CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hornpe

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / Inspirerande bilder!
« skrivet: juli 15, 2012, 10:51:11:11  »
Hej alla poolare där ute!
Nu har jag snart avslutat mitt poolbygge för i år och jag vill passa på att tacka alla som hjälpt till med svar och uppmuntrande tillrop.
Jag har spenderat många timmar inne på detta forum och varje gång jag loggat in har jag slagits av hur många fantastiskt fina pooler och poolområden som finns där ute i vårt långa land.
Nu har jag en ide: Kan vi inte alla lägga upp bilder i denna tråd på våra fina poolområden. Riktigt vackra poolbilder som kan fungera som inspiration och ge idéer till alla oss som håller på att gräva nere i något lerigt hål eller tampas med PEM slangar?

Så kom igen nu! De finaste, lyxigaste, skrytigaste bilderna ni kan få fram! Gärna med lite fakta och info om tillverkare, byggnadsår, värmesystem etc!


2
Ovanmarkspooler / Små veck i linern på botten
« skrivet: juli 07, 2012, 23:10:54:54  »
Hej alla visa poolare!
En snabb fråga: jag har precis byggt färdig min storpool från JoF. Nu har jag och barnen badat en hel del och jag har upptäckt lite små veck i linern på botten. De är inte många men de finns där.
Är detta något jag borde åtgärda och i så fall hur?

Jag är medvetenhet att det är. De närmaste omöjligt att få till en helt slät liner men jag tänkte ändå att jag skulle fråga.

3
Ovanmarkspooler / Bättre stege/trappa till JoF storpool?
« skrivet: juli 03, 2012, 12:19:10:10  »
Hej!
Jag har precis byggt en JoF rund storpool och är hittills mycket nöjd med resultatet. Jag har dock en detalj som jag inte ger mycket för och det är den medföljande stegen.
Den är oerhört ranglig och ger inget bra intryck alls. Finns det någon som har en snyggare eller mer stabil lösning på detta till sin JoF pool eller liknande? Den är 1.32m djup.

4
Uppvärmning / Koppla Brillix till JoF storpool
« skrivet: juni 25, 2012, 20:42:41:41  »
Hej alla poolare!
En snabb fråga från en novis på värmepumpar: jag funderar på att köpa en Brillix eller luxlama på typ 5,5kw till min storpool ( 4.5m diameter, ca 18 kubikmeter) nu undrar jag följande; jag antar att jag behöver e bypass då min pump är på ca 1hk. Rubinpool säljer bypasventiler för 32-38mm, vilket jag har på mina slangar. Luxlaman och brillixen har 50mm in och ut. Kommer då bypasventilen att passa pumpen?

5
Ovanmarkspooler / Isolerings tips under JoF storpool rund.
« skrivet: juni 05, 2012, 10:50:08:08  »
Hej alla vänner!
Imorgon tänkte jag börja isolera under mitt storpool-bygge. Jag har inhandlat valsade EPS S300 skivor, silvertejp och S200 bygglimm.
Nu till mina frågor; är det något man ska tänka på när man börjar lägga ut skivorna? Typ: börja från kanten eller från mitten eller liknande?

Hur noga är det med stenmjölet under? Min grävare som gjort underarbetet sa att det är ordentligt paddlat och att ytan diffar mindre än 5mm och är i våg. Jag har inte någon rät-planka så jag kan inte kolla av det men det ser helt ok ut. Vad tror ni?

Alla tips är välkomna nu innan jag börjar limma och tejpa

6
Ovanmarkspooler / Är det någon som använder JoFs medföljande slangar?
« skrivet: juni 03, 2012, 17:19:44:44  »
Hej allihopa!
Jag har precis köpt en rund 4,5m storpool från JoF. Med filtret följer en del flexslang som man skall använda för att koppla in filter och pump till poolen. Jag har läst en massa olika trådar här inne och det verkar som att alla använder egna lösningar med PEM slangar och kopplingar istället för de medföljande. Vad är anledningen till detta och ska man skita i orginalslangarna från början? Jag tänkte gräva ett hål bredvid poolen och bygga en låda att förvara filter och pump i så det kan hända att längden på slangarna från JoF räcker.
Vad tror ni proffs där ute?

7
Pooltäckningar / Pooltäckning till rund storpool?
« skrivet: juni 03, 2012, 17:02:42:42  »
Hej alla pooolare! Är det någon som kommit på ett bra sätt att montera upprullningsbar pooltäckning på en rund pool? Jag har en 4,5m rund storpool från JoF och snart 2 små pojkar som kommer springa runt på däcket. Jag tror inte att det kommer att finnas tid och ork att spänna fast 200 stroppar varje gång man ska in på toaletten och skulle därför vilja htta någon enklare lösning. :)

8
Byggtrådar / JoF rund 4,5m stor-pool byggtråd
« skrivet: maj 30, 2012, 10:02:24:24  »
Hej alla vänner!
Då tänkte jag dra mitt strå till stacken genom att påbörja en byggtråd.
Idag har jag brutit jord för bygget.
Jag avser att gräva ner poolen så att den sticker upp ca 40cm. Sen kommer jag bygga trädäck runt poolen och ett trappsteg upp till ett separat däck runt själva sargen.
Jag tänker lägga dränering i botten sen singel, sand och padda detta. Ovanpå sanden lägger jag EPS S200 skivor och tejpar dessa noggrant och sen poolvägg direkt på (inget stenmjöl på JoFs inrådan). Inne i poolen blir det grönt, dränerat konstgräs (4m brett) från Bauhaus och sedan liner. >rulla<

9
Ovanmarkspooler / Någon kunnig JoF polare i Nyköping?
« skrivet: maj 26, 2012, 21:26:51:51  »
Hej allihopa!
Jag tänkte börja montera upp min runda JoF pool runt den 6-9 juni. Nu tänkte jag höra om det finns någon erfaren poolare i Nyköpingsområdet som skulle kunna tänka sig att komma förbi och peka lite vid själva uppsättning mot mat och öl i ersättning?
Hör av er! :)

10
Ovanmarkspooler / Bredd på konstgräs
« skrivet: maj 23, 2012, 17:50:46:46  »
Hej hej alla poolare!
Nu är det dags att bygga en rund storpool från JoF. Min kommer ha en diameter på 4,5m och ja behöver lite tips angående konstgräset under linern. Bauhaus har ju konstgräs i brederna 2 eller 4 meter. Eftersom min pool är 4,5m så kommer jag nog få en skarv hur jag än gör. Är det någon som har några tips om hur man löser detta? Jag har tittat på en av de andra tillverkarna, Rubinpool, som säljer runda mattor för deras pooler som naturligtvis är 4,6m i diameter. Ska jag köpa en sådan istället?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag