Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Tillåtet att hyra ut poolrummet ?  (läst 2212 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

Tillåtet att hyra ut poolrummet ?
« skrivet: maj 05, 2012, 11:53:08:08 »
Två olika personer som har sett vårt hus har hört sig för om de får hyra vårt poolrum för ett bröllop resp. en 40-årsfest. Men kan man göra detta vid enstaka tillfällen, utan att poolen plötsligt räknas som publik pool men massor av krav på automatisk loggning av mätvärden, tillsyn av hälsovårdsnämnden, tillgänglighet för handikappade och allt annat som gäller för offentliga lokaler ? Eller är det bara familjen själva + gäster som får använda en privat pool ?

Poolgiganten

Utloggad Steffe

SV: Tillåtet att hyra ut poolrummet ?
« Svar #1 skrivet: maj 05, 2012, 14:09:07:07 »
Teoretiskt sätt så skall du kanske göra en anmälan till miljönämnden för tillfällig verksamhet när det gäller själva badanläggningen. Känns dock overkill då denna anmälan gäller utifall du skall öppna din anläggning för allmänheten (du hyr väl endast ut en enstaka gång till slutet sällskap) eller om det är väldigt många som kommer att nyttja den en period som i alla fall sträcker sig över en dag. 

Som verksamhetsutövare så har du väl krav på dig att du inte skall utsätta andra människor för fara och detta gäller även ditt badvatten, Du kommer ju att få en väldigt hög tillfällig belastning på ditt system, men att du skulle få så höga värden så att det skulle leda till ohälsa har jag svårt att se då det tar en längre period för att bakterier och virus skall kunna anrikas. Är du orolig för detta så byt ut en del av vattnet före och efter uthyrningen.

Utloggad Erica

SV: Tillåtet att hyra ut poolrummet ?
« Svar #2 skrivet: maj 06, 2012, 15:51:40:40 »
Nej vattenkvaliteten är inget problem i vårt fall. Vi har autodoseringsanläggning + stort sandfilter (överdimensionerat) så vattnet brukar hålla sig mycket fräscht hela tiden. Vår pool är ju tålig (ingen liner) så ur den synpunkten skulle det inte vara några problem heller. Men det är ju så att det finns en massa formella krav på offentliga pooler och här hamnar ju i en slags gråzon. Det är ju ingen kommersiell verksamhet av någon omfattning men ändå inte helt privat. Vi har ju allt emellanåt egna fester och så och då är det ju helt klart privat och kraven då är ju samma som för privata pooler.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag