Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ADymne

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Svavelsyra som ph justerare
« skrivet: augusti 03, 2018, 09:58:10:10  »
Jag kommer tillsvidare fortsätta köra på svavelsyra, om det skulle bli några lukter eller andra problem så får jag prova byta ut en del vatten och om problemet återkommer för ofta så får jag fundera på om jag ska byta till saltsyra.

Jag har inte märkt någon skillnad på klarheten i vattnet om jag har 7,4 eller 7,6. Kollade i natt med tända lampor och ser ingen "mjölkighet" och det enda sättet jag kan se partiklar är om jag skuggar lampan och kollar direkt framför den.

2
Vatten och kemi / SV: Svavelsyra som ph justerare
« skrivet: augusti 01, 2018, 22:36:09:09  »
Nu har jag ingen lång erfarenhet av poolägande (3 månader), men det fungerar bra att använda svavelsyra för pH sänkning.

Som tidigare nämts så kolla dina värden, när vi körde i gång vår pool så ställde jag in att pH skulle vara på 7,4 och då gick det åt stora mängder syra för att pH drev uppåt hela tiden, alkalinitet låg på 80-100 så man kan tycka att det borde vara stabilare. Höjde pH inställningen till 7,6 och då blev pH stabilt och sänkte syraförbrukningen till uppskattningsvis 1/10 del.

Off topic: Saltsyra vs svavelsyra.
Vi har en Aseko doseringsanläggning och jag var i kontakt med leverantören i Tjeckien av anledningen att andra reglersystem oftast använder saltsyra, de sa att vi absolut inte borde använda saltsyra på grund av att gaserna från saltsyra är aggressiva och kan migrera ut genom slangen i syrapumpen eller vid ett eventuellt läckage och skada/oxidera elektroniken inne i styrenheten. Nu har denna styrenheten pumparna integrerade i samma enhet som elektroniken så det är kanske är en extra försiktighetsåtgärd. Under säsongen har det har gått åt knappt en halv dunk,15 kg, svavelsyra av okänd styrka, och det luktar inte svavelväte ännu i alla fall.


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag