CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Grillen

Sidor: [1] 2
1
Har en 4.88m x 4.88m x 1.2m dvs 25m3 stor ovanmarkspool där jag har en lyfco 12,4kW värmepump https://outl1.se/poolvarmepump-12kw samt en bestway flowclear sandfilterpump och sandfilter. Pumpen är på 280W pumpkapacitet 7571 liter/timme för pooler upp till 54m3 https://outl1.se/bestway-sandfilterpump-ovanmarkpool

Jag har ett problem att den ganska snabbt tappar vattentryck och att det blir bättre när jag backspolat vilket jag behöver göra 1-2ggr/dag, värmepumpen slår av då den får för lite vatten vid dessa tillfällen så det är ganska irriterande.
Vattnet är inte speciellt skitigt,  iaf inte vad man kan se med ögat, så jag tycker det är  konstigt att jag behöver backspola så ofta pga "smuts" utan jag börjar fundera om det är min integrerade vattenpump/sandfilter som är för klent?

Som standard är det anslutning för trädgårdsslang för backspolningen vilket jag körde med förra säsongen och trodde det berodde på det,ä. Men har till denna säsong ändrat så det är 38mm slang som övriga systemet men fortfarande samma problem.

Några experter som har tips på lösning eller om det behövs köpas ny pump/filter, vilka ska jag köpa?

Värmare och pump/filter är ca 10meter från poolen, ingen höjdskillnad förutom där slangarna ansluter i poolen, där är dom ca 80cm från mark och upp.

Bifogar lite bilder på pump/filter-, värmare-kapacitet.

2
Uppvärmning / SV: Lyfco 12,4kW verkar strypa mitt vattenflöde?
« skrivet: juli 03, 2021, 14:30:37:37  »
Välj medium paketet

https://vattenbutiken.se/sv/sandfilterpaket-basic

Vattebutiken är helt klart en av mest seriösa aktörerna i branchen

Det går alltså inte bara att köpa pumpen som ingår i mediumpaketet för 2790kr och köra med mitt sandfilter?  Känns lite sådär att skicka ut nästan 5000kr om man klarar sig med 2800kr. Eller vad är det annars som begränsar mig där om det inte går att köpa enbart pumpen?

3
Uppvärmning / SV: Lyfco 12,4kW verkar strypa mitt vattenflöde?
« skrivet: juli 02, 2021, 20:39:49:49  »
https://rubinpool.se/produkt/sandfilter-emaux-17-40kg/

https://rubinpool.se/produkt-kategori/pooltillbehor/poolpumpar/

som exempel på mindre sandfilter med separat pump

Går det inte behålla själva sandfiltret som jag har och bara byta ut pumpen? Känns galet onödigt att lägga några tusen på sandfilter om jag bara behöver en kraftigare pump.  Eller kommer inte det gå?

Poolen är på ca 23-24m3 värmepump och vilket sandfilter jag har finns i första inlägget. När jag kollar på poolpumpar på rubinpool så ser jag ju knappt någon information, och jag vet heller inte riktigt vad jag ska leta efter som krävs för mina prylar.

Är det någon som kan länka till en specifik pump som fungerar med mitt filter och värmepump samt 38mm slangar.

4
Uppvärmning / SV: Lyfco 12,4kW verkar strypa mitt vattenflöde?
« skrivet: juli 01, 2021, 23:52:59:59  »
 Helt klart svårt att se enbart via bild, men allt är temporärt kopplat och elkablar och dyl ligger bara där medans jag kollar pumpen, den ligger naturligtvis inte öppet vid bad. Samt rören kommer stadgas upp när trallen kommer på plats i veckan.

Men i fråga om pumpen då, när jag frågade outl1 så skulle denna passa med värmaren. Men dom har väl kanske inte full koll. Skulle deras modell större fungera?
https://outl1.se/sandfilterpump-ovanmarkpool den för 3488kr? Eller vilken pump behöver jag?

5
Uppvärmning / Lyfco 12,4kW verkar strypa mitt vattenflöde?
« skrivet: juli 01, 2021, 16:13:21:21  »
Har köpt en Lyfco NTPHP120 12,4kW poolvärmepump och som installerades i måndags, den har nu alltså gått i 4 dagar. Det första dygnet fungerade det utan problem, men efter andra natten så hade sandfilterpumpen nästan helt slutat suga vatten och värmaren slutat värma, jag provade backspola/skölja och den kom igång men tyckte den inte hade i närheten av lika bra tryck som tidigare, samma hände igen efter natten till idag, och började gå igång igen när sambon backspolat och sköljt.

Det intressanta är att vi körde poolen utan värmaren med bra tryck under 4 dygn innan vi fick hem värmaren, och den började då bete sig såhär efter värmaren blev monterad.
Jag testade nu att koppla bort värmaren och bara köra rätt igenom sandfilteranläggningen igen och då är trycket som det ska igen.

Är det någon som varit med om liknande eller vet hur jag ska felsöka bättre? Tänkte utifall jag missat någon "transportplugg" eller dyl i värmepumpen som man måste ta bort? Installationsmanualen var ju ett mindre skämt, så där fick man inte någon jättestor hjälp. Men jag gjorde som jag gjort på min tidigare 6,2kW värmepump och den gick då igång så jag antar att jag gjort rätt?

Anslutningen in och ut från värmaren är 50mm men förminskat ned till 38mm då det är anslutningen på pool och sandfilteranläggning, det kan väl inte vara det som ställer till det såpass mycket? För den borde väl ändå klara att behålla lika bra tryck som att jag bara kör genom sandfiltret även när jag minskat dimensionen?

Bifogar bilder på hur det ser ut nu. Den blåa slangen som ligger på backen går från utloppet och in till inlopp på pool, men jag har som sagt kopplat bort värmepumpen just nu så därför ser man inte in och ut på poolvärmaren rätt inkopplat.

Sandfilterpumpen är Bestway Flowclear sandfilterpump till ovanmarkpool - 1100-54500 liter
- Pumpens vattenflöde (pumpkapacitet): 7571 liter/tim.
- Integrerat poolsystem vattenflöde (flödessystem): 6814 liter/tim.
- För användning med 1,100-54,500 liter pooler
- Bestways artikelnummer: 58499


Jag kör utan bypass-ventil men detta borde väl inte medföra någon strypning i värmepumpen, tvärt om? Eller

6
Ovanmarkspooler / SV: Extra in/uttag på ovanmark pool
« skrivet: maj 27, 2021, 20:15:15:15  »
För att filterpumpen måste gå varje dag, men solmattorna blir kylare vid dåligt väder och då vill man inte ha cirkulation genom dem.

Fast det löser man ju med en bypassventil istället kan jag tycka. Så slipper man göra onödiga hål i poolen utifall man i framtiden vill ta bort solpanelerna och byta till något annat effektivare uppvärmningssystem

7
Ovanmarkspooler / SV: Extra in/uttag på ovanmark pool
« skrivet: maj 27, 2021, 09:18:21:21  »
Känns ju som en väldigt omständig lösning, varför inte koppla in den på slangarna som går efter filterpumpen?

8
Hade förra året en Anslut 6kw poolvärmepump från jula till min intex ovanmarkspool på ca 24m3 vattenvolym samt Swim & Fun Sandfilterpump Classic 300. Både pumpen och värmaren var för klena och fick gå dygnet runt och inte ens då orkade filtret rena allt, värmaren värmde bra.

Men nu har vi tänkt uppgradera så att det förhoppningsvis blir enklare att hålla vattnet rent och även slippa ha igång värmaren dygnet runt.

Jag har förbeställt denna värmepump, och det finns säkert miljoner anledningar från alla experter att inte köpa denna. Men budgeten ser ut som den gör och min anslut som då var "skräp" har fungerat felfritt i flera år, så jag chansar på denna.
https://outl1.se/poolvarmepump-12kw

Jag tänkte att jag tar en 12kw istället för 9kw då vi ev kommer skaffa oss en större pool i framtiden och vill då framtidssäkra, eller finns det några stora nackdelar med att köpa en såpass överdimensionerad? Priset är ca 1500kr dyrare mot en 9kw så det är anledningen till att jag väljer den större i dagsläget.

Men sen kommer vi till sandfilterpumpen, vilken pump bör jag köpa till denna pool som klarar jobbet bra? Gärna länkar till produkten eller fullständigt namn så det blir enkelt att hitta.


Sen undrar jag om bypassventil, jag klarade mig att köra utan med min förra värmepump och det kanske hade gett något bättre effekt med en sådan, men måste jag ha en till den större? Läser jag så verkar det vara 50/50 på alla som skriver om att vissa säger nej, vissa säger att det absolut måste. Vad isf är det som gör att jag måste? Blir pumpen värelös utan, isf varför? Kör helst utan om det inte ger någon extremt lägre effekt eller något annat problem så jag slipper så många delar i konstruktionen.

9
Ok, får pröva att slipa ner och se om det går bättre . Tack för svaret.

10
Tänkte ta tag i att få igång värmepumpen till poolen och behöver limma fast en förminskning från 50mm till 32mm  som jag har i slangdiameter. Pumpen är från Jula
https://www.jula.se/catalog/fritid/fritidsaktiviteter/pooler-och-tillbehor/pooluppvarmning/poolvarmepump-416102/

Och jag har köpt reducering 50 mm ytter 32 mm inner från dammbutiken.se
https://www.dammbutiken.se/reducering-50-mm-ytter-32-mm-inner

Men när jag provar föra in den i anslutningen till poolvärmepumpen så kommer den knappt halvvägs in innan det tar stopp. Går det att limma dit den så, eller måste den ner i botten?  Och hur gör jag isf för att få ner den, själva anslutningen verkar vara precis 50mm och jag får knappt in ett PVC-rör 50mm heller utan det tar också stopp ungefär halvvägs, så anslutningen till poolvärmepumpen verkar som sagt väldigt snäv/precis.

Om den måste in helt, hur gör jag då?

Bifogar bilder för att visa hur långt in reduceringen kommer.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag