Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Rasmus

Sidor: [1]
1
Säljes / Poolrobot Smart-Kleen
« skrivet: juli 16, 2020, 10:07:26:26  »
Någon som är sugen på en defekt dammsugarrobot till poolen?

Inköpt för 5200 kr, 2016 men slutade fungera förra sommaren. Den startar och kör i 1 min för att sedan stanna. Har varit i kontakt med repratören i Roskilde (www.swim-fun.dk) som tror att det antingen är "Körmotor" eller "Pumpmotor" som har gått sönder, dessa finns som reservdelar för 900/1520 Dkk.
Antingen byter man dem själv eller skickar man in den och läter dem felsöka och laga.
Med andra ord kan man gissningsvis få denna att rulla igen för under 2000kr.

För egen del fick jag chansen att köpa en Zodiac RT3200 till ett väldigt bra pris, annars hade jag nog gett mig på att fixa den.

Pris?, skulle bli glad om "köparen" sätter in en valfri slant till MODs arbete för mer organdonation


2
Teknik / Niveko nPool
« skrivet: maj 16, 2016, 08:52:12:12  »
Hej

Såg att Niveko har släppt ett system för poolövervakning.
http://www.niveko-pools.se/npool-control/

Någon som har mer koll på detta? Jag tänkter främst på möjligheten att eftermontera delar. Jag har en standarduppsättning med en vanlig cirkulationspump (BaduSpeck) som går till ett vanligt sandfilter (Astral) vidare till en vanlig värmepump (G&J vertikal) :-)
Hade varit kul att kunna kolla temperatur, pH och klor via mobilen samt kanske styra VP och allt detta i samma app.
Men frågan är hur pass man kan göra detta i efterhand utan att behöva byta ut delar och kan man ens övervaka pH och klor utan att ha "klorinator"?

Någon som vet mer?

3
Markpooler. / Vinterstängning trevägsventil
« skrivet: december 05, 2014, 10:16:33:33  »
Hej

Har stängt poolen för vintern men kom att fundera på om det finns något läge som är bättre eller sämre på trevägsventilerna, för att minska risken för att de fryser sönder. Alla ligger minst en meter över vattenytan så det bör inte finnas vatten i dem. men lite ligger säkert kvar.

4
Vatten och kemi / Skumt PH-värde
« skrivet: juli 10, 2013, 10:00:00:00  »
Hej

Vi har problem med vårt PH. Jag mäter klor och PH med hjälp av tabletter och har enligt dem ett PH på 7,6 vilket är lite högt men inget extremt. Problemet är bara att sedan vi i maj byggde poolen så har vi nu hitintills förbrukar ca 5,5kg PH-minus på att hålla värdet på 7,4-7,6.

Teoretiskt sett så borde vi ha ett extremt lågt PH. Poolen rymmer ca 33 kubik. 5,5kg PH-minus borde ha sänkt PH med 1,8 enligt beskrivning på burken. Eftersom vattnet i Vellinge ligger på 8,2-8,4 så borde jag ha legat på 6,4-6,6. Men enligt tabletterna ligger jag på 7,6.
Jag testade att mäta kranvattnen med tabletterna och då ger den maxutslag dvs 8,2 så det känns som att tabletterna fungerar som de ska.

Jag har även testat poolvattnet med två olika sorters test strips (Swin-fun och Waterhouse) båda dessa visar 6,8 (möjligen lägre eftersom 6,8 är lägsta mätvärdet) Testar jag dessa stickor i kranvatten så visar de dock 7,0-7,4 så jag litar inte så mycket på dem :-(

Det jag funderar på är att jag i instruktionerna för tabletterna läste att de kan visa fel PH vid för låg alkanitet. På den ena av mätstickorna kan man man mäta alkanitet och den visar 0 i poolvatten och mellan ca 80-90 på kranvatten (Enligt kommunens hemsida har vi 140).

Är det verkligen så att låg alkanitet kan få tabletterna att visa fel PH. Jag trodde bara att det gjorde att PH-värdet kunde svänga kraftigt. Jag har 7,6 varje gång jag mäter?

Finns det någon som har tips på ett bra ställe i Malmö/Vellinge-området där man kan få en proffsanalys av poolvattnet?

5
Markpooler. / Första damsugningen
« skrivet: maj 06, 2013, 11:59:47:47  »
Hej

Mitt poolbygge är i fullgång (http://poolbygget.wordpress.com/) och om någon dag är det dags att dammsuga upp all grus som hamnat i poolen under installationen.
Det är tyvärr ganska så mycket och jag undrar om någon har något bra tips på att slippa få in detta i pumpen och filtret.
Jag tänker lite i banor kring sätta en strumpbyxa över skimmern och fånga upp lite där. Vore dock inte så kul om den släpper och sugs med in i systemet :-(

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag