CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mica

Sidor: [1] 2 ... 16
1
Byggtrådar / SV: Poolbygge: Folkpool Octavia 6.6x3.6x1.44
« skrivet: juli 06, 2009, 20:03:00:00  »
Hej Nimajneb,

Uterummet är ett Willab-uterum som jag gjort som fristående istället (bla. lagt till små fönster, isolerade väggar och extra stark frambalk). Då detta var innan de började med fristående uterum tyckte de att detta var väldigt udda och envisades med att vända taklutningen tvärtom mot hur jag har det nu, då uterum "alltid är högre i bakkant". Säljarna på Willab tyckte nog att jag var ganska rubbad.

Ska förstärka hörnen så snart jag satt på den sista invändiga panelen (även om jag är tveksam till att det behövs. Det står stadigt idag, men om en kusin till Gudrun drar fram är det bäst att vara förberedd (på rekommendation av Willab).

Limträbalken i framkant vägde hur mkt som helst och har dimensionen 56x265x6200. Spännvidd: 4200 resp. 1655.

2
Byggtrådar / SV: Poolbygge: Folkpool Octavia 6.6x3.6x1.44
« skrivet: juli 06, 2009, 09:56:01:01  »
Tackar! Är himla nöjd, det hela blev betydligt bättre än jag hade hoppats på!  8)

Att det är en radhustomt gör att jag hela tiden får prioritera hårt vad jag vill ha/kunna göra på baksidan och den tankeprocessen är nyttig. Hade jag haft en slät tomt som dessutom var större hade allt varit mkt enklare (få in grävmaskin, större altan, större uterum etc), men förhoppningsvis blir denna lösning istället mera intim.

3
Byggtrådar / SV: Poolbygge: Folkpool Octavia 6.6x3.6x1.44
« skrivet: juli 05, 2009, 21:11:11:11  »
Hej Fia och alla andra poolare,
I'm alive and kicking again, även om det gått brutalt långsamt med allt vad hemmafixande har att göra. Har haft för mkt att göra på jobbet i kombo med för korta ledigheter, men nu är jag tillbaka och taggad till 1000!

Hoppas kunna slutföra det mesta av baksidan under sommarledigheten (hoppas vara ledig i två månader)  <antman> <antman> <antman> och arbetsgivaren inte kallar och vädrets makter är med mig. <håller tummarna>

Har flyttat hemsidan och har passat på att uppdatera med lite färskare bilder.

Ha det nu så himla gott i sommarvärmen, allihopa!

/Mica

4
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2009
« skrivet: juni 27, 2009, 21:14:31:31  »
Runt 31 grader de sista dagarna - toppade på 31,7 idag, det är så man börjar bli orolig för linern, men det får gå som det vill - jag kör vidare!  <antman> <antman> <antman>

Har snickrat på "toppaltanen" hela dagen och det är toppen att kunna "droppa" ner i poolen med jämna mellanrum för att svalka av sig. Det är nästan så det är svalare i luften än i poolen.....





5
Markpooler. / SV: poolstege folkpool
« skrivet: juni 07, 2009, 10:38:22:22  »
Den vita "äggkoppen" är skyddet på stegen så att den inte nöter mot väggen. Tryck fast dem på "kulorna". 

Har för mig att det är dräneringshål i "äggkoppen" som gör att vattnet rinner ut när man fäller upp stegen.

/Mica

6
Byggtrådar / SV: Tänkte skicka några bilder på mitt "terapi jobb"
« skrivet: september 29, 2008, 23:23:20:20  »
Aaaah, det var så jag skulle göra för att fixa grävandet på baksidan.... ;) ;)

Ser så himla lätt ut på dina bilder, det var dock ingen som trodde att det var möjligt hos mig. Nåja gjort är gjort.

Ser ser himla fint ut! Nästa sommar kommer att bli ljuvlig!

7
Markpooler. / SV: Vilka misstag har ni gjort
« skrivet: februari 23, 2008, 21:59:01:01  »
Mina största misstag var:
1) Att köpa vinterplåtar trots att jag inte hade plats för dem.
2) Att köpa standardöverdrag, det är fortfarande inte monterat (eller uppackat) efter två år
3) Att montera värmeväxlare på en luftvärmepump. Kostade skjortan (många sådana). Hade kunnat köpa två vanliga värmepumpar för samma peng, då IVT och rörpularen inte hade koll på hur man skulle göra.
4) Att välja en oktagonformad pool gör det mycket svårare att välja automatiskt överdrag, men med nuvarande tomt var nog det enda vettiga i alla fall.
5) Att inte göra en geologisk undersökning innan jag köpte poolen. På så sätt hade jag kunnat ta ställning till den extra kostnaden för sprängningen innan den var ett faktum.

Det är inte min avsikt att låta negativ, att bygga pool (och fixa till baksidan) är definitivt det bästa jag har gjort med nuvarande boende!!  <antman> <antman> <antman>

/Mica

8
Uppvärmning / SV: Solfångare från Folkpool.
« skrivet: februari 13, 2008, 23:52:08:08  »
You're welcome!

Eftersom jag själv hade många frågor när jag började bygga, så har jag försökt dela med mig av mina erfarenheter samt att dokumentera de delar som jag tyckte var speciellt knöliga.

Det är bara att PM:a mig om du har några frågor!

/M

9
Övriga frågor! / Vårens/sommarens projekt 2008?
« skrivet: februari 13, 2008, 23:49:51:51  »
Hallå där,
Det känns lite udda att vara inne här på ett så utstuderat "sommarartat" forum, när det är "nästan" vinter. Men, idag sken solen på ett ytterst vårystert sätt och det väckte upp min vår- och sommarlustar och därmed längtan hit.

Min fråga till er är vad ni har för planer för tomten/poolområdet i år?
- Nya tillbehör?
- Roliga gadgets?
- Växter?
- Byggnader?
- Etc?

Själv försöker jag uppbringa entusiasm över min "never-ending-story"-baksida som just nu innebär att bygga ett fristående uterum i slänten med utsikt över poolen. När det väl är klart blir det säkert toppen, men för tillfället känns det mest som:
Ute = kallt, tråkigt, fuktigt och jobbigt  :(
Inne = varmt, mysigt och lagom betungande. 8)

Så jag ägnar stor del av surfingtiden på odla.nu och försöker lära mig mer om det där gröna i rabatterna som inte är ogräs. Hoppas kunna disciplinera mig själv (och vädret) tillräckligt hårt att åtminstone väggarna och dörrarna är klara inom en månad.  O0

I övrigt gäller att bygga trappen, fixa belysningen, planket och förstås uterummet invändigt (golv, väggar, belysning och inredning). De styrande faktorerna är; 1) jobbet - när märker de att jag inte är där... ? och 2) ekonomin.. hur mycket kan jag "trassa" på mitt Amex utan att bli portad?

/Mica

10
Byggtrådar / SV: Då börjas det..
« skrivet: februari 13, 2008, 23:35:22:22  »
Det ser ju ut att gå bra för dig!

Själv hade vi ett elände att få till det jämt i höjd, men det är nog bara jag som ser att det diffar "en ruta" i mosaiklinern från ena sidan till den andra.  :-\

Eftersom du har grävare/traktor skulle jag satsa på att lägga fiberduk i kanten och fylla upp resten med drängrus, även om det blir dyrt, för det är ett elände att köra med skiva och liknande - tänk på din egen timkostnad.... Jag hade det betydligt tighare än er och fick lyfta hela stommen för att kunna lägga in de nedre reglarna. Håller fullständigt med om dina kommentarer på reglarna. Mina gick inte av, men de var skeva.

Tänk nu positivt och se fram emot maj, när du har kopplat in luft-vattenvärmepumpen och har 27 grader och ligger i poolen och sippar på din drink.  >rulla< >rulla< Då är det värt all möda!

/Mica

PS: Det kostade mig över 1000:- att värma min pool från 6 -> 27 grader  (uppstart 1/5 och bibehållen temperatur) förra maj, även om det sved i plånboken så var det värt det.

Sidor: [1] 2 ... 16
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag