CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rasmus

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Vatten och kemi / SV: Cyanursyra och alkalinitet
« skrivet: maj 18, 2021, 17:39:27:27  »
Hej

Tror du missuppfattade mig jag skall inte höja alkaniteten med något medel. Men innan jag bytte vatten så hade jag 48 ppm och dricksvattnet här har 140 ppm så det kommer att höjas genom att jag byter vatten.

2
Vatten och kemi / SV: Cyanursyra och alkalinitet
« skrivet: maj 18, 2021, 15:11:12:12  »
Jag gjorde faktiskt så att jag tömde halva poolen och håller på att fylla upp den nu. Tänkte att jag mäter ikväll när den är full och har kört filtret en stund. Sedan får vi se om jag får göra om processen imorgon om det fortfarande skulle vara för högt .

En positiv bisak är att min låga alkanitet borde lösa sig med eftersom dricksvattnet har klart högre alkanitet än vattnet i min pool :-)

3
Vatten och kemi / SV: Cyanursyra och alkalinitet
« skrivet: maj 18, 2021, 10:53:46:46  »
Jag tror det är så jag kommer göra. Möjligen att jag byter ut en tredjedel och får ner borde få ner till 50 ppm som jag sedan kan jobba med under säsongen

//Rasmus

4
Vatten och kemi / SV: Cyanursyra och alkalinitet
« skrivet: maj 18, 2021, 09:17:18:18  »
Hoppar in mitt i denna lite spännade diskussion.

Fick hem en PoolLab 1.0 igår och mätte för första gången min alkanitet och cyanursyra. Har tidigare bara mätt med ett klassiskt DPD-tabletttest för pH och fritt klor och har inte haft problem med alger eller blekning av PP-Poolen sedan den installerades 2013. Fick dock en hörselgångsinflamation förra året men är ganska säker på att det var mitt fel för att jag hade missat att lägga i en veckopuck och hoppade i strax efter att jag lagt i den.
Eftersom jag har ganska känslig hy och en pp-pool försöker jag generellt hålla nere kloret.

Efter att ha fyllt upp med ca 8 kubik nytt kranvatten (ca 30 kubik totalt i poolen efter påfyllnad) i poolen fick jag följande värde:

pH 7,41
Fritt klor 0,50 ppm
Totalt klor 1.01 ppm
Cyanursyra 101 ppm
Alkanitet 48 ppm

De ser ju helt ok ut förutom Cyanursyra och Alkanitet. Fria kloret kanske skulle vara lite högre men detta är utan att ha chokkloret. Bara lagt en Bayrol Veritab och kört cirkulation i ca 1 dygn

Bör jag vara orolig för Cyanursyra. JAg har ju inte värmt upp poolen än så jag skulle kunna tömma ner och fylla på men är det värt det?
Eller ska jag bara köra denna säsong på ett klor utan Cyanursyra och backspola lite oftare?

//Rasmus

5
Säljes / Poolrobot Smart-Kleen
« skrivet: juli 16, 2020, 10:07:26:26  »
Någon som är sugen på en defekt dammsugarrobot till poolen?

Inköpt för 5200 kr, 2016 men slutade fungera förra sommaren. Den startar och kör i 1 min för att sedan stanna. Har varit i kontakt med repratören i Roskilde (www.swim-fun.dk) som tror att det antingen är "Körmotor" eller "Pumpmotor" som har gått sönder, dessa finns som reservdelar för 900/1520 Dkk.
Antingen byter man dem själv eller skickar man in den och läter dem felsöka och laga.
Med andra ord kan man gissningsvis få denna att rulla igen för under 2000kr.

För egen del fick jag chansen att köpa en Zodiac RT3200 till ett väldigt bra pris, annars hade jag nog gett mig på att fixa den.

Pris?, skulle bli glad om "köparen" sätter in en valfri slant till MODs arbete för mer organdonation


6
Vatten och kemi / SV: Backspolning, hur gör ni med vattnet?
« skrivet: augusti 05, 2016, 13:32:09:09  »
Olika kommuner säger lite olika men grunden är att bästa / minst skadliga för miljön är att låta kloret avdunsta och sedan tömma på gräsmattan. Nu är det ju lite svårt att sänka kloret under säsongen men man kan ju backspola innan man fyller på nytt klor om man t.ex. har veckoklor.

Dagvattenbrunnen är som sagt inget bra ställe att tömma då detta orenat går direkt ut i våra hav och vattendrag. Samma anledning som att man inte skall tvätta bilen och låta det rinna ut på gatan /dagvattenbrunnen.

Spilllvattenbrunn är inte heller något bra ställe eftersom kloret skapar problem i vattenreningsprocessen på reningsverket.

Min kommun, Vellinge, sa att spillvattenbrunnen var bäst om man var tvungen att välja. Men jag är inte säker på att jag får samma svar om jag ringer igen och får en annan person på tråden.

7
Ovanmarkspooler / SV: Husägare i fredags, pool problem direkt
« skrivet: juli 14, 2016, 16:19:01:01  »
Förhoppningsvis är det bara filtret som behöver backspolas ännu mer.
Annars kan det ju ha blivit stopp någonstans på vägen, om du har möjlighet kan man ju koppla loss filtret från pumpen och se hur trycket är efter pumpen. Om trycket är bra där så är det ju stopp eller problem i filtret eller vägen efter filtret tillbaka i poolen.

//Rasmus

8
Ovanmarkspooler / SV: Husägare i fredags, pool problem direkt
« skrivet: juli 13, 2016, 13:28:50:50  »
Vilken stråle?  :D

Strålen där det filtrerade vattnet sprutar in i poolen igen.

9
Markpooler. / SV: Behöver råd om poolrobot
« skrivet: maj 31, 2016, 11:18:21:21  »
Hej kunniga. Jag är poolnybörjare och har fått vårdnaden om en ca 25 år gammal Folkpool på 8x4 m. Nu behöver vi desperat köpa en poolrobot, men har lite pressad ekonomi efter många renoveringar.

Det finns en sabla massa modeller i priser från 4-22.000, och som nybörjare är det svårt att veta hur man skall tänka och vad man skall prioritera. Vi prövade en bekants lilla och billiga robot, och den funkade inte alls. Poolen står intill en gammal ek och det blir mycket organiskt "damm" på botten som är lite krångligt att få upp. Därför vill vi inte heller kasta pengar i sjön och köpa för dåligt.

Mycket tacksam för alla råd.

Jag har precis fått hem en Smart-Kleen som väl är det billigaste du kan hitta. Om du väntar några dagar så kommer det nog upp en "unboxing"  och utvärdering på min blogg.

10
Teknik / SV: Läckande ventil
« skrivet: maj 27, 2016, 13:14:28:28  »
Det där var riktigt bra tips!
Vet du på rak arm vilken o-ring det gäller, det stod ju inga mått på dem, eller vet de själva om man bara berättar vad den är till? :)

Nej dem har ingen koll på poolgrejer men man kan ju mäta sin egen och berätta att den skall tåla klorerat vatten. Oftast har du ju några milimeters marginal på dig också.

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag