpå. Risken är annars att man får förskjutningar i betongen likt det Pooldrömmarens tråd... men jaja det är vad folk säger och man ska inte tro på allt.

Gällande tak så är det sant att man kan glömma det. Har byggt två pooler tidigare med tak och man tänkte "ah, då badar man mera" men det gör man inte. Kanske man badar en gång under taket per säsong och inte ens barnen tycker det är kul att bada under taket.

Så istället finns ett Covrex lamellsystem som har speciella hjul du kan beställa för långsidan så du kan "frilägga" delar för overflow rännan.


4
Markpooler. / SV: Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 21, 2020, 11:30:59:59  »
Tack för alla tips. Anlitade faktiskt  https://creationsconseilsmorana.com som jag fick en bra ritning ifrån. Men det som oroar mig och även betongkillarna som ska göra detta är gjutningen av golvet i olika nivåer med släntning. Någon som har erfarenhet av detta och kan komma med förslag hur man hanterar denna typ av gjutning eller ska begära att man istället har raka 90 graders vinklar mellan djupdelar ?


5
Markpooler. / SV: Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 15, 2020, 20:36:55:55  »
Ska linersvetsa så borde inte vara något problem men ändå en hel del formade  <dontkn>

6
Markpooler. / Ny betongpool med overflow, covrex
« skrivet: augusti 15, 2020, 19:42:26:26  »
Hej,

Någon som har någon feedback på denna poolritning jag gjort ? Har byggt pool förut men inte med overflow och covrex / lamell skydd. Hade tänkt mig antingen 6x12 alt. 5x10 med djupdel. Har valt att lägga overflow längs ena långsidan då det är mot "vattnet". Hade tänkt mig gjuta hela poolen i betong (plats gjuten). Har hört att "andra oroar sig för overflow längs långsidor på grund av avkylning" men vet inte om det är sant eller inte för det går ju att stänga av poolpumpen nattetid ändå.



7
Markpooler. / Cellplast Direkt alt. till Dorocell
« skrivet: juli 12, 2012, 10:41:53:53  »
Någon som har erfarenhet av pris och alternativ till Dorocell. Finns ett bolag Cellplastdirekt som tillverkar stora EPS-block, http://www.cellplastdirekt.se/byggkloss.htm. Fördelen är bland annat mindre cementåtgång 60 l / kvm mot Dorocell Thermomur 250 där det går åt 130 l / kvm. Dessutom får man ännu bättre isolervärde. Detta enligt tillverkaren.

Priset är ca. 250 kr / block (dvs. 500 kr / kvm).

Någon som har köpt block från typ Tyskland, http://www.pool-zentrum.de/aquapool24/isolierschalsteinpool/plus-stone/isolierschalstein-ps-40.html ? 120 kr / block (1000 x 250 x 300)

Har någon info om vad Dorocell Thermomur kostar per block (med ett bra pris) ?

// Jens

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag